Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje Arhiv Zdravstvo Nosecnostna sladkorna bolezen in kilogrami

Nosecnostna sladkorna bolezen in kilogrami

Pozdravljeni. Sem v 19tednu nosecnosti, sladkorno so mi odkrili na prvem pregledu, imela sem tudi hide slabosti z bruhanjem. Sedaj so se te pomorile in koncno lahko jem. Vendar pri prehrani sem vedno pazila kaj jem, da je polnovredno, tudi s kilazo nisem imela nikoli tezav. Zanosila sem pri 48kg, 160cm. Vodila aerobiko, to sem sedaj v nosecnosti opustila.

Sedaj pa me zanima glede kilogramov in prehrano. Zredila sem se v dobrem mesecu5 kg, res pa je da sem pred tem shujsala 2 kg, bila tudi večkrat zaradi slabin dehidrirana (saj vec kot 1/2dc na dan nism pila). Pa vendar to tezo teko fizicno prenasam, tisci me dol v predelu rodil, trebuh imam ves cas otrdel. Maternicni vrat je ok, imam predpisano proti krcem, vendar to niso krci, gre za tezo. Na soli za nosečnostno sladkorno so povedali smernice diete prehrane. V tem casu 10 t se nisem imela presezene nobene vrednosti meritev, ki jo opravljam 4 x na dan. Je pa res, da se ne drzim kolicine sadja, rekli so eno sadje, vendar ker mi res pase vec sadja, sem pojedla tudi po 2/3 kakije in je sladkor bil kljub temu v mejah normale, vcasih morda malo nizji, 3,9/4,2. Ali smem vec sadja, ce je sladkor vredu ali ne? Koliko kruha? Rekki so en kos pri obroku, tukaj spet gresim, pojem 2/3, vendar pecem z domaco pirino moko. Tudi po 3 kosih kruha plus narezek ali maslo ali sir ali jajce mi sladkor ne naraste vec kot 5,6 merjeno po 1,5h. Ali je to razlog za hitri porast teze? Ali pojem prevec? Pred nosečnostjo sem pojedla se vec, sem pa veliko gibala. Ali naj zmanjsam vnos hidratov? Slisala sem, da nekatere nosecnice hrano tehtajo, nam tega niso povedali. Pa bi morala za otrientacijo? Kje dobim navodila? Res sem zgubljena, saj KS nimam povisan, ze na prvi meritvi je bil 5,1. Sedaj pa kg kar letijo, zato me skrbi da ne bi plod imel kaksne okvare ali prevec teze. Prva nosecnost je bila vredu, zredila sem se 16kg, z dojenjem izgubila hitro vso tezo plus 3 dodatne kg, otrok je imel 3330 g in 51 cm, rojen vaginalno. Hvala za vsak nasvet.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close