Najdi forum

Lepo pozdravljeni!

Pred parimi dnevi, mi je moj osebni zdravnik izpulil zob, in sicer spodaj dvojko.
Za nov zob pa mi je izstavil astronomsko vsoto, zato bi vas prosil, čeprav vem da so vam ta vprašanja nevšečna, če bi mi lahko povedali koliko približno stane nov zob in iz česa je sploh narejen.

Hvala lepa za odgovor, Peter!

Spoštovani Peter,

očitno narobe razumete moja izogibanja vprašanjem o cenah. Če bi bila situacija po Sloveniji izenačena, bi vam z veseljem odgovarjala na ta vprašanja. V bistvu bi bilo še najlažje narediti internetno stran z vsemi cenami in problemi bi se razrešili. Ker pa temu ni tako, se mi zdi popolnoma neprimerno pisati o cenah, ki so na mojem koncu, če so na drugem koncu Slovenije različne. To se mi zdi zavajajoče do vas, uporabnikov storitev.
Kaj točno vam je zaračunal vaš zobozdravnik, težko ugibam. Če vam je predlagal inplantat in na njemu prevleko, potem vam verjamem, da je vsota astronomska. Glede cen inplantatov pri nas, si z iskalnikom poiščite odgovor dr. Gorjanca v tem forumu.
Ker vam je zobozdravnik zob izpulil, je naslednja možnost ( in tudi bolj verjetna ) izdelava mostička. Za mostiček je potrebno pripraviti ustrezne nosilce – to je, obrusiti še dva sosednja zoba. V tem primeru vam naredijo 2 prevleki in člen ( na mestu manjkajočega zoba ).
Prevleke se izdelujejo iz različnih materialov, na stroške zavarovanja vam pripadajo fasetirane prevleke ( kombinacija kovine in umetne mase ). Če se odločite za nadstandardne materiale, vam bodo verjetno izdelali porcelanske prevleke.
Ker niste napisali ali je vaš zobozdravnik zasbnik brez koncesije ali koncesionar, je zadeva sledeča. Na stroške ZZZS – ja vam v vašem primeru v celoti pripada mostiček iz standardnih materialov, doplačati morate le porcelan ( če se zanj odločite ). Če je vaš zobozdravnik brez koncesije pa ste 100 % samoplačnik in tukaj so mi cene popolna neznanka. Lahko le ugibam, da verjetno ni manj kot 500 eurov ( odvisno od kraja, v katerem se nahajate ).
Toliko zaenkrat. Upam, da sem vam nekoliko razjasnila vzroke za “nepisanje” o cenah. Še enkrat pa vas opozarjam – za vse samoplačniške storitve vam mora zobozdravnik dati v podpis predračun in izjavo o samoplačništvu ( v njej se odrečete izterjati denarja od zavarovalnice ).
Lepo pozdravljeni!

New Report

Close