Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Ortopedija Notranja kost gležnja

Notranja kost gležnja

Spoštovani

Star sem 55 let in zadnji dve leti imam problem z notranjo kostjo gležnja spodnji del golenice. Čim obujem planinske čevlje, ki so povišani, da segajo čez to kost gležnja se pojavi neznosna bolečina. Prvi dan je zadeva še nekako uredu naslednji dan pa mi ta kost na vrhu pordeči malo je tudi otekline okoli kosti, ki na dotik zelo boleča in ko mažem z Voltarenom čutim nekakšno preskakovanje pod prsti. V kolikor par dni ne obujem planinskih čevljev se zadeva sicer umiri in ni več tako boleča vendar čim obujem spet planinske čevlje se pojavi isti problem tako da naslednji dan jih ne morem več nosit. Lepo bi vas prosil za nasvet kaj storiti v tem primeru.
Lep pozdrav Dean Matežič

Spoštovani!
Svetujem RTG in UZ gležnja in z izvidi kontrola pri ortopedu, da se ugotovi vzrok težav. Lahko gre za vnetje tetiv ob gležnju. Svetujem široko obutev in razbremenilne silikonske vložke.
Lep pozdrav!

Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije, NCSF cpt osebni trener Naročanje za pregled: 031 719 299 (samoplačniški pregledi) Kirurški sanatorij Rožna dolina, Rožna Dolina, cesta IV 45, 1000 Ljubljana (01) 477 94 00 Železniški Zdravstveni Dom (01) 291 22 58

Spoštovani

Najlepša hvala za odgovor.

Lp Dean Matežič

New Report

Close