Najdi forum

nov začetek

Pozdravljeni

Tudi jaz jutri začnem..ampak ne kakšne diete sploh pa ne tiste s spremebo metabolizma, ker se mi zdi neumna…
Jaz začnem z zdravim prehranjevanjem… (prebrala sem Montignacovo metodo in se mi zdi zelo smiselna) hkrati pa bom poskušala tudi shujšati, tako, da bom pač pazila na količino zdrave hrane in GI.
Moj načrt je
1. zajtrk: jogurt ali kaksno sadje, polnozrnat kruh
2. malica: jabolko ali jogurt…odvisno od zajtrka…
3. kosilo: meso, zelenjava ali polnozrnate testenine ali rjavi riž in solata…..
4. malica: sadje
5. večerja…najbolje nič ali pa kakšen sadni čaj, ki ga obožujem
čez dan veliko tekočine….

že tako ali tako pa hodim 2x na teden na aerobiko in 2x na plavanje…za vikend pa na sprehode ali pa v hribe

Sedaj moram samo se zbrati voljo in rezultat ne more izostat, ker grem sama sebi že pošteno na živce.Po rojstvu dvojčkov sem se čisto zapustila…sedaj pa bi bil paskrajni čas, da se spravim nazaj v formo…

torej JUTRI ZAČNEM!!!!!!!!

Saj res…shujšati moram pa 12 kg….. torej do marca bi morala izgledati ze mnogo bolje….ravno do rojstnega dneva dvojčkov….to je moj cilj….in upam, da mi bo uspelo…
Naty

Jej tudi vecerjo. Drugace pa do marca bos kot nova:).

Aja pa dodaj vaje za moc.

naty,

kot ti je odpisal Grega, ne izpuščaj večerje. Naredi si dober načrt prehranjevanja in telesne aktivnosti. Dnevni negativni saldo mora biti cca 600 do 800 kalorij, če hočeš doseči svoj cilj do marca. Torej več pozornosti aktivnosti.

Pozdravljena!
Tudi jaz sem se odločila da s tem ponedeljkom začnem hujšati – na zdrav način.
Že pred tremi leti sem shujšala za 14 kilogramov. Z športmom /aerobika, fitnes/
sem se ukvarjala štirikrat do petkrat na teden po eno uro, pri hrani sem izločila sladkor, kruh krompir, maščobe.., pila sem do tri litre tekočine na dan. Ne da sem samo izgubila želene kilograme, tudi telo sem si s športom izoblikovala. Po dosegu željene teže sem se še nekaj časa aktivno ukvarjala s športom. Nato pa sem ga začela počasi zanemarjati. V zadnjih dveh letih so se mi zopet počasi začeli nabirati kilogrami, ki sicer še niso dosegli prejšnje teže. Zato že nekaj časa zbiram pogum, da de zopet znebim pridobljenih kilogramov.
In tako je danes prvi dan moje shujševalne diete. Upam, da bom dosegla svoj željen cilj. V ponedeljek se ti javim in ti sporočim rezultat prvega tedna.
Želim ti veliko trde volje in v ponedeljek se javima z rezultati.

Lep pozdrav!
naty je pisal/pisala:
>
> Pozdravljeni
>
> Tudi jaz jutri začnem..ampak ne kakšne diete sploh pa ne
> tiste s spremebo metabolizma, ker se mi zdi neumna…
> Jaz začnem z zdravim prehranjevanjem… (prebrala sem
> Montignacovo metodo in se mi zdi zelo smiselna) hkrati pa bom
> poskušala tudi shujšati, tako, da bom pač pazila na količino
> zdrave hrane in GI.
> Moj načrt je
> 1. zajtrk: jogurt ali kaksno sadje, polnozrnat kruh
> 2. malica: jabolko ali jogurt…odvisno od zajtrka…
> 3. kosilo: meso, zelenjava ali polnozrnate testenine ali
> rjavi riž in solata…..
> 4. malica: sadje
> 5. večerja…najbolje nič ali pa kakšen sadni čaj, ki ga
> obožujem
> čez dan veliko tekočine….
>
> že tako ali tako pa hodim 2x na teden na aerobiko in 2x na
> plavanje…za vikend pa na sprehode ali pa v hribe
>
> Sedaj moram samo se zbrati voljo in rezultat ne more izostat,
> ker grem sama sebi že pošteno na živce.Po rojstvu dvojčkov
> sem se čisto zapustila…sedaj pa bi bil paskrajni čas, da se
> spravim nazaj v formo…
>
> torej JUTRI ZAČNEM!!!!!!!!
>
> Saj res…shujšati moram pa 12 kg….. torej do marca bi
> morala izgledati ze mnogo bolje….ravno do rojstnega dneva
> dvojčkov….to je moj cilj….in upam, da mi bo uspelo…
> Naty

Če boš jedla po Montignacu ne spreglej, da ne smeš mešati OH in maščob, sicer ne hujšaš.

Lp, Aleša

Pozdravček!

Ne bom se natančno držala montignaca…ampak kot vedno bom poskusala vzeti iz tega nacina vse kar meni osebno paše, ker sem že prevečkrat poskusala nekaj na silo…pa ni slo.
Torej nikamor se mi ne mudi…zivljenje je še dolgo….
Se javim naslednji teden, da poročam kako mi gre…danes sem že izpeljala načrtovano…za zajtrk hruška in malica manj masten jogurt…za kosilo sem si tudi ze nabrala solato……:)

Naty

Naty,

jaz sem si Montignaca tudi “priredila” po svoje. V glavnem se drzim (se vedno, ceprav bolj v grobem kot zelo striktno) tega, da:
– na jedilnik uvrscam predvsem hrano z nizkim GI
– ne jem enostavnih OH, cvrte hrane in krompirja
– ne mesam mascob in OH (pri slednjem se moras paziti sira, ki je naceloma beljakovinska hrana, ampak ima seveda veliko M) – za slednje ne vem, ali je pomagalo ali ne, skodilo pa zagotovo ni :)), nad rezultati sem namrec navdusena (pa ne samo jaz) :))
– sem v vse skupaj vracunala tudi pregrehe. Ne morem ziveti brez cokolade, sladoleda in druzinskih pojedin! 🙂 Tako da vsakodnevno pac zivim po svoji “dieti”, vendar ne obupam, ce je na sporedu druzinski piknik in za en dan pozabim na svoje “principe” (pa ceprav se potem pocutim zaspano, brez energije in uniceno – ampak kaj je cilj druzinskih pojedin, ce ne to, da potem, ko je konec, zaspis kot dojencek?) :))

Prav glede sira priporocam sir “smarski rok”, ki ima samo 25% M ali se enega, ki ga prodajajo v Sparu, mislim, da ima 20% M, a je zame predrag (sira lahko skonzumiram toliko, da bi lahko obubozala). Se bolje je, ce se siru lahko odpoves in ga nadomestis s skuto. Jaz *vzdih*, ne morem vedno reci ne tej rumeni pregrehi :))

Predvsem pa je treba migat, a to ze ves, ne?

A pa se to: dve znanki sta hujsali po Montignacu, bistveno bolj “by-the-book” kot jaz. Prvic: nobena od njiju se ni gibala, drugic: ena je prevec “zdravo za gotovo” vzela nizek GI raznih oreskov, druga pa poleg oreskov se jedilne cokolade. Se vedno sta debeli.

GI namrec ne pomeni, da se lahko s tem hranilom naziras in se ti nikjer ne bo poznalo. Ni namrec nujno, da zivilo z nizkim GI nima veliko kalorij. Razen recimo kumaric :))) (te so meni resile marsikatero “lacno” zagato)…

Veliko uspeha ti zelim!

Vsi svetujete, da je treba jesti večerje…
Ali lahko kdo svetuje kaj jesti…
Mogoče jogurt ali sadje. Ne bi rada, da se mi zvečer vse podre. Ali je tudi po aerobiki priporočljivo jesti…in kaj?
Naty

naty,

izracunaj si dnevne vnosne potrebe in jih razdeli na 5 ali 6 obrokov. Zadnji obrok je večerja (lahko tudi ob 9 zvećer). Vrhovnik ima prav, ko trdi da GI ne pomeni tudi malo kalorij (prej obratno). GI s pridom izkoriščajo sladkorni bolniki med katerimi sem tudi sam. Kje moraš paziti na GI si lahko prebereš na mojtrener.com
Pazi tudi na sadje (v velikih količinah).

Zame (pa ne to vzeti zdaj za sveto, samo o sebi pripovedujem) je definitivni “ne” zvecer jesti OH. Najbolje spim in se zjutraj zbudim, ce jem zvecer samo zelenjavo, pa kaksne mlecne izdelke.

E, mimogrede: jaz, recimo, sadnih jogurtov sploh ne kupujem vec. Ne vsi, ampak vecina vsebuje sladkor. Ce moram jesti “sadni” jogurt, potem pac pojem sadje zraven navadnega jogurta. Se vedno je tu fruktoza, pa nekaj mlecnih mascob, ampak… pri tem ni dobro biti malenkosten – le mero je treba imeti in uporabljati glavo, pa bo.

Zdravo!

Po branju foruma je tudi mene zamikalo, da kaj napišem iz lastne prakse; ni treba vzeti vsega zares, lahko pa se sproba:
– ZAJTRK: Najbolje nič, če pa to ne gre pa 1 sadež (jabolko ali hruška ali pomaranča ali katerikoli drugi sadež)
– MALICA: 1 do 2 sadeža (najboljše sezonsko sadje)
– KOSILO: Običajno kosilo, vendar samo polovico količine kot ste ga jedli prej
– MALICA: Samo solata ali samo sadje ali samo jogurt
– VEČERJA: STROGO NIČ!
Čez dan veliko tekočine.

Seveda je zelo težko doseči takšno disciplino in po takšnem jedilniku si v začetku zelo lačen. Vendar v tem je prav bistvo. Ko ima naš želodec polno hrane ima naše telo veliko dela in nima čase za stvari ki jih prične izvajati, ko je želodec prazen; začne pospravljati nesnago, ki se je nabrala v naših celicah in se kopičila. Sedaj začne telo izločati vse te strupe. Zato v začetku nastanejo takoimenovane “krize” ko se počutimo slabotne, nas začnejo boleti mišice…..in si mislimo da smo bolni, podobne stvari se dogajajo pri postu le da so tukaj bolj mile.
Posledica tega jedilnika je seveda tudi hujšanje.

Kaj menite vi?

O tem menim, da bi umrla po nekaj dneh. Ne vem, kaj pocnes v zivljenju, ampak jaz definitivno ne bi zdrzala niti par dni. Pojem bistveno, bistveno vec kot v tem tvojem predlogu, ki zveni bolj kot zafrkancija, ce mene vprasas, pa se ne redim.

Ze tolikokrat je bilo povedano: ni catch v tem, da se izstradas s takimi nemogocimi in za telo skodljivimi rezimi, ampak v tem, da pribitek energije PONUCAS – in to s sportom!

ej, dragi moj franc,

jaz se te stradalnice sigurno ne bi držala za nič na svetu! imam pet ali šest malih obrokov dnevno, malo ločujem OH in beljakovine in gre. tako mučenje – nikoli več!!!
pojej kaj, človek! in lepo se imej. pozdrav

Franc,
mene je taka dieta pripeljala do želodčnih težav. Sedaj OBVEZNO zjutraj pojem zajtrk (musliji, kos kruha, jogurt + sadje), težav pa nimam več. Vedeti moraš, da tudi, če je želodec prazen, delujejo kisline, ki so namenjene razgrajevanju hrane. V takem primeru začnejo razgrajevati želodčno steno in to pripelje do težav.

New Report

Close