Nov sodelavec na forumu
Dragi uporabniki, pozdravljeni!
veliko ste nas spraševali, kaj se dogaja s forumom Tradicionalna kitajska medicina in ali bo še živel. Sedaj vas z veseljem sporočamo, da smo k sodelovanju pridobili novega sodelavca, ki bo skrbel za ta forum.
Predstavljamo vam novega sodelavca na sistemu Med.Over.Net. To je Hawkeye, sicer Igor po imenu.
Hawkeye ima veliko življenjskih izkušenj in na tem forumu bo poskrbel, da boste lahko izmenjali izkušnje, povprašali za nasvet, na koga se obrniti in prisluhnil bo vašim težavam.
Hawkeye, dobrodošel v ekipi strokovnjakov Med.Over.Net!
Dragi uporabniki, vabljeni, da postavite vprašanja.
Spoštovani uporabniki!
Tudi jaz vas želim pozdraviti in vam zaželeti, seveda, da bi bili čim bolj zdravi. V primeru, da imate vprašanje iz področja TKM, pa vam bom seveda skušal odgovoriti.
Rad bi poudaril, da, glede na poznavanje različnih zdravilskih metod, ne uporabljam izključno TKM ali katere druge od, meni znanih, tehnik ali metod. Glede na simptomatiko se odločam, katero diagnostično metodo bom uporabil, s katero diagnostično metodo bom to diagnozo potrdil in na katero tehniko oz. metodo se bom uprl, ko bom skušal svetovati terapijo. Gre torej za kompleksen in kombiniran pristop, ki upošteva tako spoznanja KTM, Ajurvede, HATMARE, metod, ki so bolj avtohtone na našem področju in so jih uporabljale naše babice in prababice in seveda spoznanj sodobne medicinske znanosti
Povedal bi vam še rad, da smatram vse vrste alternativnih metod, kot komplementarne in nikakor ne izključujem uradne, sodobne medicinske znanosti, ki je s svojimi diagnostičnimi metodami in postopki,ter številnimi terapevtskimi metodami in tehnikami, nenadomestljiva – seveda v okvirih, ki jih lahko upoštevam in, ki zlasti ne izključujejo mojega pojmovanja človeka, kot bitja, ki je sestavljeno iz fizičnega telesa, uma in duha. Nikdar vem ne bom svetoval, da prekinete z neko terapijo, ki vam jo je predpisala uradna medicinska stroka, lahko pa vam bom svetoval, kako lajšati stranske učinke in kako, postopno, čim bolj zmanjšati vnašanje kemičnih snovi na podlagi rezultatov, ki jih boste dobili pri obisku svojega zdravnika. Edino področje, kjer pa sem zelo trden v svojih spoznanjih, pa je uporaba antibiotikov in hormonskih preparatov, kateri uporabo sprejemam izključno le v primeru neposredne življenjske ogroženosti.
Želim vam vesele Velikonočne praznike!
H.
No, danes sem tudi stopil iz sence in odslej dalje objavljam pod svojim imenom. Vsem obiskovalcem teh strani pa voščim vesele Velikonočne praznike…
Igor
Igor pozdravljeni,
ali lahko bolj konkretno navedete vaše izkušnje, kje imate “ordinacijo za vaše zdravilne storitve”, katere metode izvajate itd. Kako se lahko pri vas naroči.
Osebno menim, da mora biti moderator foruma oseba z imenom in priimkom. V http://www.najdi.si ni ničesar pod HCL.
Popolno razorčaranje je bil prejšnji moderator foruma, saj ni odgovoril skoraj na nobeno vprašanje.
Glede na to, da je to TKM forum, me zanima, kje so v sloveniji kakšne TKM ambulante, ki jih priporočate.
Želim vam koristno moderiranje foruma
Kristina, pozdravljena!
Vidiš, tale forum je spet zaživel in vsak dan se pojavjajo nova vprašanja in seveda skušam na vsa vprašanja tudi odgovajati. Vendar si verjetno opazila, da moji odgovori niso vedno samo iz področja TKM, ampak gledam na stvari širše, kot to počnem tudi pri svojem vsakodnevnem delu, kjer kombiniram zravsvene metode in tehnike in jih prirejam potrebam ljudi, ki potrebujejo pomoč. Opazila si verjetno, da zelo zagovarjam tudi tesno povezanost s sodobno medicino, saj brez nje in njenih diagnostičnih in terapevtskih metod ne gre več. Ko si boš ogledala nekaj mojih odgovorov, boš razumela, kaj mislim s tem.
Ordinacije v narekovajih ne obstajajo ali vsaj upam, da ne obstajajo, kot tudi ne smatram sebe, da opravljam neke zdravilne storitve v narekovaju, kot ga navajaš. Skušam pač. z vsem svojim znanjem, ki sem ga nabral v zadnjih 45 letih svojega študija in raziskav, pomagati ljudem iz različnih stisk.
Mislim, da danes ne bi smelo več obstajati ločevanja med TKM, ajurvedo, sodobno medicino in drugimi zravilskimi tehnikami, ampak bi moral vsakdo, ki skuša zdraviti in pomagati ljudem, kombinirati vse metode preventive, zgodnjega odkrivanja, diagnosticiranja in terapije v korist človeka, ki se je s svojimi težavami obrnil nanj.
Ko sem, pred več, kot 40 leti, prvič stopil v stik s TKM, sem bil navdušen nad njenim drugačnim pristopom in pojmovanjem človeškega telesa. V svojih raziskavah sem žal našel mnogo “lukenj” v tej znanosti, hkrati pa ugotavljal, kako škoda je, da se tako malo naših zdravnikov skuša informirati o tej znanosti, vsaj, kot dopolnilu svoje doktrine. Ob tem raziskovalnem delu sem odkril paralelno znanost, AJURVEDO, ki se je razvijala v podobnem prostoru, vendar ni imela prekinitev v svojem razvoju, kot TKM ( razne kulturne in druge revolucije, ki so iskale sovražnika v preteklosti in zato sežgale in uničile vse, kar je nastalo v nekem drugem obdobju ). Ajurveda me je prav tako navdušila, predvsem tudi zato, ker je bisveno manj nasilna in invazivna. Bistveno bolj upošteva človeka, kot kompleksno bitje oz. skupek fizičnega telesa, uma in duha. Tu sem pričel šele odkrivati, da ravnotežja med jinom in jangom ne moremo vspostavlajti na prisilen način in da ima pri tem veliko vlogo tudi usklajenost delovanja telesa, uma in duha, ki v bistvu sama potem usklajuje nivoje jina in janga v posameznem delu organizma ali v celotnem organizmu.
Kasneje sem proučeval različne avtohtone zdravilske metode, tudi iz naših krajev, pa spoznanja Bacha, Kneippa, Earla in ne nazadnje tudi patra Aščiča. Opazil sem, da se določeni vzorci ponavljajo, da pa vse te metode premalo upoštevajo trojstvo telesa, uma in duha. Sam um in duh imata tako močan vpliv na zdravje fizičnega telesa, da enostavno ne gre ločevati tega.
Srečal sem se dokaj podrobno tudi z bioenergetskimi metodami zdravljenja, s polaganjem rok, rusko bioresonančno metodo itd., celo s homeopatijo sem se ukvarjal nekaj časa, dokler povsem naključno nisem odkril povsem nove vede, ki se imenuje HATMARA in ima svoje osnove v novih spoznanjih s področja bioorgonomije. Ta veda, ki je morda stara kakih 50 let je bila donedavna tesno povezana s KABALO, vendar je le ta eno od, regionalno omejenih, verovanj, povezuje vsa dosedanja vedenja, od TKM, do ajurvede,sodobne medicinske znanosti in mističnega pojmovanja obstoja duše v nekoliko posodobljeni obliki iz vidika Kabale.
Manjkala mi je samo še čim bolj zanesljiva diagnostična metoda, ki je seveda nisem odkril v bioresonančni metodi, ki je danes zelo popularna in predvsem zelo koristna ( žal predvsem za tiste, ki jo izvajajo ). S študijem IRIDIOLOGIJE sem kompletiral svoja vedenja, ki pa vseeno imajo svoje zametke v TKM, z nekoliko drugačnim pojmovanjem telesa, uma in duha. Še zdaleč ne vem vsega, lahko pa rečem, da s kombinacijo vseh opisanih metod in tesno povezanostjo z ludmi, ki prakticirajo alternativne in komplementarne tehnike zdravljenja ter v tesnih stikih z uradno, sodobno medicino, uspevam vsaj razumeti mnoge procese v človeku. Ko enkrat razumeš te procese, ni težko tudi posredovati in omogočiti človeku ali mu vsaj pokazati pot do ponovnega zdravja, ali, kar je še veliko bolje, do ohranjanja zdravja.
Vse to bi bilo seveda mnogo težje, če se ne bi v vseh teh letih intenzivno ukvarjal z jogo, tem čudovitim spletom filozofije, fiziologije in tehnik ohranjanja ravnotežja med telesom, umom in duhom. Prav jogijska filozofija me je vodila na vsej tej poti do mnogih spoznanj in me vodi še danes tudi do tega, da ne potrebujem reklame z objavljanjem svojega imena. Rad pa odgovorim tudi na osebna pisma in včasih koga celo povabim na klepet.
HCL je pač tam, kjer sem in kjer so ljudje, ki mislijo podobno, kot jaz, ne na najdi.si ali googlu. Ljudje, ki znajo ljubiti brezpogojno svojega sočloveka in svoje sobitje, ki se zavedajo svojega sebstva, ki ne pričakujejo nobene zahvale, ki so pripravjeni pomagati v vsakem trenutku in na vsak način, ki so se odvezali od materialnih potreb in navezanosti in skušajo živeti po kozmičnih zakonih.
Še zadnje tvoje vprašanje glede ambulant TKM pri nas. Žal nismo forum, ki bi delal propagando, prepričan pa sem, da boš v tistem trenutku, ko boš potrebovala pomoč, to pomoč tudi našla. Tisto pravo, izvorno, ki ti bo res pomagala. Če si boš seveda tega želela. Mi skušamo namreč pomagati le ljudem, ki si pomoči želijo in so nanjo pripravljeni.
Preveč je zlorab človeške nesreče, da bi se vključevali v ta proces iskanja “tržne niše”, kot to počno številni posamezniki in s tem onemogočajo prepotrebno kohabitacijo vseh zdravilnih dejavnosti.
Neki modrec je nekoč rekel: ” KO PRIDE ČAS IN KO JE ČLOVEK PRIPRAVLJEN, PRIDE TUDI UČITELJ!” In jaz se neskončno zanašam na to, kot se neskončno zanašam tudi na molitev Matere Tereze, ko pravi, DA JE ČLOVEK V VSAKEM TRENUTKU TOČNO TAM, KJER MORA BITI IN, DA JE PRAV VERA V TO DEJSTVO TISTO, KAR TI POMAGA TO ŽIVLJENJE NAREDITI BOLJ ZNOSNO.
Hvala ti za tvoj prispevek in morda nasvidenje, nekoč, nekje…………
Spoštovani g. Igor.
Zelo, zelo bi bil vesel odgovora, in sicer: ali poznate masažni aparat za boljšo prekrvavitev in energijo, imenovan XXXXXXXX? jAZ imam z njim zelo dobro iskušnjo. Septembra 2008 sem imel tako hude bolečine v ledveni hrbtenici in nato v levo nogo do prstov, da nisem skoraj mogel več hoditi. Spec. ortoped dr. XXX je dal sum, da imam ponovno vse znake hernije discus L5-S1. (Prvič sem bil operiran pred 7-mimi leti zaradi iste zadeve, samo da sem se takrat enega jutra zbudil hrom od pasu navzdol – star 25 let). Med tem časom, ko pa sem čakal datum za sprejem na Ortopedsko kliniko v Lj, pa sem jaz dobil omenjeni aparat. Minil je mesec in pol redne uporabe aparata in od zadnjega pregleda, ter se odzval na telegram, ki sem ga dobil z obvestilom za sprejem. Tja sem odšel praktično brez bolečin. Vprašal me je, kaj sem delal, da je sedaj kar naenkrat tako izboljšanje? Seveda mu nisem upal povedati, da imam ta aparat in da mi je bolj pomagal kot Nalgesin forte 550 mg.
Sprašujem Vas: ali poznate omenjeni aparat in ali veste karkoli o njem? Mislite, da je res stanje lahko toliko boljše zaradi masažnega aparata?
ZAHVALJUJEM SE VAM ŽE V NAPREJ!
Z lepimi pozdravi in dobrimi željami
Spoštovani Torsten!
Najprej se opravičujem, da ne objavljam imena aparata, ker je oglasni oddelek na drugem naslovu, kot jaz. Poleg tega aparata, ki ga konkretno omenjate, ne poznam. Poznam pa na stotine aparatov in pripomočkov, ki obljubljajo isto.
Tudi sam sem nekaj počel v Soči, z revmatiki, pred mnogo leti. V tistem obdobju sem videl preveč zelo grdih stvari, ki jih taki in podobni aparati in priprave pozročijo ljudem. Od popolne atrofije mišičevja ob hrtenici oz mišičnega steznika naprej. Če bi obstajal tak “čudodelni” aparat ali naprava, bi ga stroka zagotovo že uporabljala, seveda po vseh postopkih, ki so potrebni za odobritev uporabe takega aparata ali naprave ( preverjanje učinkov z dvojno slepo metodo, ki je edina znanstveno sprejemljiva metoda, preverjanje s testom ponovljivosti itd ). Fiziatri v Soči ( ZRI ) so namrej priznani, kot eni najboljših v svetu in uporabljajo tudi kakšno, sicer nekonvencionalno, metodo, pa vendar z znanstveno utemeljenimi rezultati. Zanimivo je, recimo, da so vse vrste manualnih masaž izključili iz svojega programa. Le zakaj ??? Njihov starosta mi je nekoč dejal, da naj se ljudje hodijo božat drugam in naj božanje sami plačujejo…… Jaz mu dam prav.
Ne rečem pa, da individualno pomaga mnogo stvari – od polaganja rok, najrazličnejših masaž, krem in nalepk, do zadev, ki ji nosite vsak dan. Pa vendar, nobena od teh priprav ali aparaturn nima certifikata, strokovnega potrdila in torej njeno delovanje ni potrjeno na način, ki sem ga opisal. Zato deluje individualno, ali pa tudi ne. Človek se zateka k vsakršnim pripomočkom, ko boli. A zelo pomembno je, da taki pripomočki ne škodijo ( kot nekateri, ki so na trgu čisto legalno ). Če pa koristijo, naj jih pa sam Bog “požegna”………
Forum je zaprt za komentiranje.