Najdi forum

Nova ljubezen, ločitev, …

Sem poročen, imava otroka starega 4 leta. Že nekaj let med nama ni več kakor je bilo, veliko je prepiranja. Iskreno povedano, bi se že zdavnaj ločil če ne bi bilo otroka, tako pa vztrajam, ker nočem da se otrok sooča s travmami ločitve.

Zdaj sem spoznal osebo, ob kateri se počutim kot prerojen. Da ne bo pomote, ne varam je, sva le prijatelja, a čutim da je med nama energija za kaj več. Težko opišem, saj že dolgo nisem čutil ljubezni kot jo sedaj. Je samska.

Jaz pa se soočam z dilemo, v katero stran naj gre moje življenje. Naj vztrajam, zaradi otroka, ali naj grem v novo življenje. Otroku se nikakor ne bom odpovedal, želim ga vzgajati, saj mi pomeni vse v življenju. Ne vem pa kako bi reagirala žena, saj je lahko na čase prav posesivna, in je zmožna česarkoli.

Prosim za nasvete,

Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.

Spoštovani g. razdvojen,

Vam povsem verjamem, da ste se znašel v težki preizkušnji in res je zelo velik izziv, kadar se v nas razdvojijo naše misli, razum in naši občutki. Trenutno ste torej v odnosu, ki je poln napetosti in iz takega odnosa bi vsak pobegnil, se umaknil, sploh če to traja predolgo. Vendar je ta umik bolj iskanje “mirne luke” kot pa dejansko obvladovanje življenjskih preizkušenj. Glede na to, da je otrok star 4 leta, bi lahko sklepala, da se je partnerstvo začelo spreminjati po rojstvu otroka. Namreč normalno je, da je otrok velika preizkušnja za partnerski odnos, saj se vajine dosedanje vloge in življenje povsem spremenijo. Na novo morata izoblikovati svoj odnos, v katerega je sedaj vključen še otrok. Povsem možno pa je, da se med vama prebujajo še kakšni drugi občutki. Zagotovo nista napetosti v partnerstvo prinesla kar tako, iz dolgčasa. Verjamem tudi, da sta se na začetku imela rada in da si ne želita zavestno uničevati odnosa. Kaj je torej izvor te napetosti? Ste to že poskušal ugotoviti? Je mogoče tudi vaši partnerici težko in bi si tudi ona zaslužila umik?

Verjamem, da je tudi nova ženska zanimiva, vendar razmislite tudi o tem, kaj vam ta ženska nudi, v smislu občutkov! Vam daje upanje, da bo nekje lažje, da bo ob njej vse bolj harmonično, vam daje občutek, da ste nekje zaželjen, ljubljen,…? Je to realno pričakovati od odnosa z njo? Je tudi v trenutnem odnosu bil takšen občutek na začetku? Kaj je tisto, s čimer vas ta ženska prebuja? Namreč ostajati v zakonu, zaradi otroka je laž! Ostajate vedno zaradi sebe. Otrok čuti tudi to, da ste nesrečni v zakonu in mu zato vaše trpljenje in občutek teže, da ste zaradi njega ostajal nesrečen, ne bo pomagalo. V kolikor si želite kaj narediti, zaradi otroka, si najprej dovolite do konca raziskati napetosti v trenutnem odnosu, se pogovoriti s partnerico in razrešiti, kar imate z njo in se šele potem odločite za premik. Svetujem partnersko terapijo. V tem primeru bo otrok imel največ od vaju.

Povsem sprejemam tudi možnost, da se v življenju zgodi, da “pravo” osebo spoznamo, ko smo že v partnerstvu, ampak kadar nekoga spoznamo iz stiske, iz občutka, da je doma že dolgo napeto, pa je ponavadi to samo beg.

Srečno pri odločitvi,

Eva

E-motion, Eva Erpič s.p. I psihoterapija in svetovanje I 041/410-843

New Report

Close