Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje Arhiv Zdravstvo nosečnost – znaki sladkorne?

nosečnost – znaki sladkorne?

Pozdravljeni.
V iskalnik sem vnesla nekaj svojih težav in med drugimi posti mi je vrglo kar veliko ven tudi od tukaj. Ker nimam nikakršnih izkušenj s sladkorno boleznijo (niti nosečniškim diabetesom), me zanima ali kaj od teh težav nakazuje na to bolezen:
-močno (res grozno močno) se potim (sploh ponoči in cca pol ure po tem, ko pojem kakšno sadje ali kaj podobnega)
-boli me za očmi (topa bolečina, čeprav imam rr normalen – največ do 130/80)
-povišan pulz (tudi v mirovanju ga imam preko 100)
-težje diham, občasno me boli glava, se mi vrti
-občutek imam, da sem nervozna…

v prvi nosečnosti so me poslali na testiranje zaradi prevelike količine plodovnice in večjega ploda, pa je bil prvi test rahlo povišan, drugi pa potem negativen. Tokrat me niso pa nič poslali, sem pa že 31t noseča…

Ali se s takimi težavami obrnem kar na svojo osebno zdravnico, ali je za to “pristojen” ginekolog… in ali so to sploh “simptomi” povišanega sladkorja v krvi?

Za vse odgovore se v naprej zahvaljujem.
A.

Navedene težave same po sebi ne nakazujejo na sladkorno bolezen (je pa meritev sladkorja v krvi enostavna preiskava in ste jo, ali pa še boste, v nosečnosti gotovo opravili). Na koga izmed omenjenih zdravnikov se obrnete je načeloma vseeno, čeprav z nosečnostjo povezana stanja načeloma vodi ginekolog.
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

lep pozdrav!
jaz sem v 24t nosečnosti in imam veliko potrepo po žeji zlasti zvečer in veliko krat grem na wc zanima me ali so to znaki sladkorne bolezni.pregled imam 18.3.2011 sem zelo zaskrbljena hvala za vse informacije

Vprašanje ste zastavili dvakrat. Je že odgovorjeno.

Lp K

Karmen Janša

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close