Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Limfom in levkemija Nosečnost po maligni bolezni

Nosečnost po maligni bolezni

Pozdravljeni,

zanimajo me izkušnje tistih mamic, ki so zanosile po bolezni, po KT in RT.
Ali se vam je kvaliteta spolnih elic kaj poslabšala?

Lp,

Kristina Modic Ne-Hodgkinov limfom 2004/2005 http://monoblog.over.net/kristina/ http://krstina_modic.tuditi.delo.si/

Zdravo!

Za kvaliteto spolnih celic nebi vedla. Vem, da je lahko stranski učinek neplodnost, težja zanositev po kemoterapiji ali obsevanjih.

Jaz sem prebolela 2 krat levkemijo. Zdravljena sem bila s kemoterapijo, citostatiki in obsevanjem. Vendar z zanositvijo nisem imela nobenih problemov. Nama se je prijelo v tretje. Trenutno pa sem noseča 12 tednov in 2 dni.

V torek imam nuhalno svetlino (odkrivanje downovega sindroma) upam, da bo vse uredu. Seveda pa sma se s fantom prej pozanimala pri mojem onkologu kdaj lahko zanosim.

Toliko z moje strani!

Draga Vesnica! Jaz sem po transplantaciji KM 3 leta in si zelo želim imeti še kakega otroka ampak so jajčniki čisto uničeni.Prebolela sem akutno promiliocitno levkemijo.Zanima me koliko časa po presaditvi si dobila menstruacijo in po kolikem času si zanosila?
hvala in l.p

Zdravo TIN!

Sama sem akutno limfoblastno levkemijo (B-celično) prebolela dvakrat in kot stranski učinek je lahko tudi to, da ne moreš zanositi, ampak k sreči je meni uspelo. Čeprav moram priznati, da me je bilo zelo strah da ne bom mogla imeti otrok. Jaz nisem imela transplantacije kostnega mozga, ker mi je obakrat kemoterapija zelo dobro prijela. Prvič sem se zdravila leta 1998, drugič pa leta 2001, tako da je sedaj od zadnjega zdravljena 6 let.
Po končanih obsevanjih in kemoterapiji (imela sem tudi vzdrževalno terapijo v obliki tablet + kemoterapijo in še nek zvarek) sem dobila menstruacijo približno po nekaj mesecih. Dobila sem jo zelo hitro, kar se nam je zdelo zelo čudno ampak ni bilo nič narobe.
Zanosila pa sem septembra 2006 in ni dolgo trajalo ( v tretje je nastalo bitjece).

Če vas/te še kaj zanima pa vprašaj.

Veliko sreče in bom držala pesti, da bi se vama kaj prijelo!

New Report

Close