notar in delitev premoženja
Sem se oglasila pri notarki in jo povprašala, če lahko prideva potrdit izjavo, da nimava skupnega premoženja. Rekla je, da to ni možno, da je to laž, ker ima gotovo vsak par skupno premoženje (saj veste, avto, pohištvo,…) in da naj kar sestaviva seznam vse skupne lastnine in delitve. Potem bo pa podpisala. Pa saj sem jaz stranka! Midva bova imela sitnosti, če se kdaj začneva pričkat, ne ona! Na CSD so seveda trdili drugače in mi celo predlagali naj napiševa, da nimava skupne lastnine! Kaj naj naredim? Naj mrzlično iščem notarja, ki mi bo potrdil, da soglasno izjavljava, da nimava skupnega premoženja? Midva sva si že vse razdelila in se dogovorila! Hvala za pomoč!
Seveda je možno, da skupnega premoženja več ni! Sta se pač to sama dogovorila in tega ne mislita potrjevati pred sodiščem. Tudi midva sva “vzela” eden avto, drugi stanovanje, res pa je, da je bilo že prej stanovanje pisano name, avto pa na njega, in tako ni bilo potrebe, da bi stvari določala sodno ali preko notarja. Pohištvo in druge zadeve so pa postranskost.
Nikar ne padita na notarkine finte – rada bi vama izcuzala čimveč denarja!
Sem šla izbrskat svoj notarski zapis -Sporazum o razdelitvi skupnega premoženja – izpred 2 let, kjer pod točko 2 lepo piše “da stranki sporazumno ugotavljata, da tekom trajanja zakonske zveze nista pridobili nobenega skupnega premoženja ter sta sporazumni, da nimata premoženja, ki bi ga razdelili.” Zaradi tega je ta sporazum neocenljiv – kar pomeni, da plačaš minimalne stroške in ne procentov skupnega premoženja. Je pa res, da morata biti oba sporazumna.
Stanovanje je bilo moje še od prej, imela sva vsak svoj avto, stvari sva si pa sama razdelila, kar je pač kdo bolj potreboval.
Notarka Nada Kumar (zadaj za sodiščem v Ljubljani) je bila res prijazna in nama je vse natančno razložila.
LP.