Najdi forum

V načrtu imamo novo kuhinjo, ki nam jo bo naredil mizar. Na kaj naj bom pozorna, da bo čimbolj praktična? Kaj ne sme manjkati?
Vem le, da bi rada imela vgraden hladilnik, štedilnik, pomivalni stroj. In malenkost se nagibam k vanilijevi barvi ali videz natur lesa. Vsekakor morajo biti zgornji elementi višji (večji), ne takšni, kot so bili pred 25 leti, ko sva kupovala prvo kuhinjo. 🙂
Kakšen namig? Kakšna barva je pa vam za kuhinjo najljubša?

Meni je recimo fino, da je pult višji -93 cm (pa sem visoka sicer samo 168cm). Pri nižjem pultu me vse boli. Super zadeva so mi predali za posodo, krožnike,… Skratka za vse. Pa hladilnik je boljši samostoječ. Meni npr. kombiniran. Zgoraj hladilnik, spodaj zamrzovalnik del – oboje obvezno no frost. Vgradnih no frost (da imajo oboje) je manj, so dražji, pa še včasih ne hladijo tako, kot bi morali (moja mama ima precejšnje probleme s tem). Če imaš možnost, izberi širšo kuhalno ploščo (90 cm). Pečica je sicer fajn, če je višje (imam sedaj), ampak če bi izbirala, bi raje vgradila malo višje pomivalni stroj (neprimerno večkrat je v uporabi). Imam sicer popolnoma vgrajenega, pa ga danes ne bi več imela (bi izbrala tistega, ki ima vsaj vidno ploščo z gumbi. Drugače pa je pomembna tudi osvetlitev – imam led trak pod omaricami, ki osvetljujejo cel pult – na to vsekakor ne pozabi že pri načrtovanju.
Če imaš mikrovalovko, jo poskusi nekam vgraditi namesto da ti zaseda pult. Poličke so sicer ok, ampak se tam hitro nabira prah in maščoba,…zato je bolje, če je zaprto. Okovje naj bo soft-close, kakšno Blum npr. Barva kuhinje pa kar ti je všeč. Jaz imam vanilijo in slivo. Zaenkrat sem zadovoljna. Če pa bi danes kupovala, bi pa mogoče kakšen beli jesen? Ali pa šla nazaj na mojo kombinacijo 🙂
Pa seveda, če je možno, daj širši pult -70 cm namesto 60. Če boš imela kot, je dobra rešitev kotni element z izvlečnimi ledvičkami (meni najbolj praktična rešitev od vseh).
Korito je fino kakšno malenkost globlje, pa pipa z izvlečnimi tušem. Aja, pa predali spodaj v coklu so tudi dobra izraba prostora.

Spodnji elementi naj bodo višji. Soft zapiranje. Delovni trikotnik. Čimveč pulta. Pečica na višini pulta.
Barva pa po želji-jaz imam belo, visok sijaj in siv pult in siv poden.

Vse super napisano in z vsem se strinjam, tudi jaz počasi načrtujem menjavo kuhinje, imam super kuhinjo in mi jo je prav žal zamenjat, a počasi bo le treba o tem razmišljat…

Kar zadeva korito, naj bo ne samo globoko, ampak tudi široko, da lahko vanj lepo pade velik pekač. Se spomnim pri mami, nikakor pomit pekača, jaz imam pa ogromno korito in gre vse lepo v njega. Izogni se tudi belemu, ker se vsak šmorn vanj zažre, no, naše je že precej staro in verjetno so danes boljši materiali, ampak bodi pozorna pri materialih v zvezi s čiščenjem!

Pult definitivno globji, jaz imam normalno globokega, ampak naslednji bo pa globji in pri steni bo imel “shrambo” za kruh recimo, olje in še kaj, pa za male aparate in vtičnice. Sem videla to pri sosedu in je hudo praktično.

Zgornje omarice bi jaz imela do stropa. Izkoristiš prostor, pa še lepše zgleda kot tiste nizke.

Ja, hladilnik pa obvezno samostoječi. Veliko bolj praktično.
In vse ostalo našteto so pametni nasveti.

Nimam nasveta, pač pa vprašanje. Pri bežnih znancih sem videla zelo praktičen sesalec. Umeščen je pri tleh (v coklu kuhinjskih omaric), deluje pa na naslednji način: smeti pometeš v bližino podpultnega sesalca, z nogo se dotakneš loputa, ta se odpre in posesa smeti. Najbrž sem nerodno opisala postopek, upam, da je razumljivo.
Skratka, sesalec sem neuspešno iskala po internetu, žal ga nisem našla. Morda kdo ve, kje bi ga lahko kupila?

– globoko, široko pomivalno korito, da na komot opereš pekač iz pečice (praktično več časa preživim ob koritu, kot ob kuhalni plošči)
– med koritom in kuhalno ploščo naj bo pult, ne pa štedilnik na enem koncu, se obrneš in na drugem korito (pomivaš, pereš zelenjavo, vmes moraš premešati v loncu in pokapljaš tla)
– samostoječi hladilnik
– delovni pult 70 ali celo 80 cm širine
– malce višji spodnji elementi
– pult oz. polotok ali otok, kjer lahko razvaljaš testo, narediš zavitek…..da imaš dostop vsaj iz treh strani
– razmisli o plinu (imam indukcijo, ampak mi je žal, presneto žal, pa je bila med najdražjimi in menda med najkakovostnejšimi)
– površine omaric, ki so neobčutljive na dotik (sedaj obstaja sijaj, na katerem se prstni odtisi ne poznajo)
– pult, ki je neobčutljiv na udarce, vročino….
– mehko zapiranje (pa ne brez ročajev)

– fino je, če je pomivalni stroj malo dvignjen
– pečica je dobro, če ima pirolizo (meni ne pride prav 1001 program, ampak čim bolj enostavna)
– prav pridejo predalniki za krožnike, vrtljivi kot

Najlepša hvala vsem, vaši nasveti mi bodo zelo prav prišli! Ravno to sem potrebovala.
Res, hvala še enkrat! 🙂

Če se kdo še česa spomni, pa le prosim …

Zakaj že visoke omarice do stropa, sem imela pa na zgornje police ne dosežeš in imaš na njih zadeve, ki jih običajno sploh ne rabiš. Pri novi kuhinji imam nižje omarice, veliko bolj praktično.

Izvlečne predale v vseh omaricah.

ne vzet vgradnega hladilnika ker je to bolj kot ne falirana odločitev na daljši rok. Vzemi samostojnega
tam kjer boš mela kuhališče vzemi samostojno napo, tj. otočno, kaminsko itd. In naj bo širša kot kuhališče.
Pri pomivalcu boš vzela, fronto katera pride s strojem ali ti jo bo tišler urezal? Če se da naj ti jo tišler ureže

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

Sem tudi jaz to nekje videla in se navdusila…. pa so mi potem razlozili, da se je to vcasih delalo, pa se ni lih obneslo. Ker potem kaksni ostanki hrane, drobtine ostanejo v tisti cevi, se zaredijo mravlje, misi… tako da se verjetno ne dela vec.
Glede kuhinje pa : vsekakor pult med umivalnikom in stedilnikom vsaj 70cm do 1m. Pa hladilnik nekje blizu, tudi jaz sem za prostostojec.

jaz sem to videla pri moji frizerki.

A mislite na tole oz. nekaj temu podobnega:
http://www.sockelsauger.com/home.html
Sem videla,pa nisem hudo navdušena. Tisto čiščenje potem – mah, se mi ne zdi kaj hudo uporabno.

To sem mislila, najlepša hvala za link. Celo kaseto potegneš ven in očistiš. Nobenih cevi ni.

New Report

Close