Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Osebe s senzornimi ovirami Nov forum gluhih

Nov forum gluhih

…hej, na internetu je veliko prostora

Jep, zato pa smo tu…lp

boj3.

Temu smo včasih rekli cenzura, veliki brat.

A si že slišal kdaj za pojma:
drugače misleči? demokracija?

A ti potegne, kaj je to.
Vem sicer, da tega dvojega že dolgo ni več, ampak nekateri se še spomnimo časov, ko je vsak vedel za ta pojma.

In prosim.
Nikoli več ne napiši da TO SEVEDA NI RES.
In to za katerokoli stvar.

Napiši naslednjič DOBESEDNO takole:

“Moje mnenje je da to ni res.”

To je namreč zgolj tvoje, subjektivno, nujno pristransko mnenje. Tako kot moje, seveda. Ne pa zveličavna resnica.
nekdo drugi ima pač drugačno mnenje.

In nekateri bi radi videli več različnih mnenj in argumente vseh, npr mihelj, da se pol odloča.

Da nisi tudi ti imel računice, pri takratnem pometanju problemov pod preprogo?

Kdor ni z nami je proti nam.

Ko je Meri Moederndorfer kandidirala za predsednico sem se res veselil. Potem so bile volitve in nič se ni spremenilo.

Glede cenzure. Bom poskušal razložiti na papirnem primeru:
Vzemimo izmišljen časopis z imenom “Desničarji”. V pisma bralcev pošljem ostro kritiko (po možnosti dodam še vulgarne besede, ki nikakor ne sodijo zraven – o tem več kdaj drugič) desničarske politike.
Časopis tega pač ne bo objavil.

Kot sem že takrat zapisal, politiko foruma določa njegov lastnik. Če se ne strinja z objavami, lahko vse pobriše. Prednost interneta pa je, da lahko greš drugam (recimo na med.over.net) in tam nadaljuješ razpravo, ki je v skladu s politiko tega foruma (med.over.net).

In če ste pozabili – žaljiv govor je kazniv.

Kar pa se tistega o mojem mnenju tiče se strinjam. Sem pa seveda računal na to, da ste tukaj sodelujoči, ki ste odrasli in boste sami znali ločiti kaj je moje osebno mnenje.
No, očitno sem se motil. Tudi prav. Bom drugič poskušal bolj jasno napisati.

Vse kar sem zgoraj napisal je seveda samo in v celoti moje mnenje.

Užaljenost.
Cinizem. Ironija..

Eno je ostra kritika, drugo so pa žalitve.
Žalitve naj se briše, kritiko naj se pa ovrže z argumenti, če pa nimaš argumentov jo pa pobrišeš preden jo kdorkoli lahko prebere oz potencialnega nergača vnaprej baniraš.

Nadalje, kdo je bil lastnik foruma? A si ga je prilastilo par vodilnih funkcionarjev. Tajkuni story? Ko v Delu?

Veselo pometanje pod tepih želim MDGL in ostalim pometačem.
Bo vsaj zunanji videz in besednjak kot se šika.

Priznam pa še, da očitno še nisem odrasel.
Če bi bil, bi mislil zgolj na svoje interese in koristi. In na zunanji videz.
Kot odrasla večina.

Lastnik je bil MDGL.
Odgovoren pa predsednik, kot njegov predstavnik. Če je ocenil, da forum ni primeren za ponudbo MDGL, potem je to njegova legitimna odločitev.

Glede na to, da je sedaj na MDGL nov predsednik, bo mogoče drugače – ali pa tudi ne.

Zgolj in samo moje mnenje oz. predlog:
Sicer pa mislim, da izgubljaš energijo na preteklosti. Raje razmišljaj o prihodnosti – recimo kandidaturi za predsednika zveze.

Ne, nič ne bo drugače, čeprav je na MDGL nov predsednik. Kajti nov predsednik je pod velikim vplivom starega predsednika. Gre namreč za kontinuiteto. Če bi se imelo namen karkoli spremeniti, bi se že davno spremenilo, a se na vso veliko žalost ni. Res je v društvu zdaj več športnih aktivnosti, je pa zato manj drugih programov. Veliko programov je bilo ukinjenih. Eden izmed njih je npr. posebna socialna pomoč – tj. pomoč gluhim v stiski. Te pomoči ni več. Že prej je ni bilo, bila je le na papirju, zdaj pa je tudi na papirju ni več. Tudi kultura je šla rakom žvižgat. Včasih je bilo veliko kulturnih programov, zdaj pa nič več. Vse je šlo. Edino še tisti kulturni programi so, ki se odvijajo na ravni ZDGNS (kot npr. filmski festival, ki ga vsako leto prevzame eno izmed društev). Tudi spletna stran MDGL je ena sama velika žalost. Žalostni poskusi, da bi spletno stran MDGL obnovili, so propadli. Ali ste si kaj pogledali spletne strani društev slepih in slabovidnih (pozor: nič ne vidijo, pa imajo full krasne spletne strani in forume gor!!!), društev paraplegikov (gibalno ovirani, pa kako vzdržujejo svoje spletne strani!!!), društva distrofikov, itd? Če samo malo pogledate, takoj vidite, da so vse te spletne strani mnogo bolje vzdrževane in mnogo bolj ažurne kot je spletna stran MDGL. To drži kot pribito! Ali ste za to, da se tukajle, na med over net objavljajo vse aktualne novice iz MDGL?

Se povsem strinjam za Aleksom
Kot ena lastovka ne prinese pomladi, tako en sam človek nič ne more menjat.
Je toliko nadzora nad njim, ob njem in pod njim, da toka ladje ne more menjat.
Takoj bi na njegovo svobodomiselstvo reagirali na Zvezi, fihu, v birokraciji..
Za precednika je kandidat preverjen iz vseh strani, zgoraj in spodaj.
Mi boj očita gledanje nazaj.

Preteklost je naša učiteljica.
Moramo pa prisluhniti razlagam večih razlagalcev, kar vsak tolmači preteklost po svoje in resnica je nekje v sredi.
Navadi nas da vidimo kaj je dobro in prav in ako se bodo zadeve najverjetneje razvijale naprej.

Vidim da se ne zavedate, da nam jemlejjo vse pravice, ki so nam jih pridobili naši predniki v zadnjih 150 letih.
Glejte samo kakšno srce parajočo svinjarijo delajo Sandiju z vozičkom.
Fant je vezan na voziček, ne more brez njega. Življenje mu bi spremenili v eno samo bolečino na naustreznem vozičku. Če nima za doplačilo naj pač trpi. Boli to vse hinavce.
Druga maša pa je z g. Šu. Ta pa zna. Povsod mu pade sekira v med. Še v Fiesi si je naredil pokletni raj. No ja saj je tudi prav da ej tako, ne vem pa ne, če gre v dom v fieso lahko tudi Sandi. Al zgol budžovani. In na koncu bo nekdo za smešno ceno počitniški dom kupil!!!!

Miheljnu ni vseeno, ampak kaj lahko naredi? Zgolj pljune na tla in zakolne.

Osvobodili so nas kot potrošnike (če imaš dnar si lahko privoščiš karkoli) če ga pa nimaš si zguba, človek brez prihodnosti. Hiraj do čimprejšnjega crka.

Potrošništvo in potrošništvo.
POGOLTNOST, sama pogoltnost. Najhujši greh tretjega tisočletja. Vzrok za zaton človeške civilizacije, kdo bi vedel.
Žal se o tem in o odnosu do drugih živih bitij (živali, rastlin) nisem uspel pogovoriti s Tarasom. Žal je prej umrl.

Ja odgovoriti si moramo akj so prioritete, kaj je glavno, in si pošteno razjasniti kaj zmoremo oz kaj bi lahko zmogli in potem je treba na tem začet delat.
Tako tudi lahko prihaja do tega, da je glavna dejavnost in največji problem gluhih, njighovih društev in zvez športno udejstvovanje, balinc, karte, šah, olimpiade, smučaraj……
Nepomembno pa je kako so gluhi, predvsem otroci, izobraženi in usposobleni za boj na trgu dela, kako so vključeni v svetovno komunikacijsko mrežje, splet.

Za miheljna je važna je kvaliteta lajfa.
Če gre po sreči, se bo vaš mihelj konec leta osvobodil vseh suženjskih spon in bo zaživel kot Človek.
Ne misli namreč več gledat tega sesuvanje civilizacijskih pridobitev in nečloveškega ravnanja.

Če imate možnost nekomu narediti dobro ali slabo, mu raje naredite dobro, pomagaj mu,ker je le tako možnost da bo morda svet jutri lepši tudi za nas, invalide.

Sicer pa dvomim v spremembe, če npr za poslanca prtedlagajo bivše direktorje igralnic, rokometešice, fičfiriče, čuke kojekakve.
Pokvarljivo, za svojo korist gledajoče tipe.
Lahko bi sicer izpostavil kakšno izjemo, pa ne bom delal reklame.

Ja tri meljone ste dali v juniju za klamfarijo (ustvarjanje nove hiperbirokracije), Sandiju pa ne morete dati par drobižka za voziček.
Fuj in fej. Bljak!

Malo plonka iz dnevnika o izjavah varuhinje človekovih pravic.

Kršene so pravice gluhim in naglušnim
Varuhinja je opozorila tudi na problematiko invalidnosti oz. gluhih in naglušnih oseb, ki se po mnenju varuhinje srečujejo v življenju s številnimi težavami in ovirami. “V vzgoji in izobraževanju je velik problem dostopnost gluhih otrok in mladostnikov do običajnih šol, ki bi gluhim zagotovile posredovanje znanja v njim prilagojenih tehnikah, in sicer s tolmačem v znakovni jezik,” je dejala in dodala, da je v zadnjem času prišlo do pomembnega premika, saj je ministrstvo za visoko šolstvo 30. junija sprejelo stališče, da imajo gluhi pravico do tolmačenja vseh delov učnega procesa.

Omenila je tudi probleme na področju zdravstva in socialnega varstva in med drugim izpostavila, da popolna gluhota pomeni le 70-odstotno invalidnost. Varuh se bo zavzel, da bo popolna izguba sluha na obeh ušesih postala 100-odstotna telesna okvara, je poudarila.

Pri zaposlovanju tudi zaradi nižje stopnje izobrazbe, oteženega načina komunikacije in veliko manj socialnih izkušenj gluhi in naglušni težje najdejo delo. Eden od problemov je tudi podnaslavljanje in tolmačenje na RTV Slovenija, ki gluhim osebam po mnenju varuhinje ni pripravljena zagotavljati razumnih prilagoditev v obliki tolmačenja v slovenski znakovni jezik niti za spremljanje tako pomembnih oddaj, kot so predvolilna soočenja, je dejala varuhinja.

Mihau, ali mi lahko prosim razložiš, kaj pomeni ta stavek oz. kako naj si ga tolmačim: “Če gre po sreči, se bo vaš mihelj konec leta osvobodil vseh suženjskih spon in bo zaživel kot Človek.” Pomislil sem namreč že, da boš v okviru kakšne sekte naredil samomor in nato šel na “višjo raven bivanja”…

Popolnoma se strinjam z izjavami varuhinje človekovih pravic, dodal pa bi še:
– premalo se upošteva različnost gluhih. So gluhi, ki uporabljajo znakovni jezik in njim tolmač pride še kako prav, in so gluhi, ki ne uporabljajo znakovnega jezika, in njim tolmač prav nič ne koristi. Slednjim bi mnogo bolj kot tolmač koristile druge prilagoditve, kot so npr. zapisnikar v šoli in na fakulteti, podnaslavljanje na televiziji (tudi pri oddajah, pri katerih je prisoten tolmač), itd;
– gluhi še vedno nimamo nobenih pravic do tehničnih pripomočkov iz obveznega (in dodatnega) zdravstvenega zavarovanja, razen slušnega aparata, ki pa večini gluhih ne koristi oz. jim bolj škodi kot koristi (kar pomislite na situacijo, ko gluhemu slušni aparat zapiska kje v družbi ali pa celo tam, kjer bi moral biti tiho (npr. v čakalnici, pri pouku, v cerkvi, itd), gluhi pa piskanja ne sliši);
– gluhi smo kljub temu, da je gluhota po nekaterih virih težja invalidnost od slepote in gibalne oviranosti, prikrajšani za pravico do dohodninske olajšave za invalide;
– s posodabljanjem zakonodaje na področju pravic gluhih se vse preveč kasni. Primer: o zakonu o izenačevanju možnosti invalidov so govorili že pred enim desetletjem, ko sem bil še v srednji šoli, pa še zdaj ni sprejet. En splošen primer za ponazoritev tega dolgega časovnega obdobja: ali se spomnite, kdaj je bil uveden DDV v Sloveniji? No, nekako takrat so začeli govoriti o zakonu o izenačevanju možnosti invalidov, od katerega naj bi gluhi imeli velike koristi;
– Izpadi podnaslavljanja na nacionalki so v nasprotju z ustavo, saj se s tem krši temeljne človekove pravice gluhih;

Ja tri meljone ste dali v juniju za klamfarijo (ustvarjanje nove hiperbirokracije), Sandiju pa ne morete dati par drobižka za voziček.
Fuj in fej. Bljak!

Tito je vedno rekel:”ZNAJDI SE!!”

če se Robert znajde pri vseh željah kar sem do zdaj si zaželil potem sem se vedno znašel pa če moraš dati lepo vsoto denarja ali pa ne…..
In zdaj imam še zadnjo željo:A veste kakšno?
Ponovno gre denar iz mojega žepa….!

Pa lep pozdrav!!

O.
Kaki sekta, anihilacija in slično.

Jaz sem mislil, da je prispodoba jasna.

Je namreč določena možnost, da grem v odpis, med staro šaro, med minule, Med konje ki naj ne bi vlekli več. v penzjon skratka. Pač beneficirana doba. Je bil mihelj vsaj 15 let civilizacijsko-komunikacijsko mrtev.
Pa sem še čil ko na štartu. Bo še fletno.

Ni mi sicer treba iti, ampak razmere, odnosi in izkoriščanje so vsak dan bolj nemogoče.
Ko sem zdaj gledal v papirjih od spiz izpiske o dohodkih je od leta 2005 prišlo do drastičnega padca plače, in to prikrito.
In rekel sem zapik.
Za 18 letno osnovo mi štejejo plače okoli leta 85; pa sem imel takrat izredno klavrno plačo!
Leta od 2005 mi sploh ne pridejo zraven za penzijo.
Toliko so mi vzeli! Pa bluzijo o rasti in o zgodbi o uspehu. Za koga?

Dodatno, Že tri leta nam pa še ne vsklajujejo plač z inflacijo.. Zdaj pa ministrant Virant izjavlja , da se nikomur plača jeseni ne bo znižala; kaj pa inflacija zadnjih let in ostalo?
In ob tem javno bluzijo da naj bi se plače v javnem sektorju zvišale, pa vsaj 4 leta ni usklajevanj z inflacijo. In ustvarjajo spor z gospodarstvom, češ glejte kok grejo javni, nepotrebni, gor s plačami. Pa je to zgol vračanje dela inflacije.
Ma butale.
A misli da sem bebav?
Vsak dan pa mi dajejo več dela. Stresi. Krivice in poniževanja duha, eno za drugim.
Zakaj mi bi trpeli živci? In zakaj bi žrtvoval zdravje? S krvjo in zdravjem sem plačeval kar sem dosegel, in ne mislim več.
Kri in zdravje sta poslej moja, ne pa g Bajuka ali Viranta.

Privremeno sem pač postal zadnjih 15 let mezdni delavec in certifikatni pseudokapitalistek, vir za miljone raznih horvatov, valantov…
Ker ste pač slovenci mislili da boste s certifikati vsi obogateli. Pa je bil mihel proti ti delitvi.
Ta denar bi morali po mihelnovo dati za penzije, izobraževanje, zdravstvo, invalide, mlade družine…
Ne pa da so romali v varžet tajkunom in poštenim politikom.

Mihelj je v javni službi pa vestno opravlja svojo raboto in z življenjem odgovarja za svoje delo. Pa ostali? kaj pa direktorji, poslanci ministri in ostali iz javnega sektorja?
Kakaj direktor ali nadzornik državnega podjetja nima nikakršne odgovornosti ali nadzora mi ni jasno. Zakaj državno podjetje naj ne bi moglo biti uspešno mi ne potegne.
Teži državni menežer zgolj kako bo podjetje kupil ali omogočil nekomu poceni odkup.
In ekonomisti ki plonkajo ameriške finte in delajo kolektiven eksperiment z nami?
Če bo krah, bodo to pač objavili v strokovni reviji in jim bo štelo kot znanstvena referenca, mi bomo pa jedli travo!
Zakaj ekonomist nima nikakršne odgovornosti za posledice njegovega sračkanja? Glejte nekega saksa, pa vašega mrkaiča, pa neke mladoekonomiste z ekonomofaksa. Odlično obvladajo čitanje ameriške literature in učbenikov.
Žal vidijo le črke, ne pa tudi med vrsticami .
Da ne rečem o pravu. Zakaj nismo prepisali avstrijske ali nemške zakonodaje?
Zakaj smo tle sami ustvarjali zakone, ki so bili idealni za ribarjenje v kalnem? Izumlali so toplo vodo!
Da so eni lahko kradli, menim sam, pa je to zgolj moje subjektivno pristransko mnenje.

Ja, miheljnu so tudi ostali mar, ostalim pa miheljna ni mar. Jim je le vir koristi.
Zato bo reku čau bau. In jo stegnu.

Zdaj vidi luč na koncu tunela. Penzjon in svobodo duha.
Se bo vsmeril v nekaj povsem drugega.Kar mi je bolj pisano na kožo in duha.
In če Bog in zdravje da, bo tudi sad in seme iz tega.
Superca!

Miha, res žalostno, da si zdaj, na pragu resnične rasti plač v javnem sektorju, obupal. Ali veš, kolikšna bi bila tvoja plača, če bi bila plačna reforma že mimo? Plačna lestvica je objavljena tukajle http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=200858&stevilka=2481. Vedeti pa moraš še, v kateri plačni razred spada tvoje delovno mesto… Mnogim se bo plača zelo povišala, tudi do 30 %. če boš šel v pokoj konec leta, potem drugega in tretjega povišanja plač, ki bosta prihodnje leto, sploh ne boš doživel, leta 2010 pa bodo vsi javni uslužbenci imeli plače po novem sistemu…
Ali si si dokupil leta pokojninske dobe (za čas študija, brezposelnosti, itd)?
Zmotno je, če misliš, da se v penzijo šteje samo 18 najboljših let. V penzijo se šteje vsa delovna doba, od prvega dne, pa do zadnjega. Ves čas tvojega dela je pomemben za obračun penzije. Če ti leta manjkajo, ti penzijo odbijejo, pa ne glede na to, da je tvojih 18 najboljših let že davno mimo… Če pa imaš let več kot je pogoj, pa dobiš pribitek k penziji…

“A tudi ti razmišljaš o samomoru??? Menda pa ne! Ja, denar iz tvojega žepa: vrv, krsta, pogreb..”

Zakaj bi pa naredil samomor ko mi pa dobro gre!Uživam kakor jaz znam….

Aleks.
K sreči se zaenkrat enkrat motiš.
Trenutno se šteje 18 zaporednih najboljših let (upošteva se revalorizacijski količnik). 100% ziher.
Po prvem januarju bo 19 let in nato se bo podaljševalo, da bo končno tako kot ti praviš, vsa leta.
Dokup študijskih let se ne splača. Je toliko za plačat, da moraš potem prejemati penzijo do 162 leta starosti, da dobiš svoje $ nazaj.
Faks ti lahko šteje 7/12 leta da se ti zniža starostna meja, ne vpliva pa na pokojninsko dobo. Nekaj podobnega pa je z otroki, vendar se pozna šele če pridelaš 3 otroke.
Za vsak mesec ko greš pred polno delovno dobo mislim da se ti zniža za 0.03%.

Aleksd,
vidim, da nisi ponotranjil mojega posta.
kakšno realno zvišanje, te prosim!!
4 leta že ne revaloriziramo inflacije in ostalega, del plače mi dajejo v nekak pokojninski sklad, zaprtega tipa.Samo v zadnjem letu je infalcvija skoro 10%, ja in toliko se mi je znižala plača.
Nadalje si ne predstavljaš, koliko so nam znižali plače po letu 2004, ker so jih začeli drugače obračunavati. Misliti si ne moreš na kakšen način je sestavljena moja plača. In na koncu so mi dali še del plače kot podjemno pogodbo (za tisto kar je bila prej redna plača!) In plačam dodatno 20% dohodnine. Prej jo nisem.
Zato tudi če mi dvignejo za 30% ne bom dobil nazaj kar so mi ukradli, mojo kri in žulje. Banda.
Žal vem, v kateri razred spada moje delovno mesto. Ravno to mesto je najbolj najezdilo v tem sistemu.
Sem kar sem, in prejemam realno plačo, fibtivni nameščenci pa prejemajo fiktivno, signifikantno višjo plačo, jaz pa opravljam delo, ki ga oni zaradi svoje fikcije nočejo več opravljati.
Znižali so nam dopust, dvignili obremenitve.
Ne moreš si misliti kako dolg je moj delavnik, če bi mi štele vse ure ki sem jih naredil za Jugo in slovenijo, bi bil že desetletje v penziji s polno delovno dobo, vsaj.
Aleks, moje delo vključuje pošatno odgovornost in je zdravju škodljivo.
In zato naj si tudi teh 30%, pa če bi bili res realen dvig, vtaknejo v zadnjik.
Aleks,
nekaj je tudi kvaliteta življenja, in brez zdravja ti živeti ni, ali pa si kripelj
Raje malo manj in zato kvaliteten lajf.
Aleks, ni vse v denarju.
Prej ali slej boš to spoznal.

Hudo mi je, da nekateri razmišljate na tem forumo kot blondinke.
Ko je tekla debata o okusih in so vprašali blondinko kaj meni o okusu moških je ustrelila, da imajo okus po kondomu.
Pa je to hej, veselo blajhanje še naprej, v stilu merlince kenedijeve in od ostalih.

A ti delaš v zdravstvu, Mihau (plačna skupina E)?

Žal ner.
So si s stavko menda kar popravli.
Tam so, ljudje, (dežurne) pare pa farmacija z izleti po polobli..

Potem pa delaš v znanosti? Edino tam so po mojem skromnem mnenju še lahko zdravju škodljiva dela (razen v zdravstvu)… Zdravju škodljiva dela v zdravstvu: delo z rentgenom, delo s citostatiki, delo z raznimi kemikalijami v laboratoriju,…

BTW,
ali stres ni zdravju škodljiv,
npr te infarkt, te kap, ti poči želodčni ulkus….
ja, kemikalije, vsaj ksilol, aceton, neki aldehid…. ampak komisija ZZV ZVD je ugotovila, da je zrak bol čist ko na veliki planini.

Zakaj je delo s citostatiki zdravju škodljivo,
razloži mi prosim.
Za bolnika ki jih dobi ja, amapk zakaj za osebje.
Hvala za odgovor.

New Report

Close