Nosečnost po IVF (OBMP)
@Marija2024 …Ja za razliko od prve nosecnosti sem imela tokrat precej nizji bhcg 12 dan…Ampak si pravim ni vsak plod enak, mogoce se je pa pozneje ugnezdil 🤷♀️kaj pa vem…
Ne nisem nobenih drugih pregledov naredila samo krvni 12 in 14 dan…zdej cakam torek…Cene pa progesteron si dajem od dneva prenosa zjutraj zvecer, baje da progesteron obdrzi nosecnost🤷♀️..
Kolko casa si pa krvavela in kako ?
Kdaj si imela prenos?js sem imela 20 Novembra, glede nato da si tudi ti v Mb, da nisva ble skupaj😁
…mravljica, 19.12.2024 ob 15:48
@Marija2024 …Ja za razliko od prve nosecnosti sem imela tokrat precej nizji bhcg 12 dan…Ampak si pravim ni vsak plod enak, mogoce se je pa pozneje ugnezdil 🤷♀️kaj pa vem…
Ne nisem nobenih drugih pregledov naredila samo krvni 12 in 14 dan…zdej cakam torek…Cene pa progesteron si dajem od dneva prenosa zjutraj zvecer, baje da progesteron obdrzi nosecnost🤷♀️..
Kolko casa si pa krvavela in kako ?
Kdaj si imela prenos?js sem imela 20 Novembra, glede nato da si tudi ti v Mb, da nisva ble skupaj😁
Sva imeli pa blizu prenos, ampak jaz sem imela skoraj teden dni za tabo.
Krvavela sem u bistvu samo en dan, ampak se mi je za eno uro močno vlilo (sveža kri s krvnimi strdki) in potem je bilo čez noč ok. Bhcg je bila čez dva dni ustrezna, a pa se vendar sprašujem ali bi bilo že videti tako velik upad v tako kratkem času, da bi vedeli da nekaj ni vredu.
Morda veš kako zanesljivi so urinski nosečniški testi, ko smo že nekaj časa noseče?
@Marija2024 hm, ti povem iskreno js in testi nula🙄, v prvi nosecnosti sm se testirala samo da imam pri sebi test za spomin en dan pred krvnim…Zdej ta nosecnost se nism nic testirala😳 pac cakam ultrazvok, beta je bila ok in drzim se tega…
Tako tudi ti, ce si krvavela samo en dan pomoje ni menstruacija🫣 lahko je kak hematom pocil hm🙄Ce ti test se zmeraj kaze pozitivno nic bat tudi ce je črta rahla, js se ne zanesem tocno na teste nevem…
Nic nam ne preostane kot da cakamo na uz🤷♀️..sj bo kmalu…razmisljaj pozitivno🍀
Kaj pa simptomi? Js danes imam kr vrtoglavice😳pritisk nism merla ker se bojim stevilk🫣…lezim pocivam itd
….mravljica, 19.12.2024 ob 20:11
@Marija2024 hm, ti povem iskreno js in testi nula🙄, v prvi nosecnosti sm se testirala samo da imam pri sebi test za spomin en dan pred krvnim…Zdej ta nosecnost se nism nic testirala😳 pac cakam ultrazvok, beta je bila ok in drzim se tega…
Tako tudi ti, ce si krvavela samo en dan pomoje ni menstruacija🫣 lahko je kak hematom pocil hm🙄Ce ti test se zmeraj kaze pozitivno nic bat tudi ce je črta rahla, js se ne zanesem tocno na teste nevem…
Nic nam ne preostane kot da cakamo na uz🤷♀️..sj bo kmalu…razmisljaj pozitivno🍀
Kaj pa simptomi? Js danes imam kr vrtoglavice😳pritisk nism merla ker se bojim stevilk🫣…lezim pocivam itd
Jaa ta omotoica je torej lahko posledica nosečnosti? To imam isto tudi jaz in včasih je prav hudo. Kak dan nazaj sem se počutila, kot da bi imela mačka (ko da se mi vse vrti, slabo mi je bilo ma nisem bruhala). Vsake toliko časa me sedja celo malo zašpika v prsih pa utrujena sem kak dan res bi sam prespala, danes sem imela pa samo trenutke, ko nisem mogla druzga ko ležat.
Bi se prav rada nalezla tvoje pozitivnosti!!! Te res občudujem, ampak saj imaš prav, ker nimaš kaj, samo stresiraš se potem tako kot jaz, ko iščem vsako malenkost, ki bi lahko bila narobe.
Si na bolniški ali hodiš vseeno v službo? Si že komu povedala? 🙂
@Marija2024 ,, Ves kak pravijo bolecine te vcasih utrdijo💪 Ne si mislit, sem bila v hudi bolecini ob izgubi😔 prejokala in prejokala js in partner zraven😔,pol prides do zakljucka da enostavo nimas moci da bi karkoli spremenil🤷♀️
Tolazila sva se stem ko so nam rekli da tisto kar se je zgodilo ni genetsko ampak NAKLJUCNO in da je samo 1% da se ponovi🫣 …Mislim da sva se rodila na novo😍
In hvalezna sem da me je ponovno beta razveselila,, vseeno ostaja strah za naprej amapk nekako probas zivet stem in bit cimbolj pozitiven💪
Ne ne hodim v sluzbo zdravnico sem prosila za bolovanje dokler ne zvem kako pa kaj, in glede nato da sem stara 37 let mi tudi ona ne priporoca dodatnega stresa👍
Povedala sva pa samo starsem sestram itd..
Kaj pa ti?
….mravljica, 19.12.2024 ob 22:50
@Marija2024 ,, Ves kak pravijo bolecine te vcasih utrdijo💪 Ne si mislit, sem bila v hudi bolecini ob izgubi😔 prejokala in prejokala js in partner zraven😔,pol prides do zakljucka da enostavo nimas moci da bi karkoli spremenil🤷♀️
Tolazila sva se stem ko so nam rekli da tisto kar se je zgodilo ni genetsko ampak NAKLJUCNO in da je samo 1% da se ponovi🫣 …Mislim da sva se rodila na novo😍
In hvalezna sem da me je ponovno beta razveselila,, vseeno ostaja strah za naprej amapk nekako probas zivet stem in bit cimbolj pozitiven💪
Ne ne hodim v sluzbo zdravnico sem prosila za bolovanje dokler ne zvem kako pa kaj, in glede nato da sem stara 37 let mi tudi ona ne priporoca dodatnega stresa👍
Povedala sva pa samo starsem sestram itd..
Kaj pa ti?
Res je lepo da se je zarodek spet vgnezdil. Jaz imam to izkušnjo le v Mb, ne vem kaj naredijo drugače a nekaj je očitno. Kaj pa je vajina težava zaradi katere se zdravita? Pri nama je moški faktor. Jaz naj bi bila oj pa vendar se sprašujem zakaj se v Lj ni nikoli razvijalo dalje.
jaz sem stara 31. Povedala pa sva nekaj najbližjim. Sem rekla da rabim oporo v vsakem primeru, tudi če ne bodo izvidi dobri. Tako sem si želela nekič povedati novico kot v filmu, a kaj vse nam vzame ta neplodnsot. Kar boli.
tudi sama sem še vedno na bolniški. A pogrešam službo in družbo. Kako se ti zaposliš? Meni misli neprestano hitijo v laj vse je lahko narobe, potem pa delam teste in primerjam intenziteto črtic in druge neumnosti.
še en teden. Ti pa že odštevaš? 🙂
@Marija2024 …res je, js sem v Mariboru od zacetka, nisem niti razmisljala drugace ceprav se vozim z drugega konca Slovenije😁Nic zato…
Res nevem kaj naredijo, pri nama je problem zenski faktor, jajcniki hvala bogu imajo dosti rezerve zato sem tudi predelala 17 celic po prvi punkciji NEVERJETNO, edini problem so jajcevodi (zamaseni), se mi ni dali iti ponovno na laporoskopijo , sva se kr odlocla za zunajtelesno oploditev🤷♀️..
Js sem tudi povedala najbliznjim samo zaradi opore, sm si pa res zelela da bi zgledalo kot v pravljici (novica) ampak kajecmo usejeno nam je da je tako🤷♀️ .Vazen je koncni rezultat..💪
Vrži teste proc😁Tako al tako ti ultrazvok ne uide,🤷♀️pocakaj in prisparaj stresa💪.
Zaposlim se tako da kaj dobrega skuham pojem (apetit na fuulu)😁,kaj doma naredim, cakam moža iz sluzbe in tako vsak dan, vmes kak lagani sprehod🤷♀️..Mi pa tudi meni manjka sluzba/druzba😳
Odstevam ja, par dni😍🍀Sej tudi ti bos pocasi odstevala😉
….mravljica, 20.12.2024 ob 10:02
@Marija2024 …res je, js sem v Mariboru od zacetka, nisem niti razmisljala drugace ceprav se vozim z drugega konca Slovenije😁Nic zato…
Res nevem kaj naredijo, pri nama je problem zenski faktor, jajcniki hvala bogu imajo dosti rezerve zato sem tudi predelala 17 celic po prvi punkciji NEVERJETNO, edini problem so jajcevodi (zamaseni), se mi ni dali iti ponovno na laporoskopijo , sva se kr odlocla za zunajtelesno oploditev🤷♀️..
Js sem tudi povedala najbliznjim samo zaradi opore, sm si pa res zelela da bi zgledalo kot v pravljici (novica) ampak kajecmo usejeno nam je da je tako🤷♀️ .Vazen je koncni rezultat..💪
Vrži teste proc😁Tako al tako ti ultrazvok ne uide,🤷♀️pocakaj in prisparaj stresa💪.
Zaposlim se tako da kaj dobrega skuham pojem (apetit na fuulu)😁,kaj doma naredim, cakam moža iz sluzbe in tako vsak dan, vmes kak lagani sprehod🤷♀️..Mi pa tudi meni manjka sluzba/druzba😳
Odstevam ja, par dni😍🍀Sej tudi ti bos pocasi odstevala😉
Ooo uau 17 celic? Imaš še kaj pingvinčkov? Kako lepo! koliko časa pa sta se trudila?
Jz priznam, da sem izgubila upanje. So me te manj močni testi tako potrli. Bi verjetno že krvavela, če ne bi jemala hormonov. Ne upam pa si kar nehati, da mi ne bi bilo kasneje žal.
Sporoči kako bo v ponedeljek! Držim pesti da bosta imela najlepšo novico za božični večer! Bo tudi to v resnici precej pravljično!
@Marija2024,, Ne nikakor opustit hormone😳, ne zanasaj se na teste,,cakaj UZ💪🍀
Ja v Mb kokr ves zamrznejo samo res visoko kvalitetne zarodke (blastociste).
Js sem jih imela 5 dan, 3 lepe blastociste…
E poiskus je biu Julija tista puncka😔, zdej enega smo prenesli, in 1 ni pezivel odmrzovanja😔..
Tako da zdej nimam vec nobenega pingvincka🤷♀️.
Do zdej sem imela samo 1 punkcijo, dobro leto dni sva v tem, cene pa sva se 1 leto trudila imeti po naravni poti..
Kako pa pri tebi? Kateri poiskis in kolko zarodkov imas?
V Torek 24.12 imam UZ, itak da sporocim upam vesele novice🍀🌹
…mravljica, 20.12.2024 ob 19:08
@Marija2024,, Ne nikakor opustit hormone😳, ne zanasaj se na teste,,cakaj UZ💪🍀
Ja v Mb kokr ves zamrznejo samo res visoko kvalitetne zarodke (blastociste).
Js sem jih imela 5 dan, 3 lepe blastociste…
E poiskus je biu Julija tista puncka😔, zdej enega smo prenesli, in 1 ni pezivel odmrzovanja😔..
Tako da zdej nimam vec nobenega pingvincka🤷♀️.
Do zdej sem imela samo 1 punkcijo, dobro leto dni sva v tem, cene pa sva se 1 leto trudila imeti po naravni poti..
Kako pa pri tebi? Kateri poiskis in kolko zarodkov imas?
V Torek 24.12 imam UZ, itak da sporocim upam vesele novice🍀🌹
aja? To pa nisem vedela da zamrznejo le najboljse. Verjetno vseeno pocakajo kateri se razvijajo in kateri odmrejo?
no pa saj ne bos vec potrebovala pingvnickov sedaj ko si nosecka :))
Jaz sem imela dva postopka v Lj, prvic imela tudi zamrznjencka, drugic le svezi prenos. Krvni test vedno -. V Mb pa je sedaj takoj uspelo, imam pa se pingvincka. Sva se pa trudila priblizno dve leti. Z menoj naj bi bilo vse bp ampak meni se vseeno zdi da malo tezje zanosim po taki statistiki.
sem pa res jezna na sebe da sem delala teste ker sem si s tem res prav slabo naredila. bom pocakala in jemala naprej progesteron ampak sem prav zalostna nad temi crticami.
kako si ti? Kaksni novi znaki?
@Marija2024…
No sem vesela zate da je prvic +😍…To je dober znak tudi za naprej…To pomeni da lahko zanosis😍…Js po prvi izgubi nekako sm se stem tolazla ceprav za mojo iskusnjo ni tolazb😔…Sm si rekla, glej 37 let imam in lahko zanosim celo nosim🤷♀️..Zdej spet pozitivno pomeni da moja maternica kljub prezgodnji porod, pa Abrazija maternice po porodu, dela vredu in sm hvalezna🥰.
Tako da res ne se obremenjevat s testi, uz bo svoje pokazal,,tudi ce nebo (js verjamem da bo🤞)nic bat pa naprej po zmrznjencka😍…Ustrajale bomo dokler ne donosimo zdravega otroka🥰
Ah simptomi od vceraj se je lotilo😳, slabost ko karkoli pojem pa vrtoglavice, danes slabse🙄…Ampak nic zato to so dobri znaki…Kaj pa ti?
Aja moja aplikacija mi kaze da sm ze 7+2 tedna🥰
…mravljica, 21.12.2024 ob 17:04
@Marija2024…
No sem vesela zate da je prvic +😍…To je dober znak tudi za naprej…To pomeni da lahko zanosis😍…Js po prvi izgubi nekako sm se stem tolazla ceprav za mojo iskusnjo ni tolazb😔…Sm si rekla, glej 37 let imam in lahko zanosim celo nosim🤷♀️..Zdej spet pozitivno pomeni da moja maternica kljub prezgodnji porod, pa Abrazija maternice po porodu, dela vredu in sm hvalezna🥰.
Tako da res ne se obremenjevat s testi, uz bo svoje pokazal,,tudi ce nebo (js verjamem da bo🤞)nic bat pa naprej po zmrznjencka😍…Ustrajale bomo dokler ne donosimo zdravega otroka🥰
Ah simptomi od vceraj se je lotilo😳, slabost ko karkoli pojem pa vrtoglavice, danes slabse🙄…Ampak nic zato to so dobri znaki…Kaj pa ti?
Aja moja aplikacija mi kaze da sm ze 7+2 tedna🥰
Ja saj s tem se tudi jaz tolažim. Da sem vsaj zanosila, da je uspelo. Ampak obenem pa se psihično pripravljam da bom zmogla preneseti, če ne bo tako kot bi si želela. Res je težka ta naša borba.
Jaz sem nekaj dni za tabo (nimam pa aplikacije). Še vedno imam občutljiva prsa, mogoče mi je vsake toliko časa malo slabo ampak za trenutek, pa vrtoglavica in glavobol. Samo ne vem a je to od progesterona.
Včeraj sem imela krče spodaj, pa saj pravim, ne vem ali je to normalno ali se poslavlja. Ti kaj čutiš v trebuhu?
Vse pravijo da so zelo lačne, jaz pa sploh nisem nekaj zelo. To je verjetno tudi slab znak.
@Marija2024…
Aha, ti povem moje simptome dokler nisem vstopila v “7”teden se pravi tam nekje 5-6 ful me je spikalo odspodi, nisem vedla kaj me špika desni al levi jajcnik al pa nekaj drugega🤦♀️.Tko da je to tudi znak, isto sem imela v prvi nosecnosti to na zacetku…samo pa nesme ful bolet pomoje,
Nimas aletita pomoje zaradi stresa🙄,js ga tudi nisem imela v prvi nosecnosti priznam da sem se vec stresirala kot zdej..je bilo vse nekaj novega zame🙄strah itd…to je vse normalno…
Ti pa povem da v prvi nosecnosti so me zelo ampak res zelo bolela prsa,to je tudi zelo dober znak🥰
Mene pa zdej nic ne bolijo😳…Ah pocakajmo uz in borba naprej💪
Punce,
ne psihirajmo se po nepotrebnem v naprej, ker prav nicemur ne sluzi. Je tezek boj tole vse skupaj, ampak me moramo vseeno stremeti k veselemu koncu, le tako nam bo enkrat uspelo🍀
Glede simptomov pa – menim da je vsaka zase svoj unikum, zato je tudi tu kakrsna koli primerjava povsem nekoristna. Toliko razlicnih zgodb smo ze lahko slisale, brale,.. bodimo pozitivne in se prepustimo diagnoze uradnim osebam.
Naj bodo tokratni prazniki se bolj praznicni za vse nas, tudi mene caka UZ v torek🤞✨
@…mravljica hvala ti za te besede. Se oklepam se upanja in cakam na petek. Verjetno sem res pod hudim stresom, ampak si niti ne morem zamerit po vseh krvavitvah, ki sem jih v tem kratkem casu dozivela. Je res grozen cas negotovosti, ne privoscim nobenemu.
@Anonimno 9295 ooo dobrodosla med noseckami in cestitke za plusek!
Sporocita kako bo na UZ in za obe mocno druim pesti za lepe novice! Da bo Bozic res se malo bolj caroben✨
@Marija2024,,te popolnoma razumem, vse to je normalna rekacija glede nato kaj se ti je zgodilo za vikend,,probaj se sprostit zamoti se,,in hitro bo prisel dan UZ🥰…Bi se pa rada osebno cula stabo ce je mozno na kak nacin..insta,fb itd..
@Anonimno9295…Cestitam tudi tebi za+🥰
Z vsem kar si napisala se strinjam stabo,moras pa tudi dojet da ni vsaka zenska enako psihicno mocna, ker vsaka je dala skozi ena mnaj druga vec teskih iskusenj…Zato je forum narejen da si menjamo izkusnje in stojimo ob strani ena drugi😍