Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Nosečnost po IVF (OBMP)

Nosečnost po IVF (OBMP)

Draga @…mravljica in draga @Anonimno 9295 obema iskrene čestitke! Zelo sem se razveselila vajinih čudovitih novic. Verjamem da je bil Božič tudi zaradi tega še malo bolj čaroben. Zelo zelo sem vesela za vaju obe!!!

jaz sem se v tem času malo odmaknila od vseh forumov in družbenih medijev ker me je vse skupaj psihično zdelovalo in sem rabila ta odmik. Se pa tudi jaz jutri javim z novicami, kakršnekoli že bodo.

@Pika9 Najlepsa ti hvala?

@Marija2024 Hvala tudi tebi draga jutri je tvoj dan, drzim ti pesti za njlepso novico??

Vse razumljivo da si se umaknila malck proc, sej prav rabis zadihat??

Vso sreco ti zelim??

Sporocam tudi jaz najlepso novico po UZ. Takooo veselaaaaa!

Yessss, iskrene cestitke obema, @…mravljica in Marija2024!
In najlepsa hvala vsem soborkam za lepe zelje ??

Zdej pa veselo v novo leto, res drzim pesti da bo 2025 nase leto??❤️

@Marija2024 Waaaww vidis??cestitam iz srca,, uzivaj zdaj????

Čestitam vsem, tudi jaz čakam našo IVF punčko, trenutno 17t2d in sem slučajno spet pogledala na ta forum. Kako lepo je prebrati te lepe novice 🙂 Vse dobro želim vsem vam <3

@Pika529 iskrene cestitke tudi tebi!

In hvala vsem za izrecene cestitke. Me je res presenetil ta najlepsi srcek na UZ.

So se vam nosecniski simptomi kaj ojacali? Jaz imam pogosto blazje krce, prsi me se vedno bolijo, se vedno mi dolocena hrana ne pase in zelo sem utrujena. Slabosti pa skoraj ni vec.

@pika529 iskrene cestitke tudi tebi?

@Marija2024 …o jaa simptomi so se kr ojacali?..napihnjenost,.slabosti, kislina ampak ne gre bruhat…Joski so zacele ful, pri meni simptomi so se kr 90% ojacali, kr slabo pocutje, ampak nic zato, to so sladke muke? pri vas?

Hejla,

pri meni so bili simptomi prisotni ze pred potrditvenim UZ-jem, v zadnjem tednu pa so pojacali na kubik-zdaj ze skoraj konstantna slabost, bolece in polnejse prsi, bolec hrbet in napihnjenost v valovih.
Cim znaki niso izrazitejsi me skrbi, ko na polno udarijo pa se smilim sama sebi? nikoli prav, ampak kot pravite, sladke muke ki naj le trajajo??

Res je nikoli prav?,,,js sm pa bila vesela da tokrat nosecnost bo drugacna posebna brez simptomov, ampak od 7 tedna  se je zacelo?‍♀️…sej bo, gin je reku da po 10 tednu bo pocasi izvenelo?tko da bomo potrpeli se 2 tedna?…aja meni za kislino pomaga Rennie dobis v lekarni top?

Punce, javljam se vam s prvega uradnega pregleda pri os. gin v 9/10. tednu. Vse je bilo kot mora biti.
Pa vendar, se kar ne dojamem povsem, da sem zares noseca (navkljub res mocni slabosti in vsem pripadajocim nosecniskim znakom kot iz ucenika, lepi danasnji izkusnji na pregledu), upam da uspem v nadaljevanju koncno le preklopiti v glavi, se sprostiti in uzivati v nosecnosti.

Upam, da se ostale na tej poti dobro drzite, en mocen miselni objem vsem✨

@Anonimno 9295

iskrene čestitke!! Najlepše je videti te naše pikice in srčke.

Jaz sem kar dobro. Slabost in vrtogalvica sta malo popustila, spodaj čutim da se mi vse malo širi.  Pa utrujenost me vsaketoliko še popade. No pa kave ne morem videt.

A se vam začenja že kaj poznati? Jaz edino zvečer opazim malo večjo napihnjenost spodaj, drugače niti ne.

Odgovor na objavo uporabnika
Marija2024, 08.01.2025 ob 18:26

@Anonimno 9295

iskrene čestitke!! Najlepše je videti te naše pikice in srčke.

Jaz sem kar dobro. Slabost in vrtogalvica sta malo popustila, spodaj čutim da se mi vse malo širi.  Pa utrujenost me vsaketoliko še popade. No pa kave ne morem videt.

A se vam začenja že kaj poznati? Jaz edino zvečer opazim malo večjo napihnjenost spodaj, drugače niti ne.

Pri meni vse dosti enako.
Edino slabost je se vedno precej prisotna, vecina hrane mi sploh ne pase ali pa mi zapase ampak me ob pogledu nanjo mine in jo mukoma pojem.
Okoli trebuha ne bi rekla da se ze kaj vidi, se pa zelo veselim tega trenutka.?
Ta teden je tudi ze skoraj stalnica, da se ponoci zbujam za wc, potem pa tezko zaspim nazaj ali pa mi uspe sele proti jutru, ko je ze potrebno vstati.

Kako ste sicer z delom, ste na bolniski ali v normalni delovni rutini? Koliko se nasploh merkate z raznimi aktivnostmi?

Anonimno 9295, 09.01.2025 ob 20:46

Pri meni vse dosti enako.
Edino slabost je se vedno precej prisotna, vecina hrane mi sploh ne pase ali pa mi zapase ampak me ob pogledu nanjo mine in jo mukoma pojem.
Okoli trebuha ne bi rekla da se ze kaj vidi, se pa zelo veselim tega trenutka.?
Ta teden je tudi ze skoraj stalnica, da se ponoci zbujam za wc, potem pa tezko zaspim nazaj ali pa mi uspe sele proti jutru, ko je ze potrebno vstati.

Kako ste sicer z delom, ste na bolniski ali v normalni delovni rutini? Koliko se nasploh merkate z raznimi aktivnostmi?

Oh to s spanjem pa imam jaz prav enak problem. Me ponavadi stisne na wc ze okoli polnoci in potem sem dobra za dve uri.

jaz sem sedaj zacela delati pa mi kar gre. Pa ti? Drugace pa se trudim bolj cuvati, saj sem imela burne zacetke nosecnosti. Bomo videli kako bo.

Do kdaj pa imas navodila jemati progesteron? Jaz ga se jemljem pa me zanima do kdaj je nujno. Pri nas smo sicer dobili navodilo do 12.tedna.

Marija2024, 10.01.2025 ob 10:48

Oh to s spanjem pa imam jaz prav enak problem. Me ponavadi stisne na wc ze okoli polnoci in potem sem dobra za dve uri.

jaz sem sedaj zacela delati pa mi kar gre. Pa ti? Drugace pa se trudim bolj cuvati, saj sem imela burne zacetke nosecnosti. Bomo videli kako bo.

Do kdaj pa imas navodila jemati progesteron? Jaz ga se jemljem pa me zanima do kdaj je nujno. Pri nas smo sicer dobili navodilo do 12.tedna.

Pocasi se bomo na vse “sitnosti” privadile?

Jaz pa ravno zdaj za nekaj casa ostajam doma, saj me kombinacija z delom kar zelo utruja. Pa tudi da se malo izoliram pred vsemi okuzbami ki kar mrgolijo naokoli.
Tako da se prav veselim da se bolj povezem z nosecnostjo in posvetim res samo sebi, sprehodom in ostalim prijetnim opravilom ?

Utrogestan postopoma ukinjam, trenunto na vsake dva dni ena tableta in tako do konca meseca, ki se ravno poklopi z 12./13. tednom.

Punce pozdravljene,

Da vam se js prenesem svoje obcutke, simptome itd….Pri meni je tako, kr mocno teska 3 tedna so za mano, pocasi slabost se umirja (bruhala nisem), bol intezivno je proti veceru kajti takrat je zelodec bl poln?..Dolocena hrana mi negre cene pa imam apetita..

Kar se pregledov tice, nestrpno cakam nuhalno 23.1?,,imela sem samo tisti potrditveni UZ 24.12?‍♀️,,naslednji je komaj 28.1…Mucno je to cakanje ko neves kako je z otrockom notri, me pa pomiri pogled na trebuscek ki lahko recem da se že kr pozna?, verjetno je bol napihnjenost ampak cutim da me nekaj moti v spodnjem delu trebuha?…

Kar se sluzbe tice sem se vedno na bolovanju, komisija mi je odobrila do 17.2,tako da ce bo vse BP gremo 18.2 delat?..

Posljam vam objemcek ter cimvec pozitivnih misli?

Aja, utrogestan se kr jemljem po 2 na dan do nuhalne?

@Anonimno 9295

Saj to imaš pa prav, bi bilo res grozno zdaj še kaj stakniti. Naj bo res potem čim prijetnejši ta čas, pa čim manj nosečniških tegob :))

@…mravljica

Ooo kako pa zgleda to? A te kaj boli ali samo tak drugačen občutek? Meni se zdi da me bolijo vse vezi naokoli, ma pozna se mi pa še nič. Pa komaj čakam 🙂

drugače pa naj tudi tebi mine čim bolj mirno ta čas do nuhalne.

@Marija2024 …Ja pecka me, kadar pa bl nahitro vstanem dobim tako bl oštro bolečino odspodaj, enkrat na levi drugic na desni tretjic cela spodnja stran…Sem pa vprasala osebnega gin, je reku naj me ne skrbi baje da je to dober znak da se je otrok  čvrsto primu?‍♀️

Hvala ti, ja nuhalna je zame ena najbl stresna zadeva, glede na mojo prvo izkusnjo?…Upajmo da bojo tokrat dobri rezultati..??

Kaj pa vi ste ze naroceni na nihalno?

Jaz imam NS konec meseca in mocno drzim pesti za dobre izide za vse 3 in vse ostale punce ki ste v tem??

Zame je bil naceloma prelomen in najbolj stresen zadnji pregled v tem tednu, glede na zadnjo izkusnjo. Zato te @ …mravljica zelo razumem kaj prestajas.
Je pa res pomembno da ohranjamo pozitivnost in razumemo tokratni postopek kot povsem novo zgodbo, ki prinasa upajmo vesel konec. Je pa seveda lazje reci kot narediti. 

New Report

Close