nova spoznanja :)
Pozdravljeni!
Rada bi napisala nekaj mojih novih spoznanj (oz. le spet odkritih), odkar zavestno hodim po poti spoznanja in delam na sebi…
1. vsakdo je sam odgovoren za vse kar se mu dobrega in slabega zgodi v življenju.
2. Bog ali višja sila bo poskrbela za to, da dobim tisto, kar potrebujem v vsakem trenutku.
3. ne rabim se bati, ker me Bog vedno čuva in skrbi da dobim najboljše kjerkoli in karkoli.
4. v sebi nosim veliko neodkritih talentov, ki samo čakajo da pridejo na površje.
5. male težave rešujem hitro, za večje težave si vzamem več časa in se jih lotim sistemsko, po manjših delih.
6. težav v bistvu ni, so samo izzivi.
7. najpomembneje spoznanje, je spoznanje, da imam sebe daleč najrajše na svetu in da šele nato pridejo na vrsto ostali.
8. vsak dan se: 1. zahvalim Bogu za včerajšnji dan, za ta trenutek in za jutri, 2. prosim za potrebno pomoč, 3. se zahvalim za pomoč, ki jo dobim.
9. vsak dan se vedno znova veselim, da sem živa in da lahko delujem.
10. vsak dan delam na sebi, počnem tisto kar me veseli, se smejim in igram.
11. vsak dan si vzamem čas, da molim svoje molitve.
12. na koncu dneva ali tekom dneva razmislim katere slabe misli me spremljajo ali so me in prosim odpuščanja ter se trudim da jih ne bo več.
13. vsak dan se pohvalim in pohvalim druge.
14. vsak dan poskušam biti prijazna s tistimi, ki do mene niso, ter molim zanje (če le lahko)
15. vsak dan dajem in hvaležno prejemam ter se zavedam da mora vse krožiti in da se vsaka stvar enkrat konča (za dežjem vedno posije sonce)
15. vsak dan se zahvalim, da sem živa, da sem zdrava in da imam hrano in vodo ter obleko, dom, družino in prijatelje.
16. vsak dan se zahvalim, da sem spoznala človeka, ki mi pomaga in na katerega se lahko vedno zanesem, ki me uči in ki me spodbuja, me graja in pohvali.
17. vsak dan se zahvalim, da imam obe roki in nogi, da lahko delam.
18. vsak dan se zahvalim, da imam starše.
19. vsak dan se zahvalim, da se lahko učim, ter prihajam do novih spoznanj.
20. vsak dan molim, da bodo ljudje prišli k pameti in da bo konec vojn ter da bo za vedno zavladal mir na zemlji, da bodo vsi imeli dovolj hrane in da bo med ljudmi sožitje in ljubezen.
21. včasih molim, da ne bi bilo religij in cerkva, ali pa da ne bi bila RKC tako požrešna.
22. molim za vse tiste, ki nimajo nikogar, ki so zapuščeni in osamljeni, ki sovražijo in ljubijo, ter za vse bolane, da ozdravijo, za vse revne, da obogatijo, za vse same, da ne bodo več.
23. vsak dan sanjam.
24. vsak dan delam na tem, da se mi sanje uresničijo.
25. berem o vsem kar se mi zdi koristno, saj tako postajam modrejša (ali pa vsaj tako mislim) 🙂
26. vsem ki jih poznam priporočam branje dobrih knjig in literature na temo spokojnosti, miru in sreče.
27. vadim jogo.
28. postavljam si uresničljive cilje, ki me osrečujejo.
29. v službi poskušam najti veselje.
30. tečno šefico ne preziram, ampak ji poskušam pomagati z dobrimi mislimi in dejanji ljubezni.
31. do partnerja sem razumevajoča, se prilagajam in oproščam. razumem da on ni kopija mene in da ima svoj jaz. razumem, da se tudi on uči in da je samo človek, ki ima svoje napake in dobre lastnosti. k dobrim stvarem ga spodbujam, slabe stvari mu ne prepovedujem, ampak poskušam narediti vse, da jih opusti. sem zvesta in spoštljiva. sem hvaležna, da ga poznam in da se lahko skupaj učiva novih stvari in da skupaj uživava v življenju. Poskušam da ne pričakujem od njega nič in da sem svobodna ter da je tudi on svoboden. Vem, da je vreden ljubezni.
32. Poskušam spoštovati vsa bitja na svetu.
33. Poskušam delovati dobro in poskušam biti jaz tista sprememba, ki jo želim videti v svetu.
34. Delam napake, a se iz njih učim. zanje sem hvaležna, saj vem, da so v mojo korist in da jih potrebujem.
35. Vsak dan znova si rečem, da se ljubim brezpogojno in poskušam druge tako ljubiti.
36. vsak dan se spodbujam, se negujem in razvajam.
37. Ljubim.
38. Oproščam.
39. Prosim.
40. Dobim in dajem.
41. Otrokom in drugim poskušam biti zgled.
42. Pomagam, če me prosijo in če znam.
43. Vsako leto si privoščim počitnice in vsakomur kupim kaj lepega ob praznikih, vključno z mano.
44. Ljudi poskušam motivirati, da je življenje vedno vredno živeti ter da je ljubezen povsod okrog nas.
45. V vsakomur poskušam videti kaj lepega, čeprav je včasih to malo težje najti.
46. Upam.
47. Želim živeti vsak trenutek tukaj in zdaj, vedno pozitivna, nasmejana in odprta do novih stvari.
48. trudim se da ne mislim na slabe stvari (na samomor, na krivico, na smrt in sovraštvo, ter trpljenje)
49. Odpuščam – najprej sebi in tudi drugim. (ko sebi odpustim, se počutim bolje in grem lahko naprej).
50. Veselim se.
51. Jokam, ko mi je hudo, zato ker se tako očistim.
52. Čutim radost in nasmeh v svojem srcu, še posebej v lepih stvareh, ob molitvi, v meditaciji in ob pogledu na otroka, ko se igra.
53. Poskušam se otresti jeze in negativnosti, ki me vsak dan obdaja v okolju.
54. Poskušam preslišati ljudi, ki mi govorijo da mi ne bo uspelo uresničiti svojih sanj in da naj odneham in obupam, da bom za vedno le mala jaz, revna in brez vsega.
55. Rastem.
56. Spodbujam in motiviram.
57. Veselim se tuje sreče in veselim se svoje.
58. Hvaležna sem, da imam oči, s katerimi lahko berem in da sem ena izmed milijonov, ki zna brati in ima možnost do interneta in ostalih ugodnosti, ki jih nudi to okolje.
59. Raziskujem in odkrivam nove možnosti in ideje.
60. Prepustim se toku dogajanja.
61. Poskušam ne razsojati.
62. Poskušam ne kritizirati in po nepotrebnem grajati.
63. Poskušam biti vedno pogumna.
64. Delam na tem, da se za vedno znebim vseh svojih malih in velikih strahov.
65. Če mi ne uspe, poskušam, da se ne grajam, ampak da se drugič bolj potrudim.
66. Poskušam, da nisem razočarana nad ničemer in nikomer.
67. Ko pridejo težki trenutki, poskušam ostati pozitivna in si pomagati ali poiskati pomoč pri drugih. Vem, da bo vsega hudega enkrat konec.
68. Delam in včasih lenarim, ko mi tako ustreza, kajti tudi to je delo. 🙂
69. Opazujem naravo in listje ter sonce, ko zahaja.
70. Vstajam zgodaj, spat grem spokojna in mirna.
71. Čistim stanovanje in čistim sebe, nepotrebne stvari zavržem ali podarim drugim. Ne zbiram po nepotrebnem.
72. Prodajalki se zahvalim za prijaznost, ko pride položnica se zahvalim, saj to pomeni, da imam to zmožnost, da jo plačam. Ko srečam človeka, ga pozdravim in mu podarim nekaj najlepšega – svoj nasmeh.
73. Poskušam jesti manj mesa, manj mastnega in slanega, ter manj sladkega. Poskušam se ne nažirati in jesti, zato da živim in ne živeti zato, da jem.
74. Spoštujem tuje stvari in navade (če lahko).
75. Poslušam glasbo, ki me sprošča in osrečuje. Gledam smešne filme. Hodim ven v družbo in plešem. Tečem in kolesarim. Plavam in hodim v hribe.
76. Zavedam se, da imam največ 130 let, zato je potrebno izkoristiti vsak trenutek v življenju. Vem, da ne bom nič mlajša in vem, da preteklosti ni mogoče spremeniti, zato se z njo ne ukvarjam.
77. Poskušam, da nikogar ne prizadanem. Če ga, se opravičim.
78. Želim si le eno: postati in ostati popolna vedno in povsod.
PROSIM, OSTANITE VEDNO POZITIVNI!
NE PREPUSTITE SE MALODUŠJU.
KO VAM JE NAJHUJE, JOČITE, KO JE NAJLEPŠE SE SMEJTE, A NIKOLI SE NE POZABITE ZAHVALITI ZA VSE KAR VAM JE DALO TO ŽIVLJENJE.
ZAPUSTITE TA SVET LEPŠI. ČETUDI LE ZA EN MAJHEN KAMENČEK.
Nekomu pomenite vse v življenju, nekomu ste luč in ljubezen.
POTRUDITE SE IN IZPOLNITE SVOJE SKRITE ŽELJE.
LJUBITE IN BODITE LJUBLJENI.
Danes je nov dan za začetek.
Danes je nova priložnost in danes začenjam znova.
Hvaležna sem, da sem živa.
Lepoto vidim v vseh stvareh okrog sebe.
Živa sem, budna in energična.
Sledim vsem dobrim stvarem v življenju.
Zahvalim se zanje.
Sem eno in mir z vsem.
Čutim ljubezen, srečo in mir.
Svobodna sem, srečna sem, da sem lahko jaz jaz.
Jaz sem popolnost življenja.
Hvaležna sem, da sem…
…JAZ!
ODPRI OČI, ŽIVLJENJE JE LEPO! 🙂
tudi če ste osamljeni, brez službe in denarja, če nimate kaj dati v usta in nimate za položnice, ste izčrpani in brez idej, ste bolani in nesrečni, vedno imate še eno možnost.
NOV DAN POMENI NOVO PRILOŽNOST.
UPAJTE SI IN USPELO VAM BO!!!!
z ljubeznijo,
Sonček balonček :)))
Ni vprašanja, so pa lepa spoznanja, za katera marsikdo potrebuje mnogo življenj. Vsa ta spoznanja so sicer zaobsežena v Kozmičnih zakonih, mi je pa všeč tak zapis, ki natrese vse, kar mu pride na misel, pa vendar je v tem neredu nek poseben red, ki je svojski samo osebi, ki piše. Morda bi ta seznam lahko komu poslužil, da si prične delat kljukice in si izračunava, v koliko odstotkih se je približal Sončku…. In vsak dan spet in znova in znova….. 130 let je rekla, da ima na razpolago……
če bo kdo posebej priden, pa še kak življenje zraven :)))))
lep dan,
Sonček 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.