nov mostiček
Pred enim tednom sem dobila nov mostiček iz trojke na šestico (manjkajoči 4,5)zgoraj. Že ko sem prišla domov od zobozdravnika in se malo bolj pogledala v ogledalo, sem ugotovila da je barva mostička (je porcelanast) bolj svetla kot so moji zobje ter da je trojka bolj zadebeljena kot sosednja dvojka (ki je še moja). Tudi ko dam zgornjo ustnico čez, čutim zadebelitev.Ker sem mostiček plačala sama, bi tudi rada da je narejeno tako kot mora biti, ne pa da se že na 5 m vidi da imam mostiček.
Sedaj pa me zanima: kakšen je postopek odstranitve mostička (je zacementiran), ter ali imam pravico do reklamacije glede na to da rok 8 dni še ni pretekel?
Druga stvar ki me zanima pa je ta, ali je normalno da ko jem (npr. kruh), imam občutek kot da mi bo mostiček izpadel. Kot da mi ga bi vakum vlekel navzdol. Je to normalno po sedmih dneh ali bi se mogel material že prilagodit?
Prosim za čimprejšnji odgovor (še danes imam čas za reklamacijo) in se vam najlepše zahvaljujem.
lp
SPoštovana marijaC,
žal nisem cel dan prisotna na internetu, tako da vam šele danes odgovarjam na vaše vprašanje.
Ne zamerite, vendar ne razumem, kako lahko dovolite, da vam cementirajo mostiček, če ga niste že v ambulanti natančno pogledali. Zobozdravnik mora pacientu vedno omogočiti, da si pred dokončnim cementiranjem natančno, in brez časovnih omejitev, ogleda nov protetični izdelek.
Sedaj je v bistvu prepozno in je demontaža, ki izdelka ne bi poškodovala, nemogoča.
Občutka, ki ga imate, ne morem komentirati. Lahko, da gre le za občutek in se boste čez čas navadili, če pa se mostiček tudi dejansko premika, potem to ni v redu in je potreben ponoven obisk pri zobozdravniku.
Spoštovana gospa!
Že včeraj sem ugotovila da na zastavljena vprašanja odgovarjate vsak dan nekje okrog 9h zjutraj, zato sem vaš odgovor tudi pričakovala danes. Nič hudega. Pravite da kako sem dovolila da mi mostiček zacementirajo preden sem si ga dobro ogledala. Zato ker nisem vedela kakšen je postopek (moj prvi mostiček) in sem verjela da bo zobozdravnik svoje delo opravil dobro. Ko mi ga je že zacementiral, mi je ponudil ogledalo naj si ga ogledam (5 sek.) a tako na hitro res nisem videla vseh podrobnosti ki sem jih opazila kasneje. Glede reklamacije sem pa včeraj klicala v ambulanto, kjer se mi je zobozdravnih na moje pripombe nekako posmehoval a vseeno rekel naj pridem mimo da vidimo skupaj. Bomo videli. Mislim da imam pravico glede na plačilo 180.000 sit, da mi ga (če bo potrebno) odstranijo in naredijo novega.
lpM
Prosim, če me lahko kontaktirate na e-mail [email protected] ali pokličete na telefon 041/651-100. Sama imam namreč enake težave in bi zelo rada z vami izmenjala najine izkušnje, težave in ostalo. Pri meni je od cementiranja že 3 meseca, pa imam še vedno take občutke kot vi, pa tudi bolečine ob grizenju. Kontaktirajte me prosim:
Lep pozdrav,
Pinky