NOVA NESREČNICA
Pozdravljene!
Tudi jaz sem se zelo razveselila tega foruma in se ob branju vaših zgodb zjokala,saj sem tudi sama zelo nesrečna!
Zanositi ne morem 3 leta.V tem času sem si zamenjala ginekologa,ker se mu ni mudilo in si ni vzel časa zame in šla v Postojno.Tam sva s partnerjem opravila kar nekaj preiskav(spermiogram,HSG,LPSC)odstranjena so mi bila žarišča endometrioze,jemala sem tudi Klomifen,pa nič,čeprav naj bi bilo vse bp.No,seveda sem bila tudi jaz za vsako M razočaran,jokala sem in bi najrajši umrla,ker zame moje življenje ni imelo smisla,čeprav imam zelo dobrega fanta,stanovanje,avto,vse imam,kar se da kupiti,tisto,kar si pa najbolj želim-otročička,tega,pa se ne da kupiti.
Tako z mano upajo in čakajo starši,sodelavke…Poskusila sem že pri “šlogarcah”,z raznimi čaji…,pa nič.Izgubila sem tudi vero v Boga.
Zdaj,pa so mi odkrili še multiplo sklerozo,ni sicer še potrjeno,pa vendar me je potolklo do konca!Zakaj ravno jaz?Kaj sem slabega naredila,da se mi to dogaja?Naj vam povem,da bi včasih res najraje zaspala za vedno.Ne morem več prenašati svoje nesreče,razočaranja pri sebi in drugih.
V petek imam kontrolo pri ginekologinji in se bova zmenili kako ukrepati naprej.Čeprav me glede na novo bolezen niti ne zanima,kako se bo moje zdravljenje nadaljevalo.Imam res srečo,da imam tako dobrega fanta,ki prenaša moje depresije,jezo.Izogibati sem se začela tudi družbi,ker se mi ne da več govoriti o svojih težavah in poslušati srečo drugih,nosečnosti,rojstev…
Tako,zdaj se mi je odvalil majčken kamenček,ker sem se lahko izpovedala vam,ki imate podobne težave. LP in srečno vsem!
Živjo vodnarka!
Koliko si pa stara? In kako so prišli do diagnoze multipla skleroza? A si imela kakšne težave? Mogoče pa ni, če še ni potrjena diagnoza?
Nikar ne obupaj! Ponavadi stvari niso tako črne kot se zdijo na začetku. Ginekologinjo pa le vprašaj, kako naprej, če imaš res MS. Se mi zdi, da se stanje lahko poslabša po porodu-pa moj namen ni, da bi te prestrašila-le pametno se mi zdi, da se pozanimaš..
Držim pesti za čimbolj ugoden razplet..
Ela in Taja!
Stara sem 26 let,imela pa sem težave z vidom in to kar naenkrat.Mislila sem,da bom dobila očala in bo.Bila sem pri okulistu,nevrologu,RTGju,…Po terapiji,ki sem jo dobivala venozno,se mi je stanje popravilo,tako,da samo čakam MG glave,ki bo šele septembra!!!Do takrat pa bom živela v negotovosti.
Hvala vama za dobre želje in prijazne besede,bom videla,kaj se bom z gin.zmenila v petek,pa vama sporočim.
Hej Taja,tisti pogum pa bi res rabila!!!!
Ciao belle!
Ela in Taja!
Stara sem 26 let,imela pa sem težave z vidom in to kar naenkrat.Mislila sem,da bom dobila očala in bo.Bila sem pri okulistu,nevrologu,RTGju,…Po terapiji,ki sem jo dobivala venozno,se mi je stanje popravilo,tako,da samo čakam MG glave,ki bo šele septembra!!!Do takrat pa bom živela v negotovosti.
Hvala vama za dobre želje in prijazne besede,bom videla,kaj se bom z gin.zmenila v petek,pa vama sporočim.
Hej Taja,tisti pogum pa bi res rabila!!!!
Ciao belle!
Pozdravljene!
Danes sem bila pri G,ki me je napotila v LJ(inšt.za načrtovanje družine k dr.Ribičevi).Takoj sem poklicala in se moram naročiti junija za september!!Pa nič zato,midva se bova imela rada še naprej in kar bo pa bo!Itak moram ugotovit,če gre pri meni res za multiplo in kakšno obliko,ker mi je G rekla,da nosečnost nekatere oblike poslabša,tako da,če bom imela to obliko,se ne bom niti več trudila!
Ali kdo ve,kako poteka prvi pregled na tej kliniki?In ali kdo pozna dr.Ribičevo?
Brigita!
Sem poskušala tudi na MG samoplačniško,pa mi je sestra rekla,da je preiskava ZELO draga.
Adijo,pa lepo se imejte.Se beremo!
Živjo vodnarka!
Za dr. Ribičevo sem slišala, da je precej strupena, do pacientk pa zelo OK. Vse so jo dosedaj še pohvalile. Po moje se pozanimaj še za samoplačniško pri njej. Boš sigurno prej na vrsti (cena prvega pregleda je cca. 4500-5500-ceniki visijo v Leonišču). Ne bo ti škodilo, če boš tudi od nje izvedela kako in kaj, ne glede na tvojo dgn.: MS da ali ne.
Držim pestiti, da boš zvozila brez MS..
Dr. Ribičeva je moja izbrana ginekologinja. Je malce ostra, vendar vedno zelo korektna. Pove tako kot je in ne komplicira in paničari. Res pa je, da ima veliko pacientk in večno gužvo. Tudi naročenih ur se skoraj nikoli ne drži. Sama sem enkrat čakala štiri ure, drugič pa le deset minut. Na začetku sem hodila v njeno popoldansko ambulanto kjer je potrebno pregled doplačati in se počasi zrinila v dopoldanski termin. Je pa kar malo travmatično, ko čakaš na pregled tudi po dva meseca ali več. Vendar, ko si enkrat v obravnavi, se zadeve odvijajo hitreje. Če imaš veliko potrpljenja potem si izberi njo, če pa te čakanje moti, pojdi raje h komu drugemu.