Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje nosečnost po splavu

nosečnost po splavu

Lepo pozdravljene!

Zanima me, kdaj ste zanosile po splavu?
Jaz imam zdaj drugo M po splavu, pa nevem ali bi počakala še eno. Ali ima katera takšno izkušnjo?

L.

Če ti niso naredili čiščenja in je šlo vse samo ven, lahko takoj zanosiš, drugače pa moraš počakat nekaj mesecev. Jaz sem se sicer k sreči čiščenju izognila, vendar sem se k zanositvi spravila šele čez kake pol leta, ampak bolj zato, ker me je splav psihično tako zdelal. Ampak če zdaj gledam nazaj, bi bilo morda bolje zanositi malo prej, ker sem se potem kmalu bolje počutila (no, ko je bilo mimo tistih 13 tednov…).

V primeru da nisi bila na čiščenju mislim da ni ovir (mislim da je zdaj na f.nosečnost ena mamica ki je zanosila takoj naslednji mesec),je pa meni Pušenjak napisal da je možnosti 15% za takojšnjo zanositev.Meni je konec septembra zamujala 7 dni(2dan CB++,5 dan CB nič),7 dan ulilo.Konec oktobra noseča.Po mnenju Pušenjaka bi lahko šlo prej za neuspešno nosečnost,po mnenju sestre od Ginek.pa so samo hormoni ponoreli in nosečnosti ni bilo.

Na žalost sem imela abrazijo in to še celo dvakrat, ker sem po enem tednu še vedno imela bolečine in CB je bil še vedno pozitiven.

L.

Ejla,

jaz sem imela pred 10 dnevi abrazijo (missed ab.) in so mi rekli, da čez tri mesece lahko poskusiva ponovno, na forumu dr.Pušenjaka sem zasledila, da je dobro počakati 2 menstruaciji. Kdaj pa si ti imela abrazijo? Želim ti vso srečo, vem kako ti je!

Hej. Midva sva po abraziji počakala 5 mesecev. Osebno mislim, da ni dobro takoj skočit v nov čustveni vrtinec. Midva še vedno ob drugi nosečnosti (ratalo je takoj v prvič) včasih zajočeva ko se spomniva prvega deteta…

LP

Imela sem spontan splav v 6. tednu – brez abrazije – vse je izgledalo kot malo mocnejsa menstruacija. Ponovno sem zanosila ze naslednji mesec – tokrat poteka nosecnost brez tezav (28. teden).

Punce, ki ste imele abrazijo!
Kdaj ste dobile prvo menstruacijo? Jaz jo čakam že skoraj mesec dni, pa nič.
Kako je bilo pri vas?
LP, T.

**************************************************************** The old dreams were good dreams; they didn't work out, but glad I had them. (Robert Kincaid v Najinih mostovih)

Jaz sem jo imela normalno po 32 dneh. Sedaj, ko naj bi bila ovulacija po drugi M, pa imam malo krvavitve. Tako, da nevem kaj bi to pomenilo.

Menda pa ni nič nenavadno, če dobiš prvo M po abraziji šele okrog 40-45dni.

Dekleta, vso srečo vsem vam želim!

NASLJEDNJIČ NAM BO USPELO!

Lp.

Jaz isto, spontani splav v 6. tednu brez abrazije, zanosila naslednji mesec (ker prej nisem mogla nekaj casa zanositi, sem pac mislila, da bo spet treba cakati par mesecev, pa je takoj ratalo). Sedaj noseca 18t bp.
Lp

Živjo.

Jaz sem imela februarja splav.
Zanima me koliko časa zdaj nebi smela zanositi oz. je nevarno če zanosim v marcu ?

LP

Jaz sem imela lansko leto aprila splav- čiščenje in sem nato zanosila septembra in imela spontani splav v 6 tednu(brez abrazije) in naslednji mesec zanosila. Sedaj je vse o.k. sem v 23 tednu.
Po splavu sem že po 22 dneh dobila menstruacijo a bolj šibko.
Lina na tvojem mestu bi jaz še počakala kakšen mesec- bolje da počakaš, kakor da imaš komplikacije.

punce na fb obstaja skupina za tiste punce ki so doživele ss je zaprta skupina naslov je pa našim angelčkom v ponov vabljene

Ginekologi priporočajo, da se ne zanosi vsaj tri mesece, pred leti je bila meja višja , 6 mesecev. Pametno bi bilo, da počakaš z zanositvijo, sicer pa ni nobenega zagotovila, lahko čakaš več mesecev pa se zadela ponovi, lahko ti bo pa sreča mila in bo šlo vse dobro, čeprav zanosiš po mesecu. Sicer je pa odvisno tudi od tega kdaj se ti vrne menstruacija in se sluznica obnovi. Lp in srečno!

Meni je ginekologinja rekla, da imam po SS 80% možnosti, da spet zanosim in rodim..tako da je še vedno tistih bednih 20%, ko lahko gre vse narobe…

smem vprašat zakaj se procent zniža?

pojma nimam… Pa še to: da zanosiš je 25% možnosti, da donosiš pa 20%. Tak da 5% gre narobe… Nič mi niso všeč ti procenti.

Ja, za zanositev so mi procenti jasni, jaz mam še manj, sem se s tem sprijaznila … 🙁

ene pa zanosijo, da se sam pihne vanje. ni fer 🙂 🙂

Pozdravljeni!

Mene pa zanima naslednje.
Spontani splav sem imela pred dobrima dvema mesecema v osmem tednu nosecnosti. Brez ciscenja.
Sedaj sem ponovno noseca. Mogoce 2 teden.
Vendar sem danes zjutraj opazila kri. Imam tudi krce podobne predmenstrualnim,ze od kar bi naj dobila menstruacijo.

In ker sem v tujini in potujem domov sele v mesecy maju. Ne morem poklicat niti svoje ginekologinje.
Prosim za nasvet.

Hvala!

Test je bil pozitiven? A do kakšnega ginekologa ni mogoče priti? Lahko, da ni nič hudega, da se samo posteljica vrašča v maternično sluznico.

New Report

Close