Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Nosni pretin

Nosni pretin

Spoštovani!
Že kot dojenček sem mela težave z nosom in sicer to, da imam levo stran nosa delno zadelano. Zaradi tega imam težave z dihanjem. Zdravniki so mi v Ljubljani rekli, da bom po 18 letu morala na operacijo.
Zdaj sem stara 19 let in grem prvo na pregled, nato pa bom mogoče tudi šla na operacijo. Za pregled sem se odločila, ker me zelo moti, da ne morem v redu dihat.
Zdaj pa me zanima, če je ta operacija preveč težavna in zakoplicirana? Ker so me opozarjali da ni lušna operacija in da če me ne moti zelo da naj rajši ne grem. Mene pa moti, ampak me je vseeno strah tega, da bi se tam kaj zapletlo.

Hvala za odgovore!

miska

hej!

js sm mela mislm da čist enak problem. levi pretin zamaknjen v desno. so mi tut kr kmal že rekli, da ko bom stara 18 bom lak šla na operacijo, česar sem se ful veselila:) lani sem potem bila na operaciji – pri 19 letih…

men so tut rekli, da ni glih easy (sam pol tm v bolnci so pa rekli, da je taka operacija vsakodnevna). prvi dan ni bilo nič, drugi dan sm mela operacijo, bolelo me ni čist nič. so mi ponujali tablete, ampak nism potrebovala… je pa res da mi je prvo noč bilo ornk slabo (sam so mi pol tk dali neko injekcijo in je blo ql)… okol oči sm bla neki dni ful otečena, sm si cele dneve dajala ledene obkladke gor.. v bistvu ni blo glih lepo za videt, ampak, za lepoto in dihanje se potrpi (popravli so obliko nosu in še tk, da bi dihala)… po enmu tednu so mi dali tamponado iz nosu, kar je mal neprijetn občutek, tk ko da bi iz grla neki vn vlekli 🙂 ampak to traja par aminutk. zamenjali so mi tut strešico…

zdj je od tega skor eno elto. oblika ql, otekline ni že kr neki cajta več. dihanje pa… mal se je izbojšalo, čist malo.. še vedno težko diham..

mislim, da se nimaš česa bat. ni nč hudga ta operacija 🙂 tk da če si res želiš, pojdi…

lp
Mateja

That s me!:)

Mateja,
lahko nekaj vprašam? Si napisala, da so ti tudi strešico zamenjali? Na kaj si mislila s tem? Da so ti popravili obliko nosu malce? Jaz imam operacijo nosnega pretina čez pol leta in moj nos je bolj čudne oblike- prevelik, čudno konico imam; misliš, da bi se dalo, da mi to “odstranijo”?

Hvala za odgovor

Tudi jaz sem imela težave z dihanjem.

Operacija nosnega pretina ni bila tako grozna. Hecno je ko poslušaš kako ti strgano po nosu. Pa par dni imaš tampone v nosu in težko dihaš in ješ. Ampak ni panike. Pa v LJ kliniki, kjer sem bila par dni, so bili vsi res zelo prijazni. Jaz sem prav uživala ko so me sestre par dni razvajale:-)

Ampak na žalost zdaj še vedno težko diham! Menda so popravili kolikor se da…

lp

hej! Avm*

sori, šele zdle sm šla tole spet brat. s tem, ko sm rekla, da so mi zamenjali strešico, sm misla na ono aluminijasto. po operaciji(ko sm še spala) so mi dali gor aluminijasto strešico, v obliki nosu. čez kak tedn so mi pa dali dol,pa drugo gor…vrjetno zato, da bi se lepo zaraslo al kaj,nevem.

ja js sm mela nos čudne oblike pa so popravli… najbolš da pokličeš zdravnika, ki te je poslal na operacijo, pa ga vse vprašaš… o svojem zdravju maš pravico vedet vse…..

lp
Mateja

Hay! Hvala lepa za vaše besede. Veliko so mi pomenile in pred operacijo so me pomirile. Sem upoštevala vaše besede in sem šla na operacijo. Zdaj mi je malo boljše ne še pa čisto, ker nos še ne dela tako kot bi moral. Jemlem kapljice ( trojne ) katere mi je zdravnik predpisal in upam da mi bodo pomagala, ker drugače bom morala iti spet na to operacijo, čeprav ni bila kaj preveč lušna. Ampak tako kot si ti Mateja rekla ” za lepoto je treba potrpet” ito je čista resnica. Tak da lepo se imejte in uživajte! Pa še enkrat se vam prav lepo zahvaljujem za te vaše odgovore. Hvala

miska

New Report

Close