Nova hiša?
Hojla,
naj se Vam tudi jaz pridružim.
Tudi jaz sem mnenja, da je hiša nekaj najboljšega, kar si lahko predstavljaš kot svoje ‘zavetišče’, ‘varnost’ in … sploh in oh. Tudi meni so všeč majhne hiške.
Pa tudi, če bi imela veliko denarja, bi se odločila za majhno hiško-večje štirisobno stanovanje. Saj veste, več je manjših sob, več je krame pri hiši.
Poleg tega pa se mi zdi, da smo si vsi potem toliko bližje, če je prostor manjši. Edina Velika želja pa je, da mora biti dnevna soba zelo velika (pribl. 35m2), kajti tudi jaz sem ljubiteljica živali, že sedaj jih imava s partnerjem veliko, in zato je seveda potrebnega veliko prostora.
Sto ljudi – sto čudi, bi rekli. Kar seveda drži.
Najbrž mora biti naravnost fantastično, da se po mučnem dnevu v službi pripelješ na deželo , se sprehodiš ob gozdu, slišiš pa … nič !!!… samo ptičke in druge prijetne šume, ki prihajajo iz gozdnega okoliša. RES FENOMENALNO!
Sem iz štajerskega konca in tudi pri nas se najde kar nekaj lokacij, ki ti vzamejo sapo in se prepustiš sanjarjenju, kako bi bilo, če …
Lp Alenka
Pred kratkim sem kupil komunalno opremljeno parcelo.
Sedaj pa tehtam med klasično in montažno hišo.
Kolikor vem, se v Ameriki gradijo v glavnem samo še montažne jeklene hiše (nosilna konstrukcija iz jekla, vmes razna polnila in les).
Ker se še nisem seznanil s ponudbo me zanima:
– ali tudi pri nas kdo izdeluje montažne jeklene hiše?
– kdo še dela montažne hiše razen Jelovice in Marlesa?
– ali bi se tudi vi na mojem mestu odločili za montažno hišo (v lastni režiji ne nameravam nič delati, z denarjem ne bom imel zelo hudih težav).
Ja, ljudje smo različni. Ampak, če vprašate mene, ni lepšega kot ena mala hiška v umirjenem, idiličnem okolju. Pa en majhen vrtiček, pes, mačka in kaj podobnega…in ležalnik na terasi, da pozabiš na vsakdanje skrbi..
Pri meni je predvsem problem denar… razen če zadenem na lotu, bogatega strica ali tete, ki bi mi kaj zapustil, pa tudi na žalost nimava… hja, tako je življenje. Mogoče bom tudi jaz kdaj na svojem. Predvsem to si želim.
Z možem si ogledujeva ( za enkrat samo to ), hiško, katera ima 280m2, v obliki črke L, vse kar potrebujeva še, je oprema , ( zidovi so urejeni, vsa tla so oblečena v parket, stopnice oblečene v kombinaciji lesa in belih ploščic-zelo lepo, vse napeljave od telefona naprej, ) , skratka, samo še oprema in kovčki.
Hiška se nahaja na izredno lepi lokaciji izven Šk.Loke, na hribčku, zadaj za hiško je gozdiček spredaj nič, razgled ob jasnem vremenu je vse do Trojan, skratka……..mir, pa ležalnik , pa plačo na dom:))))))))) mal heca………
Spodaj ob hiši je še garaža, ki ima 30m2, okoli hiše je še 800m2 zemlje.
Ta gospod, ki to hišo prodaja, hoče imeti za njo 450,000 DEM……..
Kaj se vam zdi?
PREVEČ, RAVNO PRAV, premalo pa ne bi spraševala:))))
resno me zanimajo vaša mnenja,
Pozdravček vsem!
Veliko sem spremljal cene na štajerskem in dolenjskem. Na dolenjskem mora bit stanovanjska hiša že pozlačena, da dobiš več kot 250 000 dem. Vikendi, zidanice pa jih skoraj ni čez 100 tisoč. Cene so tudi višje a vem za par objektov, ki se prodajajo že več let.
Na štajerskem sem si ogledobal kmetije z več kot 6 ha zemlje.Cene pa se vrtijo nekje kot na dolenjskem. Tam imao nekaj krajev “bogu za leđima” . Enkratni kraji le pod pogojem, da dobiš plačo na dom.
Cen v tistih krajih ne poznam. A to se mi zdi preveč. Lepo ste mi povedali kakšno montažno hišo dobiš za 150 000, dem.
Parcelo in vse ostalo pa za 300 000 dem uuuuaaa….. Mislim, da je veliko preveč, saj je zemlja ven iz mesta zelo poceni. Kmetije z hišo in vsei priključki se vrtijo do 150 000 dem.Če naredita nadomestno gradnjo za 300 000 postavita grad in še par hektarov zemlje imata.
LP