Najdi forum

Mene pa zanima, če ima kdo od vas doma kamin in koliko ga je to stalo. Zanimam me pa za notranji kamin, ki ga imate v stanovanju?
HVala za informacije

lp

nama so ga ravnokar montirali…..z mukami in tezavami – firma KOcevar iz Stajerskega konca….

TA kamin sva lani videla v Italiji in ker nama je bil vsec, nama je proizvajalec dal kontakt Kocevarjev, ki so njihovi ekskluzivni zastopniki.
Dvakrat se iz Ljubljane peljala v Šentjur – tako, da smo prišli do predračuna, ki je bil za zelo enostavno postavitev (vgraditev) – brez marmorja – samo keramika čez 1 mio sit (je pa res, da je kaminski vlozek visoko kvaliteten in tako tudi drazji). ZAdevo sva v celoti placala takoj po novem letu (na taksen nacin placila sva dobila samo 5% popusta….).
Po enem mesecu naju pa poklicejo, da ne morejo dobiti keramike ki sva si jo izbrala in naj prideva nazaj v Šentjur (spet voznja iz LJ:::) da izbereva druge…. seveda jih niso imeli pri sebi ampak sva morala domov k enemu lokalnemu pecarju, kjer sva ploscice sicer dobila – videla pa tudi ceno, ki je bila precej nizja od tiste v predracunu… zahtevala sva seveda popravek, a ga se nisva dobila….
Dogovorjeni smo bili, da nama kamin montirajo med 10-20 marcem. No, do 13. marca naju nihce ni niti poklical, niso odgovarjali na telefonske klice niti na e maile…. ko sva jih koncno dobila (nekje sredi tedna) , so nama razlozili, da so imeli namen priti konec tedna (halo!!!!! pa sva jim povedala, da ne moreva kar od danes do jutri dobiti dopusta) Ocitno so se nama hoteli kar narisati pred vrata… POtem smo se dogovorili, da montazo opravijo 27. marca. 26 marca se nobenega tel. klica s katerim bi to potrdili – kliceva cel dan pa nic…. Gospod poklice 27. zjutraj ob osmih in pove, da je le se 10 min oddaljen od najinega doma….
KAmin so vgradili…. keramika pa: zmanjkala jim je ena ploscica – obljubi, da jo bo prinesel takoj v ponedeljek…. danes je cetrtek pa se niti poklicali niso – ce je ne prinesejo do konca tedna, bom ze precej huda…

no ja, ko bo gotov, bo super – le pojdita v to….samo pazita koga izbereta za izvajalca….

Oj sončka!

Hvala za izčrpne informacije. Tud nama so vsi svetoval, da naj izbereva firmo Kočevar in da se ful držijo rokov in vsega. Pa kot slišim tebe temu ni tako.Mogoče veš kako je ime kaminu ki ga imata?Ker imam katalog doma pa me zanima da malo pogledam. Sicr midva bi bolj mali pa cenejši kamin okol 600 sit. No ja bomo vidli kako bo. Sicr so mi pa rekli, da ga postavijo v enem dnevu. Aja pa še to al moraš prevoz tud plačat glede na to da si kar veliko pri njih pustil denarja?

lp

Kočevar še vedno ni poklical, kdaj pridejo namestit manjkajočo ploščico in moram reči, da me že rahlo mineva potrpljenje. Prav jezi me, da jih morava midva lovit in nama potem dajejo neke šepave izgovore…. upam samo, da ne mislijo, da je kamin zanje narejen, ko so ploščice samo položene, niso pa še zafugirane.

Je pa res, da če bi s sabo imeli dovolj ploščic (halo!!!! točno so vedeli kakšno površino bodo imeli, saj so oni naredili načrt – pa so s sabo prinesli samo 1 ploščico viška, ki pa je bila seveda počena že ko so škatle odprli; potem pa so eno zlomili še med delom…..) potem bi bilo delo gotovo v enem dnevu – začeli so okrog 8 zjutraj in bili “gotovi” okrog petih popoldne….

Midva sva se odločila za italiansko firmo MCZ, ker nimajo nobenih kičastih dodatkov v zlatih barvah….poleg tega sva bila fascinirana nad samo izdelavo – že ko npr. odpiraš vrata nič ne škripa, pri Palizettiju, ki je isti cenovni rang pa da ne bi zgubljala besed……

MCZ lahko najdeš tudi na internetu….

Tudi pri nama je bil sam kaminski vložek okrog 600.000 => vse ostalo so potem stroški vgradnje, ki so pač odvisni od tega kako želiš, da zadeva izgleda (če mene vprašaš – bolj kičasto, dražje je).

Sicer pa komaj čakava, da prvič zakuriva v najinem….

končno – kamin je gotov

veliko sreče z vajinim

Imam kamin italjanske firme mcz tip polar air kateri ima zmogljivosti nekje 11 kw. Z njim grejem dobrih 100 m2 . moram povedati,da imam precej veliko galerijo in z tem kaminom ogrevam to z lahkoto. Čeprav je ta kamin prirejen za pelete dodajam k pelletom dobrih 50% koruze ta je veliko cenejša od peletov in tudi višjo energetsko vrednost ima. Mislim,da z dodajanjem koruze kamin doseže nekje 13 do 14 kw. Kamin sem kupil na celjskem sejmu in moram povedat ,da mi zaenkrat ni žal. Lp

Zivjo,
mene pa zanimajo cene notranjih kaminov na drva? Se kdo spozna na to?

Lp,
Anomis

New Report

Close