Nosečnost ter zobje
Sem v destem tednu nosecnosti. Zobozdravnika obiskujem vsakih 6 mesecev. Sedaj pa mi je ginekologinja rekla naj grem k zobozdravniku, redno kontrolo imam marca. Sedaj pa me zanima ali lahko počakam do marca ali se moram prenaročiti?
Me pa tudi zanima kaj lahko sama storim za svoje zobe( seveda poleg reden higiene ter zdrave prehrane) da v nosečnosti ne bom izgubila nobenega zoba( vsak otrok en zob)?
Moj zobozdravnik mi vsakih sest mesecev očisti tudi zobni kamen ( kar se ga pac nabere). Je to prav ali je to prepogosto?
Najlepsa hvala za odgovor!
Darja
Spoštovani dr. Korošec!
Sem v osmem mesecu nosečnosti (čeprav ne vem, če ima to z mojo težavo kakšno povezavo) in v zadnjem mesecu sem opazila, da me pri umivanju zob tik pod dlesnijo (na zunanji strani) trojke zgoraj močno skeli. Če prav vem, je to sklenina, ki je dlesen ne pokriva več in je zaradi tega bolj občutljiva. Zanima me, ali je potrebno zaradi tega k zobozdravniku in kaj naj sama naredim za to.
Poleg tega mi zadnje čase ob umivanju zob tudi pogosto teče kri. Slišala sem, da je to v nosečnosti dokaj normalno. Ali je potrebno zaradi tega ukrepati in če ja – kako?
Najlepša hvala za vaš odgovor,
Tina