Nosečnost po IVF (OBMP)
Kok lepo! Men do sedaj niso se nic rekli tako da upam da na morfologiji pa bo
Jaz sem kar ok, obcasno imam glavobole pa vse me boli od tega raztegovanja vezi. Potem so tuki res nezni krcki ki me vsak dan znova spravljajo v strah da je kaj narobe. Najlepse pa so metuljcki ki jih vedno pogosteje cutim! Sploh se ne dojamem da sem zares noseca! No, pa trebuh mi res raste! Sem presenecena kaksen trebuh nenadoma imam. :O baje nosim spredaj in to pomeni vecji trebuh? Tako sem slisala.
Najprej vesel 8mi Marec vsem noseckam
Ja Marija kar se glavobolov tice sva na istemze od zacetka nosecnosti se borim stem
…tisto zategovanje vezi tudi, baje je normalno ker se maternica siri tko mi je receno
Ja res je lepo videt kako bušček hitro raste, nekaj cudovitega
Kako mislis odspredaj? Js vem da imam placento spredaj kar pomeni da nebom dosti kaj cutila gibov otrocka…Ce je pa placenta odzadaj pol ja se cutijo gibi kar lepo
Hej, tudi sama sem od začetka krvavela, pa se je sedaj vse umirilo! Srečno in upam da bo pregled zelo lep. Slabost in utrujenost pa sta (čeprav tečen) dober znak. V katerem tednu pa si?
Jaz sem kar ok. Me spet napadajo neke slabosti in glavoboli. Ma slabosti skoro sigurno ker sem nenadoma pa res SKOS lačna.
meni se je umirilo po nekaj tednih. Me je pa ginekolog opozoril da je obdobje med 9-15 tednom ko se zgodi veliko krvavitev zaradi poskodbe ob vrascanju posteljice v maternico in da naj zato bolj pazim da nic ne dvigujem, ne imam spolnih odnosov in poskusim vec pocivat. Sama imam zelo umirjeno, sedece delo kjer si urnik delam sama. Ce pa opazas da je bilo ob bolniski bolje je morda res bolje da gres spet na bolnisko vsaj v tem kriticnem obdobju. Aja pa vedno mi je bilo receno da zaskrbljujoca je sveza kri, rozni in rjavi izcedki naj ne bi bili tako kriticni.
Sporoci kako bo in mocno upam na same lepe novice :)))
Hej, tudi pri meni slabosti še vedno prisotne pa sem že v 18. tednu-ampak bo za zdržat. Vmes, nekje po pregledu NS so morda nekoliko popustile, vendar so se kmalu spet pojavile. Od simptomov (ki naj bi se jih pripisalo nosečnosti) me že dlje časa spremlja zamašen nos ob jutrih, ki ga useknem precej krvavo in pa seveda polnejše prsi ter napet trebušček.
Sicer pa tudi sama nosim posteljico spredaj, zato kakšnih posebnih občutkov premikanja otročka niti ne občutim, tu pa tam morda metuljčke.
Vsem želim uspešne in lepe preglede v prihajajočih dneh, tednih. Še posebej tebi Anonimno 2775, da krvavitve čimprej ponehajo. Kot ti je svetovala tudi Marija 2024, se probaj dogovoriti za bolniško glede na to da blagodejno vpliva na tvoje ginekološko (posledično tudi psihološko) stanje.
Pozdravček vsem!
Oooo @Anonimno 9295 ja tale krvav nos tudi mene daje kar smesna zadeva. Ali pa kaj opazis povecano lakoto? Sedaj verjetno tudi ti cakas morfologijo. Te netuljcki pa so nekaj res lepega. Pa morda ves kaj pomeni to da se nosi bolj spredaj? So kaksna vecja tveganja?
@Marija2024, glede spredaj lezece posteljice ne bi vedela kaj dosti, na pregledu nuhalne mi je bilo samo omenjeno da je spredaj&zgoraj. Tudi sama nisem dodatno nic kaj raziskovala (na poti te nosecnosti sem se res prav zavestno odlocila da sama NE raziskujem, ker mi ne dene dobro). Verjamem da ce bi bilo kaj bolj tvegano, bi nam zdravniki povedali
Drugace pa jaa, tudi sama opazam povecan apetit, predvsem me ta lakota napade iz nenada kot sestradanega volka
Tudi sama vseeno prestrezem veliko vsebin povezanih z nosecnostjo (zdaj mi itak na vsakem vogalu samo to ven mece), ki me znajo cist zarolat v glavi.
Noseca sem ze bila, vendar se je zal zakljucilo v zgodnji fazi (v 12.tednu odkrit zadrzani splav v 10.tednu). Tako da je stanje trenutne visine nosecnosti tudi zame novost. Imam pa nasploh pri sebi dober ocutek, da vse poteka kot mora. Priznam pa, da me zna glava vmes kar precej pohecati, da joj.
Naj pa z veseljem sporocim, da sva prejsnji teden nakupila prve rekvizite za dojencka (vozicek in lupinico). Je nosecnost postala takoj veliko bolj oprijemljiva (sama zgleda ne bom zares dojela da sem noseca, dokler ne bo zdrav dojencek v narocju).
Oh moje sožalje za izgubo
Sem res vesela da ti sedaj kaže tako dobro! In naj gre tako naprej.
Oooo čestitke za prve nakupljene zadeve, vseeno je ravno to obdobje gnezdenja meni tako lepo. Ali otročka že kaj bolj čutiš? Meni se zdi kak trenutek res močno, pa spet pojenja.
To kako se nenadoma vse na internetu spremenilo v nosečniške in podobne vsebine sem pa tudi sama opazila!! Prav ne moreš verjeti
Pozdravljene nosecke
Vidim da se dobro drzitenak ostane tako tudi naprej
js sm ravnokar imela pregled v 19+3 tednov..posluslai smo srcka vse ok, 3.Aprila pa morfologija.
Marija kar se gibov otroka tice isto je pri meni, zdaj ze nekaj cajta skoraj nic ne cutimsm pa vprasala danes Gin. je reku da je to normalno pac otrocek se nima tolko moci, in da po 21 tednu da bo bl intenzivno
Anonimno lepo da sta zacela z nakupiisto je pri meni, vozicek je ze doma pa pojstlca
je tak lep obcutek da kr nemores verjeti
Ooo @mravljica… sem te ze prav pogresala. Kako prpe novice! Kako pa to da si imela sedaj pregled? Jaz cakam to morfologijo se mi zdi da ze celo vecnost jaa komaj cakam da se zacnejo bolj mocni gibi, a ze to zgeckanje me tako osreci.
Ooo si potem tudi ti ze cisto v nakupih. Jaz imam sicer vozicek (rabljen), kupovalna mrzlica me bo pa verjetno zajela po morfologiji. Imam se vedno tak strah v sebi pa tako sem srecna. Kaksna mesanica custev res.
Hvala vsem za dobre želje. Hodim v službo, ker krvavitve več ni upam, da se dete dobro razvija
sem v 11. tednu in 4.4. me čaka nuhalna. Mi je ginekologinja že povedala, da bo najbrž slaba, zaradi moje starosti. Upam na najboljše in se bova takrat odločala kako naprej.
Občasno mi je slabo in me kaj špikne. Sem pa res kr utrujena.
Vsem želim lepe dni in dobre izvide na pregledih in obilo veselja pri kupovanju stvari…
Anonimno 2775, 23.03.2025 ob 22:12
Hvala vsem za dobre želje. Hodim v službo, ker krvavitve več ni upam, da se dete dobro razvija
sem v 11. tednu in 4.4. me čaka nuhalna. Mi je ginekologinja že povedala, da bo najbrž slaba, zaradi moje starosti. Upam na najboljše in se bova takrat odločala kako naprej.
Občasno mi je slabo in me kaj špikne. Sem pa res kr utrujena.
Vsem želim lepe dni in dobre izvide na pregledih in obilo veselja pri kupovanju stvari…
Ooooo sem zelo vesela da se je krvavitev ustavila! In naj poteka nosečnost super naprej. Pa ti želim dobre rezultate na nuhalni. :)))
@Marija kar se pregledov tice jih imam recimo cirka na en mesec, pa je veckrat sam pogovor glede pocutja/stanja…se srcek poslusa in se menimo za bolovanje za naprej, ker mi itak zzzs podaljsa na 1 mesec, mesec in pol priblizno..
Me veseli da si boljse, a kar se obcutkov tice ja hm mesanistrah, veselje itd..vse je to normalno zaradi nasih hormonckov.
@anonimno2775, Kar se tvoje NS tice, hm ko sem prebrala stavek kot da sem cula svojega gin.…Je isto rekel mi zaradi let da bodo izracuni rizicni…Stara sem 37 let, res da so izracuni glede mojih let bili nekako rizicni, ampak meritve NS ter dvojni hormonski test, tj.otrokove meritve so me pomlajsali
taka je bila izjava ginekologinje ki je opravila NS…nato sem opravila se NIPT ki me je se dodatno pomlajsal…tako da ni meritve, ne se sekiriat zaradi let
opravi vse preventivne preglede in bos pomirjena
Vso sreco ti zelim
Hvala, tudi za delitev izkušnje. Sem vesela , da je pri tebi vse ok.
Res je, da sem “stara” (40), ampak se počutim mlado in močno verjamem, da bo vse ok.
Imam tudi sama plan, da grem na Nifty, če bodo rezultati nuhalne slabi.
V prvi nosečnosti, so bili ok (ne briljantni), nisem šla na nifty, niti na dvojni hormonski test (ginekologinja me je pozabila poslat) in imamo doma zdravega otroka, ki močno navija za dojenčka (za nosečnost še ne ve)
Lepe dni vsem…
Pozdravljene nosecke
Da se malo oglasim. Danes uspesno prestala morfologijo, kar ne morem verjeti kaksne male cudeze nosimo v sebi neprecenljivi obcutki vsakic znova, ko jih lahko vidimo, slisimo, cutimo.
Vse meritve so bile v skladu s tedni, zadnji teden dobro obcutim tudi dojenckove gibe, tudi ze od zunajGin.je rekla da se je posteljica lepo pozicionirala zadaj (na NS je bila se spredaj&zgoraj), tako da tudi to super.
Posiljam pozitivne misli in zelim lepo nadaljevanje nosecnosti zeli vsem, ki smo na tej poti