Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje nosečnost po splavu

nosečnost po splavu

Jaz po SS že 5 mesecev ne moram zanosit, pa je takrat v prvo ratalo 🙁

Ja, test je bil pozitiven.
Skrbi me, ker sem kasneje imela na hlackah se za zrno velik crn kos strjene krvi.
Kasneje pa rjav izcedek, ki se je zdaj malo omilil.
Do ginekologa tezko pridem, saj imajo Avstralci cuden sistem teh pregledov.
Poslejo te k splosnem zdravniku.
Zato sem toliko bolj prestrasena.

Kaj se tice zanositve po ss je zelo razlicna. Nama se je zgodilo zelo hitro. Saj samo 2x nisva pazila.
Kajti prepricana sem bila, da ne bo nic z nosecnostjo.
Saj nama v prvo ni uspelo 9 mesecev.
Brez skrbi. Tudi vama bo in upam, da ne bos imela
ponovno teh neprijetnih skrbi, kot jih imam sedaj jaz.

Ko sem bila prvič noseča, so se mi pojavili takšni izcedki. Takrat niso še predpisovali Dabrostona v takšnih primerih. Ginekolog mi je naročil počitek in prepovedal spolne odnose za kakšen mesec. Meni je to pomagalo. Nosečnost je nato potekala bp.
Lansko leto, v drugi nosečnosti, so bile te krvavitve zelo zelo močne in so trajale vse od konca februarja do srede junija. Počitek, prepoved spolnih odnosov in Dabroston. Jutri bo naša dojenčica stara 5 mesecev.

Držim pesti zate. Zdravniki ponavadi v tako zgodnji fazi nimajo kaj pomagati, kot da spremljajo nosečnost z UZ. Ko boš nazaj, pa se le pojdi pokazat.

Hvala,sem kar bolj umirjena po tem,ko sem prebrala tvoje sporocilo.
Tudi pocutim se boljse. Danes ni sledu od izcedku.
Upam,da tako ostane.

Le prsi niso nic kaj bolece. Pri prvi nosecnosti so me zelo bolele. Imela sem obcutek,da jih bo vsak cas razneslo.
Tokrat nic. So sicer polne,ampak bistveno bolj mehke.

Ne morem iz svoje koze. Tokrat sem zelo pozorna na moje telo. Saj bi rada to pikico obdrzala.

Lp

Super, da ni več izcedka. Te razumem, da te skrbi!

Mene so drugič začele boleti prsi, ko je bilo ene tri tedne izostanka. Pa večkrat se mi je zgodilo, da so vmes nehale boleti za par dni. Potem pa panika…

Drži se, jaz pa držim pesti!

Statistična možnost za zanositev v ciklusu in ob rednih spolnih odnosih je 25 odstotkov, to je res. Ampak to je statistika.

Ostale procente pa pozabi – sploh to, da so težave z zanositvijo po SS. Menda se kar četrtina ali petina nosečnosti konča s SS, ne da bi ženske to sploh zaznale. Torej bi moral imeti kar ornk odstotek žensk imeti težave z zanositvijo že samo zaradi tega, kaj šele zaradi drugih stanj.

pozdravljene.. jaz sem imela načrtovani splav v začetku decembra.. danes sem naredila test nosečnosti in je bil spet pozitiven.. strah me je, da bi bilo zdaj kaj narobe spet… splav sem imela brez čiščenja, samo s tabletkami… hvala. lp

Upam, da je tokrat nosečnost načrtovana.

Zivjo imam vprasanje splav sem naredila 3.7.2014. Prvi spolnibodnos sem imela 30.7. Imela sem zascito in sem 14dni nazaj dobila prvo menstruacijo po splavu zacela sem jemati komtracepcijske tabletke danes 31.8 pa sem ponovno dobila menstruacijo ali je to normalno ali ne?

Spoštovane,

Imela sem abrazijo 31.3
Menstruacija je trajala 11.4
Sedaj smo 16.5 jaz pa se nimam menstruacije…prsi me bolijo, slabo mi je, zelodec napihjen, glavobol…test pa negativen.
Je možno, da ker se bojim ponovno zanosit, da so to psihične težave?

Hvala za odgovor…

Imela sem spontani splav februarja sedaj pa me je strah če se ponovi. Prosila bi za vaše izkušnje.

Jaz sem imela spontan splav septembra, čez tri mesece spet zanosila in ni bilo nobenih težav. Zdrava nosečnost. Ne vem pa koliko ti bodo naše izkušnje koristile, ker je tudi odvisno zakaj je do splava sploh prišlo.

Ja plod je zaostajal v rasti za en mesec. No upam da bo meni tudi uspelo.

New Report

Close