Notranja vrata in drsna vrata (rabim nasvet)
Pozdravljeni!
Najprej imam eno težavo:
Vgradil sem notranja vrata, ki pa so bila žal malo nižja od odprtine, torej nad vrati imam 10 cm veliko odprtino, ob strani (štoki) pa so v redu. Torej zanima me kako in s čim naj zapolnim to odprtino na vrhu vrat, da se ne bo nič poznalo oziroma da bo izgledalo kot preostali del stene nad vrati. Prosim za čimbolj preprost nasvet (kateri material oziroma kit naj uprabim in po možnosti tudi postopek dela)
Druga težava pa so drsna vrata v steno, ker imam vgrajeno kaseto v katero naj bi se vgradila vrata 210 cm višine, kar pa očitno lahko dobim samo po naročilu ( v trgovini jih nimajo) in cena za taka vrata so precej draga (cca 500 eur). Ima kdo kakšne izkušnje s tem, kako naj dobim drsna vrata po meri in po bolj ugodni ceni, oziroma kakršenkoli nasvet v tej smeri. Najlepša hvala za vse odgovore.
Lp Aleš
Odprtino boš najlažje zafilal s siporeksom, ki ga boš ustrezno odrezal – kak cm manjšega in ga namaži po zgornji strani z lepilom in na štoku podstavi zagozdo (kajlo), da boš pritisnil še svež kos ob zid nakar še dodatno špranjo med štokom in siporeksom zapolni z purpenom, ki bo vse skupaj fiksiral.
Za vrata je pa odvisno kakšna si želiš ali bo to samo “deska” ali bo malo več estetike.
Samo krilo po meri ti lahko izdela kak mizar oz nekdo ki dela vrata/krila in na to boš sam potem privil vodila.
Dodal bi še da kasneje vso stvar prekitaš s kitom nap. kemagled-f, rofix 150, jubolin kit….
Pazi le da boš izbral siporeks ustrezne debeline ali ga pa ustrezno obreži, da ne boš rabil preveč na debelo kitat.
Hvla za pomoč vsem.
Naj omenim še to, da za drsna vrata potrebujem tudi opaž (štoki), ki pa ga bom očitno tudi moral dati delati po naročilu mizarju, ker imam baje neko nestandardno mero stene in zato mi serijska vrata sploh ne pridejo v poštev v nikakršnem primeru. Če kdo pozna kakšnega mizarja, ki bi bolj poceni naredil vrata in opaž, naj mi prosim sporoči, ali pa mi piše na zs.
Hvala vsem za pomoč še enakrat.
Dodal bi še da kasneje vso stvar prekitaš s kitom nap. kemagled-f, rofix 150, jubolin kit….
Pazi le da boš izbral siporeks ustrezne debeline ali ga pa ustrezno obreži, da ne boš rabil preveč na debelo kitat.[/quote]
Jaz pa bi dodal še to, da je dobro na robove med siporeksom in steno, dati še bandažo (mrežico), ker bo se drugače pojavila razpoka na robovih.