Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Nosečnost po IVF (OBMP)

Nosečnost po IVF (OBMP)

Odgovor na objavo uporabnika
Mala_zaspanka395, 05.07.2022 ob 21:25

Pikica, mislim da imaš čas še za oboje. Kateri teden si? Amnio se dela od 15 tedna dalje. Nipty pa že od 11. Itak ti pripada amnio ali Nipty. Oz. meni je rekla, da ker je bil slabi rezultat na nuhalni (1:129) da mi pripada Nipty in če bo tudi ta slab mi pripada še amnio. Potem je bil zelo dober rezultat na Nipty. Nipty je za downov sindrom 99%… Mogoče je fajn it na posvet za Nipty pa se potem sama odločita.

Sem v 13.tednu..

Menda za tako slab rezultat na nuhalni zavarovalnica odobri samo amnio.

Tako so mi rekli na genetiki v Lj…

Ker bi verjetno po nifty, ce bi bil slab morala iti naprej na amnio…

Je ceneje za njih, verjetno..

Ste imele čisto na začetku že prisotne kakšne znake? (4. in 5. teden)

Mene samo občasno rahlo bolijo prsa in občasno imam čuden občutek, kot da bi se hotla razvit neka slabost, na znam niti opisat.

Popi jaz kakšnih znakov nisem imela vsaj do 9. tedna. Edino prsa so bila na začetku polnejsa, pa še to sem čutila samo če sem potipala, preverjala. Niso me bolele ali kaj podobnega. Tudi za kakšno slabost ni običajno da bi prišla že tako zgodaj…

Js nism imela do 8.,9. tedna nic posebnega, razn mogoce napihnjenosti. Potem se je pa zacela slabost, spikanje, obcutljive prsi itd.

Pikica, se to, v porodnišnici LJ ti osnovni nipt naredijo zastonj oz na napotnico. Tudi super posvet z genetikom dobiš pred tem in se boš morda lažje odločila

@pikica drži se ❤️

Js sm mela 1:500 za DS, ostale trisomije so bile ok, sem sla na NIFTY srednji paket (okoli 400€) in je bil rezultat potem 1:88miljonov.

Amnio se dela po 16 tednu, pred tem pa se dela hormonske resice mislim da. Je pa res da Nifty/Nipt pokaže samo 99% in ce ne bos potem povsem mirna bo ta stres samo škodoval vsem vam.

Upam da uspešno rešite, da bojo rezultati super in se čimprej pomirite ❤️

Hana41, 06.07.2022 ob 18:29

Pikica, se to, v porodnišnici LJ ti osnovni nipt naredijo zastonj oz na napotnico. Tudi super posvet z genetikom dobiš pred tem in se boš morda lažje odločila

Hvala zainfo,

ja to sem se kar ze narocila, ampak osnovni nipt samo ce je vrednost med 1:100 do 1:300. Tako so mi po tel. povedali

Za tako slab rezulrat menda kar takoj amnio.

Bom pa seveda se v zivo vprasala. Pa sporocim info, ce kateri pride prav.

Scorpionka, 06.07.2022 ob 18:46

@pikica drži se ❤️

Js sm mela 1:500 za DS, ostale trisomije so bile ok, sem sla na NIFTY srednji paket (okoli 400€) in je bil rezultat potem 1:88miljonov.

Amnio se dela po 16 tednu, pred tem pa se dela hormonske resice mislim da. Je pa res da Nifty/Nipt pokaže samo 99% in ce ne bos potem povsem mirna bo ta stres samo škodoval vsem vam.

Upam da uspešno rešite, da bojo rezultati super in se čimprej pomirite ❤️

nekako me ni tako sokiralo in verjamem, da bo na koncu itak vse ok.

Glede na vse šoke zaradi zanositve, je to samo se en majhen korak do super rezultata ❤️

Je pa vseeno fajn vprasat za izkusnje in malo podeliti besede. Pomagajo, hvala🥰

Popi385, 06.07.2022 ob 12:05

Ste imele čisto na začetku že prisotne kakšne znake? (4. in 5. teden)

Mene samo občasno rahlo bolijo prsa in občasno imam čuden občutek, kot da bi se hotla razvit neka slabost, na znam niti opisat.

Jaz mislim, da zares se sploh nimam hudih znakov..

Dva mesca utrujenosti, cuden obcutek v zelodcu in zelo povecane prsi, malo obcutljive bradavice.

Sej je kar nekaj znakov, ampak so ok.

Glede na to kaksne slabosti imajo  nekatere,sem jaz bol na srečni strani 🤩

Punce, hcg je 1062. V ponedeljek sem ga imela 461. Srečna!

Pikica, jaz sem sla dvakrat na amniocentezo.

prvic sem si jo placala sama, drugic pa ker mi je pripadala, zaradi dopolnjenih 37. let ob porodu. Je pa to izjemno tezka odlocitev, jaz spati nisem mogla in sem kolebala ali nifty ali amnio ampak ker sem hotela biti ziher (pa to tudi nikoli nisi) sem se po tezkem premisleku odlocila za amnio. Nifty mojih zahtev ni izpolnil, ker konec koncev gre zopet za neko statisticno preiskavo, amnio pa je 100%. Poskrbela sem, da jo je delal Pusenjak, njemu sem zaupala. Ni bolece je pa psihicno unicujoce sploh prvih nekaj dni, ko gre lahko kaj narobe( odtek plodovnice, infekcija…), vendar tako malo moznosti a hkrati so pa. Vzela sem to v zakup. Veliko sem prebrala tudi Pusenjaka in to me je pomirilo.

Obakrat je bilo vse ok, rezultat super in jaz mirna do konca nosecnosti. Moram pa priznati, da me je drugic psihicno precej sesulo, po amnio sem bila v takem strahu, da bom izgubila otrocka, da sem prve tri dni dejansko zbolela in dobila tudi panicni napad. Dobila sem vrocino in prepricana sem bila da je infekcija, a vse to je bila le psiha. Dokler ni minilo tiste dva tedna, ko naj bi bil izven nevarnosti zaradi amnio, nisem bila mirna. Poskrbela sem tudi za bolnisko in dva tedna pocivala.

danes imam doma dva zdrava otrocka, puncka bo kmalu dopolnila 7 mesecev, ena pa je stara ze 3 leta. Vazno mi je da sta zdravi in da bosta nekoc odrasli v samostojni osebi.

sama sebe moras vprasati ali bi imela otroka z downovim sindromom? Ce je tvoj odgovor nikakor ne zelim potem je amnio izbira. Pri meni je bilo to jasno, pa nimam nic proti ljudem z ds ampak ce lahko preverim vnaprej potem bom. Sem mnenja, da ga ne bi obdrzala, ker v danasnjih casih je svet za taksne ljudi krut in ko naju vec ne bi bilo bi pristal v nekem zavodu. Se prej pa bi bil popolnoma odvisen samo od naju in zivljenje bi se popolnoma spremenilo. Ampak to je druga debata in vsak pri sebi si mora stvari razjasniti.

je pa tezka odlocitev in te razumem, rad bi zdravega otroka in izkljucil bi moznost sindroma z amnio in hkrati ne bi tvegal zapletov po amnio, ki se lahko zgodijo. Najhujsa nocna mora mi je bila, da bi zaradi amnio splavila na koncu bi pa se dobila izvid da je vse ok bilo. Grozno…. A mislim da je takoh primerov izredno izredno malo. Spet po drugi strani pa, ce si to ti….pa ni fajn.

res te razumem, se spomnim mojih notranjih bojev glede odlocitve…

Srecno pri izbiri, verjamem da bo vse ok.

Amnioo, 07.07.2022 ob 13:34

Pikica, jaz sem sla dvakrat na amniocentezo.

prvic sem si jo placala sama, drugic pa ker mi je pripadala, zaradi dopolnjenih 37. let ob porodu. Je pa to izjemno tezka odlocitev, jaz spati nisem mogla in sem kolebala ali nifty ali amnio ampak ker sem hotela biti ziher (pa to tudi nikoli nisi) sem se po tezkem premisleku odlocila za amnio. Nifty mojih zahtev ni izpolnil, ker konec koncev gre zopet za neko statisticno preiskavo, amnio pa je 100%. Poskrbela sem, da jo je delal Pusenjak, njemu sem zaupala. Ni bolece je pa psihicno unicujoce sploh prvih nekaj dni, ko gre lahko kaj narobe( odtek plodovnice, infekcija…), vendar tako malo moznosti a hkrati so pa. Vzela sem to v zakup. Veliko sem prebrala tudi Pusenjaka in to me je pomirilo.

Obakrat je bilo vse ok, rezultat super in jaz mirna do konca nosecnosti. Moram pa priznati, da me je drugic psihicno precej sesulo, po amnio sem bila v takem strahu, da bom izgubila otrocka, da sem prve tri dni dejansko zbolela in dobila tudi panicni napad. Dobila sem vrocino in prepricana sem bila da je infekcija, a vse to je bila le psiha. Dokler ni minilo tiste dva tedna, ko naj bi bil izven nevarnosti zaradi amnio, nisem bila mirna. Poskrbela sem tudi za bolnisko in dva tedna pocivala.

danes imam doma dva zdrava otrocka, puncka bo kmalu dopolnila 7 mesecev, ena pa je stara ze 3 leta. Vazno mi je da sta zdravi in da bosta nekoc odrasli v samostojni osebi.

sama sebe moras vprasati ali bi imela otroka z downovim sindromom? Ce je tvoj odgovor nikakor ne zelim potem je amnio izbira. Pri meni je bilo to jasno, pa nimam nic proti ljudem z ds ampak ce lahko preverim vnaprej potem bom. Sem mnenja, da ga ne bi obdrzala, ker v danasnjih casih je svet za taksne ljudi krut in ko naju vec ne bi bilo bi pristal v nekem zavodu. Se prej pa bi bil popolnoma odvisen samo od naju in zivljenje bi se popolnoma spremenilo. Ampak to je druga debata in vsak pri sebi si mora stvari razjasniti.

je pa tezka odlocitev in te razumem, rad bi zdravega otroka in izkljucil bi moznost sindroma z amnio in hkrati ne bi tvegal zapletov po amnio, ki se lahko zgodijo. Najhujsa nocna mora mi je bila, da bi zaradi amnio splavila na koncu bi pa se dobila izvid da je vse ok bilo. Grozno…. A mislim da je takoh primerov izredno izredno malo. Spet po drugi strani pa, ce si to ti….pa ni fajn.

res te razumem, se spomnim mojih notranjih bojev glede odlocitve…

Srecno pri izbiri, verjamem da bo vse ok.

Hvala za tako lep zapis,

Sva bila pri dr. Levakovi na nuhalni in je povedala, da zapleti pri amnio niso vec tako pogosti. Razskave, ki kazejo 0.5 ali 1% splavov so menda starejse.

Plus besede dr. Levakove: vcasih je menda predstojnik oddelka na ginekologini vsako jutro razdelil zdravnike, da so se menjavali.. eni so delali preglede, drugi porode, tretji amnicentezo… danes pa so bolj specializirani in delajo eni samo amnio…

Nekako sem pomirjena, da bo vse ok.

Itak pa so odločitve vedno težke, ampak za nazaj se sekirati je najslabše. Tega se nekako držim in upam na najbolje

❤️

Pikica, stiskam pesti zate in verjamem da se bo najboljse izteklo, sporoci kako bo slo. 🍀

Zivjo vsem! Zanima me, če je prišlo pri kateri do kakšnih krvavih izcedkov, ko ste nehale dodajati progesteron.. 🙂 Kmalu mi bo zmanjkalo crinone gela, pa se malo sprašujem 🙂

Mandarina638, 08.07.2022 ob 07:54

Pikica, stiskam pesti zate in verjamem da se bo najboljse izteklo, sporoci kako bo slo. 🍀

HVala, sporocim kako bo 🌞

Na tale lep zapis sem se morala odzvati, sem ena izmed tistih, ki sem imela amniocentezo pred leti ko se je to šele začenjalo imela sem povišano nuhalno svetlino 1:179, bila vsa preplašena, ampak sva dobila potem lepo razlago na genetiki in se odločila za amniocentezo , tam pa je bila druga zgodba , ker sem bila močnejše postave, mi takrat zelo znani ginekolog,(zdaj ne dela več) ni hotel opraviti preizkave, češ da je ne dela debelim ženskam,krasno, potem so k sreči našli zdravnika ki mi je opravil preizkavo res neboleče in s popolno razlago vmes.Takrat hitri test še ni obstajal in sem imela res mučnih 14 dni,ko pokličejo če kaj ni vredu.Rezultate sem potem dobila po enem mesecu in je bilo vse o.k.

Sem pa tudi jaz bila ena izmed tistih, ki ne bi obdržala otroka, sem istega mišljenja, zakaj na svet spraviti trpeče bitje, in kje bo ko nas ne bo več.Seveda sem bila deležna tudi nekaj ostrih besed glede odločitve ( ne od domačih ampak od ljudi ker sem bila tako nespametna , da sem povedala iskreno)

JJE507, 08.07.2022 ob 09:07

Na tale lep zapis sem se morala odzvati, sem ena izmed tistih, ki sem imela amniocentezo pred leti ko se je to šele začenjalo imela sem povišano nuhalno svetlino 1:179, bila vsa preplašena, ampak sva dobila potem lepo razlago na genetiki in se odločila za amniocentezo , tam pa je bila druga zgodba , ker sem bila močnejše postave, mi takrat zelo znani ginekolog,(zdaj ne dela več) ni hotel opraviti preizkave, češ da je ne dela debelim ženskam,krasno, potem so k sreči našli zdravnika ki mi je opravil preizkavo res neboleče in s popolno razlago vmes.Takrat hitri test še ni obstajal in sem imela res mučnih 14 dni,ko pokličejo če kaj ni vredu.Rezultate sem potem dobila po enem mesecu in je bilo vse o.k.

Sem pa tudi jaz bila ena izmed tistih, ki ne bi obdržala otroka, sem istega mišljenja, zakaj na svet spraviti trpeče bitje, in kje bo ko nas ne bo več.Seveda sem bila deležna tudi nekaj ostrih besed glede odločitve ( ne od domačih ampak od ljudi ker sem bila tako nespametna , da sem povedala iskreno)

ja, večkrat iskrenost ni sprejeta – žal. Mene je moja ginekologinja najprej vprašala, če bi obdržala otroka in sem celo uspela povedati, da ne. Če bi se mi to zgodilo npr. 10 let nazaj, bi mogoče drugače razmišljala.

Potem mi je svetovala, da če ne želiva obdržati, naj greva na amnio, da bova 100% … z nifty bi se še vedno spraševala in posledično šla naprej na amnio…

Poznam par, ki je delal nifty, rojen otroček pa ima eno specificno “napako”. Tko da jaz bi se tudi odlocila za amnio…

Pozdravljene, punce!

Čestitke, ker ste v pravi skupini😉 Tudi sama si želim prestavit sem, ampak ne vem, če bo uspelo. 6. dan po transferju sem dobila izcedke, še vedno sem si vstavljala utrogestan, ker se m ni vlila. Deseti dan sem klicala, da sem dobila menstruacijo oz. sem omenila, da ves čas malo krvavim, vlije se pa ne. Sestra mi je predlagala, da naredim test in sem ga. Bila sem čisto presenečena, ker je pokazal + in 2-3 tedne. Sem klicala nazaj in je rekla, da naj počakam na krvnega. Čez dva dni sem test ponovila (12. dan), in takoj se je narisal lep plusek. Krvnega imam v torek, jaz pa vedno bolj krvavim, kri je sveža in danes je bil vmes tudi košček. Verjetno je zgodba zaključena, kaj mislite?

Dosti jih ima krvavitve v nosecnosti, tudi obilnejse, pa je vse ok. Je pa tezko napovedat kaksen bo rezultat pri tebi. Najbolj smiselno bo narediti krvnega in ga potem ponoviti cez kaksna 2 dni, da se vidi ce beta raste ali pada.

New Report

Close