NOV ZAČETEK
Draga Karen
Iskreno sožalje!
Vzemi si čas za žalovanje, joči, izjoči vso žalost, jezo, nemoč, vse, kar je v tebi. Sama sem morala najprej storiti to, vsaj malo postaviti življenje na tire in ponovno začeti upati. V začetku sem hotela otroka čim prej, da bi z njim zapolnila praznino. Zdaj po dveh letih si ga želim zaradi njega samega, kajti vem, da mi nihče ne more nadomestiti izgube moje M.
Zdrži in vedi, da čas res blaži bolečino, zbriše je nikoli.
Iskreno sožalje tudi z moje strani.
Vzemi si čas zase. Izjoči se, pogovarjaj se ( ce ti je do tega), spravi bolecino iz sebe.
Novembra bo dve leti, kar sem v sedmem mesecu izgubila mojo hcerkico. sem pa zelo hitro ponovno zanosila, mogoce malo prehitro, ampak ni bilo načrtovano že tako zgodaj. Zanosila sem po štirih mesecih. Otočka sva si res zelo želela.
Sedaj imam ponovno hčerkico. Stara je 9 mesecev in je pravi mali zakladek. Je zdrava in srcno upam, da bo tako tudi naprej.
Želim ti veliko pozitivnih misli, ter da bi ti bila naslednja nosečnost lepa in brez kakšnih komplikacij.
Pošiljam ti objem in vedi, da sem v mislih s tabo.
Petra
Glede na to, da si splav doživela v zgodnji nosečnosti (6. teden) je dovolj dve do tri normalne cikluse, tako vsaj zagovarja dr. Pušenjak. Sama pa presodi koliko časa boš potrebovala.
Jaz osebno sem splavila v 13. tednu, tako da bom počakala 4-5 mesecev potem pa ponovno v boj.
Držimo pesti zate in upamo da ti čimprej posije sonce.
Draga Karen, najprej iskreno sožalje tudi z moje strani. V tvoji želji po ponovni nosečnosti te popolnoma razumem in podpiram. Sama sem po izgubi svojega otročka predelala vsa strokovna mnenja in vse izkušnje žensk, kar sem jih le lahko našla – preko interneta sem zbrala podatke z vsega sveta.
Glede na to, da je tvoja nosečnost trajala le zelo kratek čas in da nisi imela abrazije, ti mirne duše lahko rečem, da po naslednji menstruaciji veselo na delo.
Tule najdeš še eno mnenje dr. P. – sicer gre za nasvet po abraziji, a mogoče ti pride prav.
Iz njegovega pisanja naj izluščim le tale stavek: “Spolne odnose po abraziji odsvetujemo cca 14 dni, zanositev pa vsaj 1 ciklus.”
Pošiljam ti en velik objem in tesno stiskam pesti za novo pikico 🙂