NOTRANJE STRANSKE VEZI
Pozdravljeni!
30.12.2008 sem si na smučanju poškodoval koleno. Imel sem izpah pogačice ter strgane notranje stranske vezi.
Po operaciji pri dr. Marku Macuri sem odšel na rehabilitacijo v toplice za 14 dni. Nato so mi podaljšali še za en teden in potem še za 2 tedna. Sedaj vsak dan hodim na terapije in dodatno tudi na tecar (samoplačniško 5 terapij). Stanje pa se ravno ne izboljšuje. Koleno pokrčim max 80 stopinj po telovadbi, 2-3 ure po njej pa se mi spet povrne stanje na 50-60 stopinj.Koleno je še vedno oteklo (3 cm je obseg večji od zdravega).
Pregled pri zdarvniku, ki me je opriral imam šele 7.3.
Sedaj pa me zanima, če je takšno stanje po tolikem času in taki poškodbi zadovoljajoče? Čaka me še 4 dni terapij v toplicah in dvomim, da se bo to v teh štirih dneh kaj veliko popravilo. Ali naj grem še po drugo mnenje h kakšnemu drugemu kirurgu?
Koliko časa ponavadi traja okrevanje po takšni poškodbi?
Kaj mi svetujete.
Za čimprejšen odgovor se vam že vnaprej zahvaljujem.
Spoštovani,
če gre za operacije takšnih poškodb kolena v sveži fazi (kmalu po poškodbi), kar je bila sicer glede na opis Vaših poškodb najbolša izbira, obstaja velika verjetnost, še posebej, kadar moramo gibljivost zaradi same operacije v začetku omejiti, da se v kolenu naredijo zarastline, ki ovirajo gibljivost.
Če je od operacije minilo že več kot 6 tednov, Vam priporočam opraviti bodisi le manipulacijo (razgibanje) kolena v splošni anesteziji ali pa artroskopsko razrešitev zarastlin.
Priporočam Vam, da se držite svojega kirurga. Do 7.3. ne bo nič izgubljenega!
Lep pozdrav,
Iztok Pilih