Nova kuhinja
cena za predlagano varianto je za mojr pojme astronomsko visoka (pohištveni sejem).
Sama sem se odločila kar za Gorenje Flora (ko bom kupovala-sedaj mi malo mnajka “špage”.Imajo veliko praktičnih dodatkov: stojalo za kuharice, vedar za ločevanje odpadkov(kompost, kontejner, sežig),vrtljivi kotni elementi, nadelement za odcejanje posode,enostavno čiščenje predalov,…
Oprosti, to je moje mnenje skušam pač nekako voziti med praktičnostjo, lepoto in ustrezno ceno.Všeč pa mi je tudi, kadar mi vse to troje lahko zagotovi slovenski proizvajalec in to vedno izkoristim.
Novo kuhinjo si želim samo zaradi tega, ker so te novejše že tako neizmerno praktične in imajo toliko vgrajenih predlačkov, da so delovne površine sproščene (mali gospodinjski aparati, pa kruh in še kaj) je vse že vdelano).Sproščene delovne površine pa so zame itzredno pomembne, d aje namreč kuhinja pospravljena, ko je pospravljena, da ne izgleda “nabasana” tudi ko je pospravljena…
Veliko ustvarjalnosti pri izbiri svoje kuhinje.Saj je kuhinja še vedno srce doma, ženske pa smo skrbnice tega srca…
Tko, dala sem si napraviti kar nekajpredračunov… in cene so od absurdne 1.600.000 (neka nemška)
do
1.000.000 (Liiz Karantanija)
do okrog
800.000 Marles
do
750.000 Svea…
In dobim ponudbo ene kolegice, za kuhinjo, ki jo izdela nek mizar…
masiva 85.000 na tekoči meter
ali
furnir 55.000 na tekoči meter…
oboje po želji…
Kar bi zneslo
masiva: 550.000
furnir: 350.000
Biiiiiiiiiiistvena razlika. A vendar izdelkov tega mizarja nisem še videla…
Kako naj vem, da dela kvalitetno?
Sem pred podobnimi problemi – s to razliko, da sicer vem, kaj bi želela, vendar so cene res zelo, zelo visoke. Zanimive so tudi razlike za isti model pri različnih prodajalcih. Četudi imajo morda akcije, popuste in ne vem kaj še se lahko zgodi, da je ista cena, kot pri tistemu, ki tega nima. Finta je v rabatih oz. nabavnih cenah. Tako, da če hočeš primerjati cene za isti proizvod se moraš odločiti za en element in za le-tega spraševati pri različnih prodajalcih in nato primerjati.
Kar se pa mizarjev tiče sem tudi sama slišala, da so cene nižje – vendar je res problem, ker ne veš kakšna bo izdelava. Tudi slike že izdelanih proizvodov žal niso dovolj. Tako, da ostane edino ogledovanje izdelkov, ki jih ima morda še v delavnici oz. izdelkov, ki jih je že naredil npr. pri znancih. Pri takih rokodelci so za mene najpomembnejši robovi in take drobne finese, ki pokažejo natančnost izdelave – čeprav je izdelek na daleč morda čisto vredu.
Sama sicer mislim (in tudi izkušnje imam takšne), da različni npr. posebni predali, ki jih ima sedaj gorenje in se da zaradi čiščenja sprednja stranica z lahkoto dol, posebna vodila ipd. mizarji običajno ne zagotavljajo, oz. jih v omenjeni ceni, ki jo je nekdo omenil, običajno ni, samo simpl variante.
Veliko sreče pri odločitvi.
Vsem, ki se trenutno odlocate za nakup kuhinje, od cenejsih kuhinj svetujem Sveo, saj ima dalec najboljse razmerje med ceno in kvaliteto. V tem cenovnem razredu pa ima tudi kuhinje, ki se po designu in funkcionalnosti nekako se najbolj priblizujeta svetovnim tendencam (mislim predvsem modele Rosa, Hortenzija, Urska.) Svetle barve, horizontalne linije, mediapan plosce. Od SLo prozvajalcev izstopa Lipa Ajdovscina s svojo serijo kuhinj iz modernega programa (Cinema…)
Kuhinj vodilinih svetovnih proizvajalcev ne bi omenjala, ker nekako ne sodijo v ta cenovni rang.
Dobro sestavljena kuhinja ima veliko delovno povrsino, premisljeno “pot” med stedilnikom oz. plosco, pecico, vodo in pomivalnim strojem ter hladilnikom. Ce imate moznost, se raje odlocite za kuhinjo v nizu (eden ali dva), kot kuhinjski kot (za ceno kuhinjskega kota z mehanizmom dobite tri omarice). Ne le cena, ampak postavitev v nizu naredi kuhinjo vizuelno lepso, pa tudi z ergonomskega vidika bolj prakticno.
Pa izogibajte se polick, predalckov, zakljuckov s polickami itd.
Predvsem pri Svei vam bodo po izkusnjah zelo radi ponujali omenjeno. Ni lepo (sicer je to stvar okusa), nanese pa preverjeno! precej denarja!
Pri izbiri podnozja poskusite dobiti kuhinjo, ki stoji samo na nogicah-bolj prakticno za ciscenje, lepse, pomemeben faktor pri eventuelni poplavi!
Ce pa se ne odlocite za nogice, pa si zamislite kuhinjo tako, da boste lahko izbrali podnozje iz eloksiranega alumijia iz enakih razlogov kot zgoraj. Pa ceprav vas bodo v trgovini hoteli prepricati za leseno podnozje-je seveda drazje.
Veliko srece pri izbiri dobre kuhinje! Vredno se je potruditi in poiskati informacije, saj kupujete kuhinjo za naslednjih dvajset let in naj bo zato ze danes napredna!
lp
Kakor komu pase, a ne?
Ce f.s. stoprocentno obvladas, se ga loti, drugace raje ne. Ce ga pa obvladas, pa vse cestitke.
Te vrstice sem napisala v pomoc tistim, ki ne vedo kako in kaj. Zrisala in sestavila sem ogromno kuhinj-omenjeno so samo napake, ki jih nezavedno pridela vecina ljudi. Veliko med njimi jih tudi ne ve, kaj bi pravzaprav radi.
Po izkusnjas in logiki prodajalci niso najbolj usposobljeni za strokovno svetovanje.
Izjema sta Lipa in ID:doma, za kamor nas pa vecina najbrz nima denarja.
Pa lep pozdrav.
Zadeva je zelo preprosta,če veš kaj v kuhinji potrebuješ.
IN KOLIKO SI PRIPRAVLJENA ODŠTET ZA KUHINJO,KER OD TEGA JE ODVISNO KAKŠNA BODO VRATICA,DELOVNA PL.,VODILA,SPONE IN OSTALO OKOVJE.IN ZNAMKA PROIZVAJALCA POHIŠTVENEGA OKOVJA BLUM,HETISCH,LAMA, GRASS ITD.
1.mizarji (privatniki ali na črno) ti veliko bolj svetujejo kot prodajalci v kakšni trgovini.IN ZA ISTO KVALITETO VELIKO BOLJ UGODNA CENA.
2 izogibaj se vseh kovinskih košar ,vrtljivih, izvlečnih itd.ZAKAJ?
Ker so zelo nepraktične, zavzemejo veliko prostora in na njih ne gre veliko stvari, so zelo drage.In ko jih obtežiš z prehrambenimi artikli in posodo ne grejo več tako lepo odpirati in zapirati, se zatikajo , škripajo itd.
3.FRONTE (po vaše sprednji deli”VRATICA”)
Spet je vprašanje cene. Najceneje-oplemeniten iveral z ABS obrobo
-mediapan z vzorcem ali brez in lakiran
po barvni karti RAL (velikooo barv)
– furnirana vratica
-masivna vratica
-mediapan plastificiran
PO MERI NAREJENA NAJBOLJŠI IZKORISTEK PROSTORA
Hvala vsem za odgovore….
1. Kotna omarica je, vem, draga. a nimamo veliko prostora, tako, da omaric drugače ne moremo postaviti. Sem se pa odločila, da bo konta omarica s policami. Klasika.
2. Podnožja pravite v aluminiju.. ali pa nogice. Če se bom odločila za kuhinjo po meri, bo to lažje uresničiti. Ker kuhinje, ki so meni všeč.. nimajo nogic (niso tamoderne).
3. Mizarja bom obiskala. Upam, da bom imela tisti dan sokolje oko.
4. Vratca bodo kar lepo furnir + obroba lesa. Da ne bo pretežko.
5. Vodila.. predalov… vem, kaj hočem.
……………
Mediapan pa ne poznam.. Kaj pravite?
pošlji na moj mail skico prostora in mere ter označi kje je inštalacija (priklopi voda, plin, električni vodi ti bom predlagal mojo varijanto postavitve.)
tole ti bom naredil GRATIS ponekod ti za izris računajo 5000 sit
drugače sem iz okolice maribora
če pa bi kdaj kaj potrebovala pa mi piši
DELAM skoraj VSE KAJ DRUGI NOČEJO ALI NEZNAJO
P.S.
mizar
lep dan še naprej
Velika cenovna razlika je med tipskimi kuhinjami in narejenimi po merah.
In najdrazje niso Svea itd. kot je nekdo zgoraj napisal, ampak Senkove in Mlinar&Mlinar kuhinje. Kar pojdite si jih pogledati!
Res da so zelo lepe in kvalitetne, vendar ne pricakujte kuhinje z aparati vred pod 3 MIO SIT! Bolj priporocam Mlinar&Mlinar, ker imajo isto kvaliteto kot Senk, vendar malo nizje cene.
Sicer vam pa tam naredijo cisto vse-od meritev na stanovanju oz. hisi, do projektov, do samih po meri izdelanih kuhinj, svetovanj, ponudbe aparatov itd. Ce pa se pri teh ponudnikih ne odlocite za njihove kuhinje, pa vam vmes ze naredijo projekte, boste placali nekaj 10 tisocakov za njih.
Imam kolega, ki je za kuhinjo plačal 8 MIO SIT???!!!
Po drugi strani pa imejte v glavi, da je kuhinja najbolj uporabljani prostor z veliko aparati in se mora gledati dolgorocno, zato je tudi razumljivo, da je najdrazji prostor.
Jest ti predlagam varianto: kuhinjo po meri. Zame so najlepše kuhinje Erjavec, vendar so tudi zelo drage. Probaj dobiti kakšen njihov katalog in z njim pojdi do mizarja, ki ti bo enako kuhinjo naredil za pol manj denarja kot pa bi dala pri Erjavcu ali kje drugje.
Zgoraj opisana varianta je preverjena, saj sewm sama naredila isto in sem zelo zadovoljna.
Ce zelis ti lahko dam tel. stevilko mizarja.