Nosni aspirator
Mi imamo oba (točno ta). 🙂 Elektronskega uporabljam za kako sesanje večjih muc (bolj trdih), ker sluzi prav nič ne posesa, ustnega pa uporabljam ob nahodu. Sluz fajn pobere ven. Za muce pa mi je bolj všeč elektronski. Ustnega vsekakor kupi, ne vem pa, če se elektronskega splača, je kar drag (jaz sem ga dobila).
Pri obeh ne boš dosegla nič, če noska prej ne boš dobro izprala s FR. Začeli smo s prvim, potem pa smo dobili Babyvac (ja vem, gre na sesalec). Ko smo prišli prvič iz pulmologije, smo kupile še tega na baterije. Na PK se najorej ovlaži sluznica, potem pa uporabi vacuum.
JAz svojega BV-ja ne zamenjam več.
Ja, seveda. Preden sta ga dobili moji dve. Zdaj ga uporabljata sami. samo za informacijo, imata malo manj kot 3 leta in dobro leto in pol. Ker imam dva sistema, imam tudi svoj nosnik, super očisti, je potem pravo olajšanje.
Če je čez dan v nosu muca, prideta do mene in prosita, če lahko očistimo nos. NAjprej zelo dobro izpiram s FR, potem pa Babyvac v večini primerov sploh ni potreben.
Mlajša je bronhiolitična in zelo dobro vem, kako je, če zarai zamašenega noska in pljuč pristane na pediatrični. Tam čistijo na čisto enak način, le da to dela sestra, uporabljajo pa vacumm, ki ga imajo speljanega po hioši. Na stari PK je bil pa voziček, ki je imel gor en malo kompresor.
no, jaz sem tudi poskusila… in sem imela sama občutek, da si možgane ven vlečem. Kakšen občutek je potem šele pri majhnemu dojenčku.
Moram povedati, da ko sem bila v materinski šoli (nekaj časa nazaj) in je patronažna sestra povedala, da to obstaja, se je začela dvorana smejati.
Ampak vsak po svoje.. jaz teh občutkov ne privoščim nobenemu, kaj šele svojemu otročku.
Pa saj reguliras moc vleka. Sem tudi sama veckrat poskusila, pa ni cisto nic grozno. Ce imas pa res mocan sesalec in pustis na navecji moci, potem pa verjamem, da je mucno. Zato pa je treba res preizkusit prej na sebi. Je npr. tisti na vdih precej bolj krut, ker sam ne mores vleci s konstantno mocjo.
V glavnem, nasega aspiratorja ne zamenjam za nic na svetu!
Možgane ven vlečeš? Hm, no ja….
Imam 2, za vsak slučaj, ker če je kaj od sodobnih izumov res uporabno je to baby vac. Pa tudi na sebi ga uporabim, ko je sila in odkar je pri hiši, nimam več sinusitisov, prej pa redno vsako zimo. Meni je še vedno ljubše, če tiste 3 sek pojamra, kot pa da iamamo potem zabita pljuča in vneta ušesa.
nosek najprej sčistimo s fiziološko, potem pa starejši sin, 3 letnik, pihne v robček, mlajšemu, 1,5 letniku, ki še ne zna fajn pihniti, pa z baterijskim aspiratorjem “posesamo” ven, kar je za posesat. V začetku smo imeli en manjši nastavek, zdaj imamo večjega. Uporabljamo pa ga tako, da mu eno nosnico zaprem, v drugo dam aspirator z večjim nastavkom tako, da se naredi vakum in povlečem ven.
mi imamo drugega livin lab na baterije ..meni osebno pride zelo prav..nesemo ga povsod s sabo.. drugače pa zelo hvalijo tistega za na sesalec, amapk ne vem kako prakticirajo potem če kamorkoli grejo.
mi smo bili že 3 krat v bolnici pa vsakokrat so nam rekli, da naj prinesemo aspirator s seboj in potem so vse zdravnice rekle, da je res fajn stvarca..nežna.. kar je najvažnejše
Pri prvih dveh sem tudi sama to prakticirala in praktično vedno pokasirala vneto grlo 🙁 Res sem precej podvržena obolenjem zgornjih dihal in tudi mandeljnov nimam več, da bi pomagali preprečiti kakšno okužbo. Zato sem se tokrat odločila, da kupim aspirator. In ker sem bila prej navajena za usti, sem kupila tistega na dah.
Mi imamo nosni aspirator na dah, pa tudi kar precej pokasiram preko njega.
Drugace pa oni elektricni nic ne dela. Vsaj pri nas ne. Baby vac sem hotela nabavit, pa se kar nisem spravila. Ta na dah mi je fajn, ker ga lahko nosim s seboj, baby vac ne mores povsod vzeti.
Imamo pa problem, ko cistimo s fiziolosko, ker ce dam v pumpico in stisnem v nos, ji tece kri. CE pa uporabim Sterimar, je pa ok. Ne vem a je to prehud pritisk, ko spricnem iz pumpice al kaj, samo nasi vedno potem kri tece. CE ji pa dam Sterimar v nos, pa lahko spricam notri in ni panike.
punce tale na baterije living lab..
tisto tesnilo in vse morete lepo obrisat, pa skupaj staknit pa prvo s prstom probat, če vleče noter zrak.. ker tudi meni včasih ni šlo aspirirat, potem pa mi je kolegica pokazala..zdaj je pa zakon.. ampak more bir res vse suho pa tesnilo lepo okrog aspiratroja antaknjeno pa potem pokrovček čez..
pa sama ko otroku apiriram iz ene nosnice, zaprem drugo pa gre lepo vse iz noska. mi smo zadovoljni
Na to so me že opozorili, ja. Ne vem, če nimaš BV, ti težko razložim. BV res izprazni nos – ne samo nosnico. Če sodim po sebi – če fino našopaš FR v nos, ti popuca tudi sinuse, tisto, kar sam ne moreš nikoli temeljito izpihat, pa če si možgane ven izpihaš. To BV potegne ven. Ta Livin Lab pa spuca, ker čepi v nosnicah in se sicer cedi ven. Sem probala tudi to z zapiranjem nosnice – 3 dni me otrok ni pogledal, tako se je ustrašil. Ko sem probala na sebi, mi je bilo tudi jasno zakaj. Res, da takrat potegne več, ampak občutek, ki ga dobiš ob tem, je pa resnično – GROZEN. Kot da te bo zadušilo! Sem morala lep čas podkupovat z bončkom po pucanju, da zdaj spet pusti 🙁