Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Osebe s senzornimi ovirami Nov forum gluhih

Nov forum gluhih

Ja, še epilog gornjega miheljnovega odhoda med svobodnjake, kot v filmu Dune:
Včeraj je bil dan “D” za miheljna. (nov plačni izračun po virantu)
Država je padla zanj na celi črti. Butale. Lahko bi delal vsaj še 6-7 let, pa za to državo ne bo niti mignil več.
Mihelj je uomo d’onore. In je rekel zapik (ko v neki povestici).

Zato gre v penzjon. Decembra al pa morda novembra, septembra bo vedel oz izbral ustrezni mesec (čeprav ima že septembra pogoje).
Po tistem se bo seveda poslovil od vseh forumov (na ostalih le kaj prebere (registracija z podatki za velikega brata, tu pa tudi kaj zapiše. Pa ne zaradi sebe.)
Skratka, če se me hočete privoščit je čas do decembra.
Pozdrav vsem.

Ja, res ni vse svetlo pr zadevi.
Tud pr nas je zarad tega Virantovega mezdnega sistema velika nevarnost da se bo ustanova sesula. Kdor bo mogel, bo odfrčal drugam na bolje (višjo mezdo).
Zelo je zanimivo opazovati, kak se je začel konec.
Razpoke so vsak dan širše.
Kdo je Neron, je že omenjeno v gor postu.
Naj še kako pesem napiše o zadevi, kot Karađič iz Bosne in Neron iz Rima.

Mihau,

velika škoda, da poleg tega, da odhajaš v penzijo, odhajaš tudi s tega foruma. Veliko je in še bo problemov, škandalov, prepirov in podobnega med gluhimi in znotraj organizacij gluhih (mislim na ZDGNS in društva gluhih). Tudi problematika izobraževanja gluhih otrok in odraslih bo še vroča. V Zavodu za gluhe in naglušne LJubljana je namreč vsako leto večji delež avtistov, duševno zaostalih in drugih slišečih z nižjimi sposobnostmi, ki ne sodijo tja, tako da se njim na ljubo znižuje učni standard v zavodu. To je problem za vse gluhe, ki se šolajo v zavodu.
Prihodnje leto bodo ponovno olimpijske igre gluhih. Ali te zanima, kaj se bo zgodilo? Boš spremljal? Te zanima, če so pritožbe nad izvedbo olimpijskih iger v Avstraliji pred tremi leti kaj zalegle?
Problematika gluhih bo še dolgo pereča. Tudi kot upokojenec se boš srečeval s problemi, ki jih prinaša gluhota. Ali te nič ne muči dejstvo, da gluhi ne dobimo invalidnine? No, to ti mogoče imaš, saj si oglušel v času, ko si bil zaposlen. Ta zadnji stavek izhaja iz mojega logičnega premisleka: če izpolnjuješ pogoje za penzijo, imaš sigurno najmanj 35 let (z upoštevano benefikacijo) delovne dobe, gluh si bil 15 let, implant pa imaš zdaj enih 7 let, kar pomeni, da si imel najmanj 35-15-7= 13 let delovne dobe, če ne celo več. Tisti, ki so dobili telesno okvaro v času zaposlitve (in s tem pokojninskega zavarovanja) pa imajo pravico do invalidnine…

Zato gre v penzjon. Decembra al pa morda novembra, septembra bo vedel oz izbral ustrezni mesec (čeprav ima že septembra pogoje).
Po tistem se bo seveda poslovil od vseh forumov (na ostalih le kaj prebere (registracija z podatki za velikega brata, tu pa tudi kaj zapiše. Pa ne zaradi sebe.)

Zdaj si tako napisal ko da bi bil star 8 let…..in ni čudno,da Robert piše Mihec in ne Mihelj….Bodi resen človek!!!Tudi če boš šel v penzijo boš še vedno pri računalniku(morda pa nimaš doma???) ali pa pred ženo(če sploh imaš) ne upaš pisati!!

Alex…..a ne opaziš,da razna društva vodijo tisti,ki polnijo si žepe!!In da so v vseh invalidnih društvih člani vsepovprek kjer se najbolj počutijo in ne tisti,ki jim pripadajo saj je čedalje več slišečih članov med gluhimi in naglušnimi člani društva!!In tu so slišeči “močnejši”,ostali pa ŽRTVE!!!

Pa lep pozdrav!!

Mislim da dobim 45 evrov invalidnine.
In mislim, da ni prav, če je invalidnina vezana zgolj na zaposlitev.
To bi moralo biti tako, kot državna pokojnina.Ki gre vsakomur, ki je državljan in star toliko let.
In ravno tako bi bilo fer da bi država vsakemu gluhemu redno primaknila kakšno malenkost v denarnico in mu priznala kako olajšavo.
Kot sem pa zadnjič postiral, je varuhinja človekovih pravic zadnjič pravila, da bo predlagala 100% invalidnost za gluhost.
Pač treba ji bi bilo sugerirati, da naj predlaga, da se vsakemu gluhemu, tudi od rojstva, da neka minimalna državna renta
Že simbolično bi to nekaj pomenilo – da je državi mar tudi za gluhe.

Robertu bi odgovoril, da sem prijetno polaskan, ko mi je prisodil starost 8 let. S tem mi je podal veliko priznanje, češ da je moja duša še nepoškodovana kot duša otroka, ki je nepreračunljiva, še mlada in nepokvarjena.
Kaj je “resen” človek.
A je to nekdo ki goni babe vsevprek, ki vidi le sebe, svoj žep in svoje koristi? ki hod balincat in v bifeje?
Doma imamo več računalnikov zato to ni srž.

Gre se zato, da ko se odločaš a boš aktiven ali upokojenec, pride do preobrata v tvojem lajfu. Si kot kmet, ki prepusti kmetijo, gre v preužitek in v zapeček in se pred hišo sonči na klopci ter hodi na sprehode.
Sam sicer ne bom tega počel, ker imam v planu da bom začel s študijem, in ravno se pripravljam, da bom kupil dva angleška učbenika, (še nov prenosnik, tudi zato ker je zraven CD) in ju začel obdelovati in si delal praktične izpiske na prenosniku. In to bom itekako uporabil v vsakdanjiku.
Nadalje imam še cel kup reči, ki jih do sedaj nisem mogel delati, ker je bil moj delavnik minimum 10 ur, povprečno pa preko 12. Neplačane prekoure.
Mojega dela nihče ni videl niti cenil. Kaj šele plačal. Zase sem imel le vikende. Da ne rečem koliko dopusta nisem izkoristil.

In kaj je izbilo sodu dno.
Da ne rečem, v kakšen poniževalen, žaljiv plačilni razred me je dal virant.
Že par let nam ne usklajujejo plačće z inflacijo, del plače nem niso dali in ga vlagali v sklad za poravnavo plačnih nesorazmerij in del so mi vzeli in dali v obvezni zaprti pokoujninski sklad za javne uslužbence. Skratka, okradli so ma za vsaj 25% plače v treh letih.
In kaj so mi leta 2003 napisali v seznam del in opravil. Dela ki ga opravljam, oz ga moram redno 100% opravljati, niso vpisali, napisali pa so da imam nadzor nad delovnimi aparaturami nadziram ustrezno skladiščenje kemikalij… Pa s tem nima nikakve zveze, imamo inženirje in tehnike za to. Kake kemikalije!
V tem državnem laganju živim že desetletja in ne mislim več.
Naj grejo v maloro.
Glavni del ustvarjalnosti v življenju je pred mano, naslednjih 5 do 10 let. Študij in delo.
Mene gluhost sploh ne moti, celo uživam v njej, ker imam mir pred neprijetnimi motnjami iz sveta in lahko razmišljam in tuhtam in nisem v stresu.
Gluhost je zame blagoslov.
Le na avtomobile in druge nevarnosti moram popaziti.
Slišal sem, bil gluh in zdaj spet slišim.
In ugotovil sem da je vsaj 80 procentov tega kar slišiš nepomembno nepotrebno, spravlja te ob živce in v infarkt.
Če tega ne veš (ne slišiš) si skuliran ko ledeno hladna koka kola.
To o olimpijadi, pa neka nogometna prvenstva, pa smučarija in slično je miheljnu figo mar. Nisem gledal niti ene fuzbal tekme na zadnjem prvenstvu. Me čisto nič ne briga to.
Raje grem na sprehod ali izlet, kaj fizično delam in slično.
Kaki buljenje v tekmo na TV al pa navijanje za neke dopingirane Jole in slične.
Dokler so bili še amaterji je pa bila druga maša.
Za vzgled si vzemte raj tega gluhega francoskega kolesarja ki je z valjavcem v ekipi in je zmagal na najtežji gorski preizkušnji v turu. V konkurenci z normalno populacijo.
To nekaj velja, in to dvojno. Kot bi npr veljal uspeh enorokega boksarja med boksarji ki imajo obe roki.
To je nekaj!
Ne pa športne bitke v nekem getu.

Mi je prišla v roke neka bukvica v zvezi s tem sistemom plač.
Piše da Letos dobimo le pol inflkacije, leta 2009 tudi le pol inflacije, kar pomeni da že par let nismo sledili inflaciji. Glede obveznega pokojninskega sklada je pa vse tiho. A se bo ta nateg še nadaljeval ve le Bog.
Potem pa buksl od ministra bluzim, da se nikomur plača ne bo znižala, v gospodarstvu pa ustvarja vtis kot da javnežem kaj dviguje.
Kraja desetletja za vsaj 25% ne pa dvig.
Neki domišljavi pozvezah buksel minister že ne bo miheljna meu za norca. Tat je tat. Vesolna slo pa bluzi kakšen dober sistem da je ustvaril.
Kdor je uspel izsilit ima popravleno nesorazmerje, ostali pa imajo le dolge nosove.
Se bo pač plači primerno delalo in popoldne fušanje.
Aja, zakaj pišem.
Še mal ciničnega heca.
Ko sem bil zelo mali sem poznal neko alenko ki se je prselila k nam iz velena al nekje tam okoli. Me je zelo prvlačla, pa marliva je bla. Preimka ne vem. Upam da se mi bo javila.
Namreč, gotovo se je v teh desetletjih nardila.
Bi pa verjetno moral to postirat pod forum kdor išče najde, ki je tud tle na strani.

Mihau,

Tudi sam razmišljam, da bi prenehal sodelovati na tem forumu. Imam pa zate še nekaj vprašanj zate, in sicer:
1) Zakaj meniš, da je obvezno dodatno pokojninsko zavarovanje za javne uslužbence nateg? Tudi meni dajejo po 22 EUR vsak mesec v to pokojninsko zavarovanje, vendar so me uverili, da bom od tega imel, ko bom star, boljšo penzijo, kot bi jo imel sicer.
2) Ali ti od tega dodatnega pokojninskega zavarovanja za javne uslužbence ne boš dobil dodatne penzije?
3) Ali si, ko si bil mlad, bil normalno slišeč ali naglušen?
4) Ali si oglušel naenkrat ali postopoma, skozi mesece in leta?
5) Zakaj se ne zaposliš drugje, če ti je na tem delovnem mestu tako težko? Za tiste, ki so pridni in pridno iščejo delo, je dela povsod dovolj. Vem, da si zdaj že tik pred penzijo, toda pred leti, ko si uvidel, da to delovno mesto, na katerem si, ni zate, bi si lahko poiskal drugo službo.

Kot prvo bi izpostavil, da nihče od laikov ne ve, od posvečenih pa nihče ne pove, ali nam bodo še obvezno jemali in dajali prispevek v ta sklad. Vse je tiho.
Kot drugo bi izpostavil, da menda moraš plačevati v te sklade (nasplošno) vsaj 10 let, da bo kaj od tega. Ti skladi se kao splačajo le za mlade.
Kot tretje bi izpostavil, da v sloveniji ni nikogar, razen miheljna, ki mu bi ti lahko zaupal svoj denar in ti bi ga čez desetletja vrnil. Mihelj je nepokvarljiv, kot plastika, kar sem že zapisal, in največ da na moralo in čast. Slovenclni špekulirajo, gredo v stečaj in opeharjajo vlagatelje. Kdo je garant teh skladov? Država? Morda kak avstrijski ali švedski sklad, ne pa slovenački.
Kot četrto; ko greš v penzijo ali dvigneš ali preneseš na neko zavarovalnico, ki ti kao izplačuje. Vsaj v prvem primeru ti država vzame davek.
Nadaljeval bom na naslednjem postu, ker imam nujen sestanek.

Miha, bi lahko pri tebi vložil 10000 EUR po 10 % nominalni obrestni meri za eno leto?

Očitno namiguješ da sem zmešan. Kdo je zmešan, mihelj ali slo je stvar relativnosti.
Očitno pač imaš rad dober donos in tveganje.
A si vzel kredit s hipoteko za nakup delnic?
Sin je zaslužil z delnicami, je pa z nore ladje pravi čas izstopil.

Kot odrasel sem oglušel, postopoma. Nisem pa nikoli bil neki supersluhec.
Čas varčevanja in vsota sta premajhna. To moraš dvignit in dat v kako zavarovalnico. In verjetno če škripneš prvi mesec po penziji vse zapade. Če pa dvigneš plačaš davek, vendar dobiš ziher vse, ne pa odvisno od tega kdaj te pobere. Bo pa vse pobralo, garantiram, 1000% ne sam 10%.
Sin mi je rekel da je bolj donosno če bi vezano kam naložil. Lahko da je.
Mene bolj moti to da so me prisilili v to. Nekdo je kar razpolagal z mojimi žulji.

Smo dobili neke certifikate in del tega mi je šel v nek pokojninski sklad, pa nisem nič dodatno vplačal, tako da bo vsota vidna le pod drobnogledom. Če sploh bo.
Kot gluh in glede na izobrazbo sem imel malo možnosti. So govorili da je socializem, a za mihelna ga ni blo. So ga krvosesi že takrat sisali. In isti sisajo še dandanes.
V tujino bi pa moral iti preden me je stisnilo. Poleg tega sem že imel frkoline in z njimi greš bolj težko v svet.
V današnjih razmerah bi šel in s frkolini bi počakal, pa bi zlahka preživel začetna tveganja.
Ja, očitno je tudi značaj kriv. Ziheraš ne pride daleč. Moraš tvegat, na svoj račun in predvsem za tuj račun.
Pa si tajkun.

New Report

Close