Najdi forum

Nosek

Stara sem 19 let in v naslednjem letu si bom sla popravit nos.Zdaj pa me zanima nekaj stvari:
moj nos je sicer lepe oblike,ima le majhen majhen grebencek na vrhu,drugace ja pa nosna konica obrnjena navzgor.Ta grebencek bi rada odstranila,poleg njega pa se kosti ob straneh (na vrhu),ki so malo bolj izbocene (se minimalno opazi,vendar me moti).
Ali bi bila za tak poseg potrebna splosna anestezija? Koliko priblizno bi bila pri vas cena takega posega,s tem da nosek ni “prevelik” in nebi bil delezen kaksnega velikega “popravila”? 🙂 Kako bi potekala sama operacija in ali je splosna anestezija ful rizicna zadeva? kako bi morali nosek preurediti v mojem primeru,ko je problem grebencek in pa kosti ob strani na vrhu? kaksen bi bil postopek? pa prosim ce mi poveste okvirno ceno takega posega.
Najlepsa vam hvala !

Pozdravljeni

S preoblikovanje nosu – rinoplastiko lahko nos povečamo, zmanjšamo spremenimo obliko hrbtišča, vrška, zožimo nosnici in spremenimo kot med zgornjo ustnico in nosom. Odpravimo lahko tudi nekatere motnje dihanja.
Operacija traja uro do dve in jo izvajam večinoma v splošni anesteziji. Manjše korekcije lahko tudi z omrtvičenjem nosu in sedacijo.
V bolici ostanete dan ali dva. Nos imate zamašen. Čez nos in oči položeno hladilno oblogo.

Nos in okoliška tkiva bodo po posegu začasno otečena, lahko se pojavi potpludba vek in nosu ter glavobol.

Infekcije, pokanje manjših žilic in posledične trajne manjše rdeče pikice in nepopolen rezultat, ki pogojuje ponovno operacijo, so najpogostejši zapleti.

Teden do dva po operaciji lahko pričnete z delom, s težjo fizično aktivnostjo po treh tednih. Dva meseca morate nos varovati pred udarci in sončnimi opeklinami.
Dokončni izgled nosu je leto po posegu. Vendar je dobro vedeti , da se tudi neoperiran nos spreminja skozi vse življenje.

S cenikom vas čakamo v naših ambulantah 🙂 . Cena je odvisna od vrste posega in anestezije. okvirno poseg v lokalni anesteziji med 150 in 200 tisočaki, v splošni pa med 350 in 400 tisočaki.

Pred odločitvijo za rinoplastiko se je potrebno s kirurgom zelo podrobno pogovoriti o željah in možnostih saj je nos ena naših najizrazitejših značilnosti in v veliki meri določa skladnost obraza.

Lep pozdrav

Aleš

Lep pozdrav

Aleš

New Report

Close