Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Osebe s senzornimi ovirami nov govorni procesor po petih letih

nov govorni procesor po petih letih

No, da vidim, če danes tukaj še dobim kakšen nasvet.

Zanima me, koliko stane Cochlearjev govorni procesor in ali je potrebno ob nakupu novega govornega procesorja tega najprej plačati, potem pa zahtevati povračilo stroškov od zavarovalnice? Govorni procesor imam namreč že pet let, kar pomeni, da imam pravico do novega in me malo zanima glede stroškov in birokracije.

Kolikor jaz vem, pri impalntu ne velja to, da po petih letih dobiš novega… vsaj tako mi je rekla Kastelicova z ORL-ja, baje da se mora pokvariti, po potem kaj rihtajo…
No, sporočite kako boste uredili

Novega dobiš šele, ko ti ne dela več OK, in ti na videxu rečejo, da se starega ne da več popravit, . Menda ti tam dajo takrat nadomestnega.
Namreč, za vse okvare in servis je menda videx.
Pr medelovemu se mi zdi da je bil včasih zunanji del 1 do 1,5 miljona sit.
Moj je star vsaj 6,5 let (namreč, nimam več originalnega, ker ti na začetku iz servisa niso dali tvojega, in je ta ki ga mam starejši kot je bil moj). Pa še dobr dela.

Ja, menda je tako, kot je Mihau napisal… ko ti ga ne morejo več popraviti, ti dajo novega…

Ali dobiš novega na kliniki ali moraš ponj v Widex oz. Audiovox in zanj plačati 7000 EUR, potem pa izterjati denar od ZZZS in prostovoljnega zdravstvenega zavarovanja ali na Widexu oz. Audiovoxu daš samo naročilnico, izterjavo denarja pa opravijo na Widexu oz. Audiovoxu?

Pr kablih sam založiš, za to veliko vsoto pa je verjetno drugače.
Ja luba duša, kolko nas pa ma 7000 evrosov takoj v žepu.
A misleš da smo večina managerji, nadzorniki, člani uprav…
Zdrava s herbicidi, pesticidi in težkimi kovinami onesnažena kmečka pamet mi govori, da verjetno ni treba ven potegnt.
In verjetno, če je nov model, rabiš nastavitve in umeritev na kliniki.
Mi je na videksu reku, da oni pr popravilu prenesejo nastavitve na nadomestnega, ampak pr novem, bi pa kar podvomil.

Bi pa z gornjo pametji odgovoru v par besedah:
vprašaj, na videks al pa na kliniko.
Zakaj bi okolišal.

Dvomim pa, da se da dobit novga kadar se komu zahoče.
Mora bit res potrebna menjava. čene res daš 7 tavžent sam.

Ja, u naši preljubi državici zdrava kmečka pamet marsikdaj odpove. Po zdravi kmečki pameti zdravstvena zavarovalnica ne bi zahtevala zalaganja denarja niti za vrvice… Poleg tega ti čujem, da je treba tudi za slušne aparate zalagati in tudi ti marsikdaj stanejo čez 1000 EUR,… Nekdo, ki ima veliko družino in veliko izdatkov tudi 1000 EUR težko zbere skupaj kr naenkrat, razen če se zakreditira po spremenljivi obrestni meri (za fiksno obrestno mero kredita ne dobi, ker ma preveč otrok in službo za določen čas)…
Še marsikaj drugega je v tej naši ljubi domovinici skregano z zdravo kmečko pametjo, pa četudi onesnaženo s herbicidi, pesticidi in težkimi kovinami. Kako le lahko društvo nastopi na volitvah? Kaj takega je možno le v Sloveniji, kjer se društvo Zares očitno zares pripravlja na nastop na volitvah… Tudi neprestana rast cen in obenem polževa rast plač je skregana z zdravo kmečko pametjo. Če nekdo poviša cene, je logično, da bo več zaslužil in potem je logično, da bo izplačal tudi višje plače… Nadalje Telekom, ki ima enormne dobičke, praktično vsako leto govori o izgubah, zaradi katerih da mora povišati cene. Jaz ne vem, kako ima lahko podjetje, ki ima dobiček, izgubo. To je skregano z zdravo kmečko pametjo. Tudi to, da vozniki grejo pijani za volan, je skregano z zdravo kmečko pametjo. Res je, da kdor pije, za čas, ko je pijan, pamet izgubi, toda nekdo bi moral biti toliko trezen, da bi mu preprečil voziti… Še marsikaj drugega je pri nas skregano z zdravo kmečko pametjo, pa tukaj ne bom našteval.

Oseba z PV; ja prav imate, da je čudno, da moramo zalagati denar za vrvico, pa nam potem denar nakažejo na TRR…
Glede aparatov, je bilo takrat, ko sem jih jaz kupila tako, da ti ni bilo treba nič zalagati; jaz vem, da smo mi morali doplačati 100.000 sit, ostalo je pa zzzs doplačal… Ne vem, pa kako je sedaj…

Kar je bilo je bilo.
Ljudje so hoteli tako kot je danes.
Hoteli so certifikate (bit kapitalisti) pa mamo tajkune
Hoteli smo bit kapitalisti, pa mamo fevdalce ki majo v lasti tisoče ha gozdov in ostalga.
Hoteli so bit kapitalisti, pa so mmezdni delavci in brezposelni, le mali % je šel na bolje.
In sociala temu sledi.
Telekom, pa petrol in ostalo?
OMV in še kaj je v državni lasti avstrije.
Vi pa vse prodajte.
Mi ni jasno zakaj avstrijci, nemci, francozi ne razprodajo vsega.

Ja to ste tli in to mate.
In izvolte precedniškega kandodata ki ma največ zaslug zato. Vsi so nori nanj.

Se distanciram.

Žal sem bil v času pred osamosvojitvijo Slovenije še majhen otroček in zato žal ne vem, kakšna je bila sociala takrat. Mihau, ali mi ti veš povedati, kakšna je bila sociala v času pred osamosvojitvijo Slovenije? Ali se je res živelo bolje, kot nam ti namiguješ ali se je živelo slabše kot danes, kot mi pravi moj oče? Baje da takrat pol stvari, ki jih danes dobiš v trgovini, nikakor nisi mogel dobiti. Pa na gradbeni material si baje čakal kar dolgo… Je bilo to res bolje kot je danes? Žal o časih izpred osamosvojitve slovenije vem le malo (hiperinflacija v času tik pred osamosvojitvijo, napetosti med “bratskimi” narodi, ki so se stopnjevale do balkanske morije ob razpadu Jugoslavije, kronično pomanjkanje goriva na bencinskih črpalkah, polovice stvari nisi mogel dobiti (celo učbenikov in nujnih šolskih potrebščin ne) iz očetovih pripovedovanj in iz televizije pa vem še o povojnih pobojih, UDBI, OZNI in drugih tajnih policijah v SFRJ, da so te povsod kontrolirali, da je bilo normalno, da si se počutil nadzorovanega, da nisi smel nič reči, ipd. Skratka, o teh časih ne vem nič lepega. Meni je bolje danes, ko imamo kapitalizem in fevdalizem: trgovine so vedno dobro založene, na bencinskih črpalkah nikoli ne zmanjka goriva, inflacija je nizka, plače ti ni treba porabiti v enem dnevu (zaradi hiperinflacije),… Kakšna je bila pa sociala, pa žal ne vem, ker mi starša o tem nista govorila, sam pa sem bil, kot sem že omenil, takrat še otrok.

MI SMO TITOVI – TITO JE NAŠ!!!

Potem Titoja še nisi videl živega…..
Če jaz nekaj napišem o nekdanji “bratski” Jugoslaviji,ki sem bil v tej državi polnih 25 let bi napisal,da v otroštvu smo uživali!!Kogarkoli srečam nekdanje sošolce mi vedno rečejo,da bi šli nazaj v šolo!
Kar se tiče življenskega standarda pa ni bilo tako postlano z rožicami kot si nekateri mlajši mislijo,da je zdaj boljše živeti kot v času nekdanje Jugoslavije!!
Jaz sem bil takrat tudi brigadir,ki pa sem 100% siguren,da sem edini z okvaro sluha se udeležil dvomesečnega brezplačnega dela na avtocesti Zagreb-Beograd(bil sem v Slavoniji)!!To je bila prava radost….
Oseba s PV….v času Franceta Prešerna sploh ni bilo TV,ne mobitelov,ne računalnikov,niti ni bilo sexa v živo na javnih mestih(razen v postelji….),ni bilo cementa,ne elektrike….!!
V nekdanji Jugoslaviji ni bilo mobitelov,interneta…
Če napišem kako je bilo v Mariboru od leta 1972-1985!!Neprivlačni lokalni in mestni avtobusi,številne umazane in smrdljive sanitarije,starinske gostilne(danes tudi nekaj najdeš)!!
Kaj pa danes??Danes napredujemo z raznimi tehnologijami,si svoboden nezaposlen človek z denarjem prek borze dela,ki dobijo toliko kot jaz v Muri….!!In prav danes sem se v MS s prijatelji na kafiču pogovarjal o Jožetu Činču!!Ste slišali za njega???Kontroverzni “tepeni” zvezdnik,nekdanji pevec Kwasheny retashy,”grd” humorist,ki grdo govori o raznih slovenskih zvezdnikih je danes na zdravljenju v Ormožu v zaprtem oddelku za psihiatrike!!Zakaj??Utrgalo se mu je,ko je spil nekaj bencina in jemal tablete….(zapustila mu je dekle,še prej pa žena).In kaj je kolega povedal z zvezi s tem??BOLJE,DA SI SIROTINJA KOJI NEŠTO IMAŠ NEGO BOGATI,KOJI NE ZNAŠ ŠTA ČEŠ SA SVIMA….I JOŠ SI BIT(TEPENI)!!In prav Činč
je imel vse od A do Ž,danes pa nima niti za cigarete denarja!!In to je to….
Oseba s PV,tvoj oče je resnično zgodbo povedal sigurno iz njegove mladosti in ne v letih od 1975 naprej!!

Pa lep pozdrav….

Roberth

Lp

Ne bom polemiziral o tem. Prevetivno in ker ni smisla.
Pa bi imel za povedat.

Očitno ne ločiš med človek in potrošnik. Sedaj smo le drugo.
Potencialni kupec in delovna sila, ki naj bo čimcenejša in z čimmanj ugodnosti.

Sam živim bistveno bolje kot v jugi!
Garal sem, pa so mi kradli in se mi smejali.

Večina je pa živela ko v raju. Stanovanje šola zdravstvo služba počitnice penzije ni bil nikakršen problem.

Lahko se ležali, lenarili in delali nič. Jemali so kredite in jih nikoli odplačali.

Hoteli so pa postat potrošniki in kapitalisti.
Pa bo večina res potrosnik, ampak s statusom hlapca in dekle. Delovna sila brez pravic.
Pa saj bo cela država tko.

Pa ne bi o tem.
Butastemu mi ni pomoči.
Ne vem zakaj ne piham v rog z ostalimi.
Nisem niti v jugi, niti ne sadaj.

Sam nisem potrošnik, ki kupuje kitajski česan, sam sem bil človek v jugi in sem tudi sedaj človek.
Potrošne dobrine so mi figo mar Le kar nujno rabim.

Imam rad le nravo, mater zemljo in spoštujem vsa živa bitja.
Ti si pa z atom kupuj bencin in onesnažuj okolje. In grabi.
Bo vsaj konec prišel prej.

Mati Zemlja bo vrnila udarec, potrošnički.

Ne vem, kako si bil v Jugoslaviji lahko človek, ko pa nisi smel nič reči. Kar poglej, kaj pišeš! Za danes je to nekaj normalnega, da se sme kritizirati oblast, državo, razmere v njej in podobno. V Jugoslaviji si že, če si izrekel nedolžno kritiko (pa četudi ponesreči), šel v tak zapor, da nisi več mogel ven iz njega. Danes pa lahko govoriš in pišeš karkoli, da le ne kršiš pravic drugega človeka. Danes je namreč svoboda govora ena izmed temeljnih človekovih pravic. V Jugoslaviji to ni bila. Danes pa to človekovo pravico jamči ustava, zato se ti danes roke “pravice” ni treba bati.
Še mnoge druge človekove pravice so bile v Jugoslaviji kršene. In to take, za izrabo katerih ni treba nič plačati, torej take, ki so zdaj, v demokratični Sloveniji, dostopne tudi najrevnejšemu brezdomcu! Ustava nam danes jamči nedotakljivost življenja in prepoved mučenja. Pred šestdesetimi leti je takratna jugoslovanska oblast s povojnimi poboji pokazala, da teh dveh pravic ne priznava. V Sloveniji v skladu s 16. členom Ustave RS niti v vojnem stanju ni dovoljeno prekršiti nedotakljivosti življenja in prepovedi mučenja. S povojnimi poboji je povezana še ena človekova pravica, ki je dandanes, v samostojni Sloveniji prav tako ni dovoljeno prekršiti niti v vojnem stanju: to je svoboda vesti. S svobodo vesti razumemo svobodo političnega in/ali verskega prepričanja. Slednja človekova pravica je bila v Jugoslaviji kršena na Golem otoku in na Grgurju, kjer so bili zapori za politične nasprotnike.
Ena izmed človekovih pravic je tudi nedotakljivost stanovanja. Dandanes nihče ne sme vstopiti v tvoje stanovanje in ti, meni nič, tebi nič, vzeti kakršnegakoli predmeta, živali, rastline ali osebe, ali pa opraviti hišne preiskave, če za to nima sodnega naloga. V Jugoslaviji pa so lahko prišli h kmetu in mu brez vsake najave vstopili v hlev in mu vzeli živino… Pa še kaj bi se našlo!
Poleg tega je bilo baje v takratni Jugoslaviji dovoljeno odpirati pisma drugih oseb. Tajnost pisem ni bila zajamčena. Danes tajnost pisem in drugih pošiljk jamči ustava.
Tudi invalidi v času Jugoslavije niso imeli nobenih pravic, danes jih pa imajo. Če ima kdo nasprotne izkušnje, naj mi jih pove. Invalidni otroci (tudi slepi, slabovidni, gluhi, naglušni) so se takrat morali šolati v posebnih šolah, niso se mogli šolati v integraciji. Integracija je zaživela šele po Titovi smrti… Mlade invalide so prisilno upokojevali že, ko so naredili šolo. Ali je to fer? Marsikdo si je želel delati in pokazati svoje sposobnosti, pa mu to ni bilo dano.
Še mnoge druge človekove pravice so, ki v Jugoslaviji sploh niso bile priznane, pa tukaj ne gre za pravice do potrošništva in do bajnega bogatenja, pač pa za pravice, ki so v demokratični državi dostopne vsakomur, tudi najrevnejšemu, ki ima komaj dovolj denarja za najcenejšo hrano in borno streho nad glavo. Ali je treba za to, da lahko svobodno govoriš, kaj plačati? Pa ne mislim tukaj na telefon in da druge drage izume sodobnega sveta, pač pa na svobodo govora med prijatelji v živo na cesti, brez (alkoholne) pijače,… Ali je za to, da ti nek državni uslužbenec (tukaj ne mislim kriminalcev) ne bo kar meni nič, tebi nič vstopil v stanovanje in česa brez kakršnegakoli potrdila odnesel, kaj plačati? Ali je treba kaj plačati, da ti ne bodo odsekali glave samo zato, ker se med vojno nisi boril na pravi strani? Ali je treba kaj plačati, da te ne bodo vrgli v zapor samo zato, ker nisi pripadnik vladajoče stranke?
Pa, da ne boste mislili, da je danes v Sloveniji popolna demokracija. Popolne demokracije v Sloveniji še ni in je verjetno še dolgo ne bo, je pa ta mnogo večja kot je bila v Jugoslaviji.

Si pa na tekočem….oseba s PV

Kaj misliš s tem povedati, Robert? Ali imaš kakšne protiargumente?

Eh, Oseba s PV, saj ne veste kaj pišete, kot kaže nimate pojma o zgodovini, da pišete take neumnosti. Najprej mi prosim povejte, KJE na svetu je bilo v 70.letih integrirano šolstvo? Zato lepo prosim, ne nakladat. Pa o demokraciji – najprej preberite Platonovo Državo, pa kakega Kanta in potem se pogovarjamo naprej. Da ne pozabim, ne bi škodilo tudi razumevanje, kaj se je dogajalo v 50. letih v Jugoslaviji, Sovjetski zvezi, ZDA in recimo v Zahodni Evropi. Me prav zamiva, katera država je bila tedaj demokratična po današnjem razumevanju tega pojma. Torej, to ne pomeni, da zagovarjam nekdanji sistem, le črno-bele slike, ki jih pišejo vam podobni, ne maram. Ni bilo takrat vse slabo, kot tudi ni danes vse dobro. Amen!
In pravzaprav, zakaj se pod temo “nov govorni procesor po petih letih” pogovarjamo o demokraciji? Se pa podpišem pod misli “človek – potrošnik”, ki jih je napisal MIhaU.

LP vsem.

Dragemu mlademu potrošniku s PV bi rekel le eno.
Naivnost, pomanjkanje izkušenj.

Kot prvo, zelo začenjam paziti kaj govorim ali napišem. Svoboda govora dol ali gor. Ne bom ti razlagal
Smo meli pregovor ki ga mladi ki ste bolj pametni ne veste:
Kdor molči ostane moder in predvsem si ne škodi.
Kar rečeš se lahko uporabi proti tebi.
Skratka, zelo je za pazit, kaj se govori, pa ustava gor al dol.
In je tudi prav tako; preveč se blebetra neodgovorno. In žali.
Sam nisem govoril o vsem v jugi, ampak o sociali, šolstvu, zdravstvu, zaposlovanju počitnikovanju, stanovanjih…..
Zato mi ne podtikat.
S trditvijo kao da sem bil človek se mislil na svoj odnos do sočloveka.
Pripravlejn sem bil pomagat, čutil sem do bližnjega kot do sebi enakega in nikomur nisem želel narediti slabega ali krivice.

Pa bom očitno tudi to spremenil, zardi takih kot si ti in zaradi nove mentalitete nasploh.

Ti dam moto za novo tisočletje:
Vsak ima sebe najbolj rad
vsak je sebi največji prijatelj
dobro blago se samo hvali
še bog je najprej sebi brado ustvaris
vse je dovoljeno, kar ni izrecno prepovedano
morala, kaj je že to, nikoli šlišal
denar je sveta vladar
ni pravice za reveža
pa jih je še in še.

V sreči in nesreči bodimo vsak sam, vsak sam s svojim nakupovalnim vozičkom v Šparu al hoferju al kje drgje.
En ma bolj drugi manj polnega.

To ti bom rekel, pa ti ne bo potegnilo, ker gori omenjajo platona, pa ta ni palton, morda je mihau ali pa sem plagiator

Demokracija je nasilje večine nad posameznikom
Si eden izmed miljard; torej nihče.

Julij in avgust je čas dopustov in v tem času je tudi manj odgovorov. Nekaj odgovorov so že podali uporabniki POV. Osebno s tem nimam izkušenj. Priporočam pa, da se v teh primerih obrnete neposredno na zavod za zdravstveno zavarovanje oziroma na strokovno osebo, ki se ukvarja s PV – tisto, ki skrbi za nastavitve in kontrole vašega PV.

na videxu sem vprašal koliko stane zunanji del povževega vsadka, pa nimajo pojma. So rekli, da je treba vprašat na kliniki oz polikliniki.
Tam pa se tudi zgovarjajo na videx.
Imam pa vtis glede na povedano,da lahko na zunanjem delu menjajo tudi samo procesor.
Je pa res, da teh pet let pomeni minimalno trajanje aparata za socialno, ko ti pripada drug če ta odpove, ne pa da dobiš po petih letih novga.

Leta 2000 se je zakonodaja pokojninska nekaj menjala, vendar v principu ostaja enako, da dobiš na leto tri mesece beneficirane dobe in se ti starostna meja za tri mesece zniža. In ne zapadeš v malus.
Skratka, z uppokojevanjem in beneficirano dobo je v bistvu kot je blo.

Pozdravljen Mihau!!

Zdaj te bom pa jaz nekaj prosil!!Prosim,če malo kaj več napišeš o tem :Leta 2000 se je zakonodaja pokojninska nekaj menjala, vendar v principu ostaja enako, da dobiš na leto tri mesece beneficirane dobe in se ti starostna meja za tri mesece zniža. In ne zapadeš v malus.
Skratka, z uppokojevanjem in beneficirano dobo je v bistvu kot je blo.

Lahko odpreš novo temo o tem!!

Hvala vnaprej in lep pozdrav!!

RobertH

New Report

Close