Najdi forum

nova nosečnost?

Ne vem, če ste pravi naslov pa vseeno. Rodila sem 5x. Prvi sin je imel sistolni šum, rojen je bil v 36 tednu. V starosti 19 let mu je bilo rečeno, da gre za prehodno slišen šum. Drugi in četrti otrok sta rojena ob roku in sta oba vredu. Tretji otrok je bil rojen ob roku in mu je bil pri 3 mesecih ugotvljen blag VSD. Peti otrok se je rodil v 33 tednu in je imel odprt Bottalov vod, ki je bil uspešno zaprt že na EINT, v starosti 2 mesecev, pa so ugotovili blago pulmonalno valvularno stenozo. Za oba ni predvidenega nobenega zdravljenja, le antibiotična zaščita ob morebitni bakterijski okužbi. Možev stric je imel umetno zaklopko. Pri moji mami so pred kratkim ugotovili prolaps zadnjega lista mitralne zaklopke in anevrizma interarijskega septuma.Tudi sama sem imela prirojen sistolni šum, ki je do šole izzvenel. Zanima me kolikšna je verjetnost, da bi v naslednji nosečnosti ponovno prišlo do česa podobnega ali celo hujšega. Oprostite, če sem bila dolga in hvala za kakršenkoli odgovor.

Vprašanje, ki se mi poraja pri vašem vprašanjuje je naslednje: pri koliko osebah s šumom na srčku v vaši družini je bila potrjena srčna napaka? Sam šum,ki izzveni, še ne pomeni,da je s srcem kaj narobe. Odgovori niso enostavni in lahko bi vam odgovorila le,če bi imela natančnejšo družinsko anamnezo in natančne medicinske podatke.
LP

New Report

Close