Nosečnost po IVF (OBMP)
Pika9, 12.12.2024 ob 21:20
@Marija2024 čestitke in lepo nosečnost! Je bila dolga pot do nosečnosti? Naj bo čim bolj mirna nosečnost 🙂 kdaj imaš potrditveni UZ?
pozdravljena Pika9. Najlepša hvala. Potrditveni UZ imam šele čez dva tedna, upam da hitro mine ta čas in bo vse ok. Čakala sem slabi dve leti (vmes tudi zgodnje izgube) tako da vem da v primerjavi z nekaterimi res ni dolgo, sem pa vseeno tako zelo vesela! Kako daleč si ti?
Pika9, 13.12.2024 ob 09:58
@Marija2024, jaz sem bila pred enim letom v pričakovanju, ali bo uspelo. Sedaj imam že skoraj tri mesece doma mali zakladek 🥰 nosečnost je zelo hitro minila, zdaj pa dnevi kar letijo 😉
Oooo iskrene čestitke! Si imela mirno nosečnost? Imaš kakšen nasvet za nosečnost?
…mravljica, 14.12.2024 ob 00:22
Pozdravljeni,
Najprej cestitam😍
Pridruzujem se noseckam/mamicam po Obmp😍
Moja beta je drugic pozitivna potrditeveni predviden 24.12🥰
Teska prva izkusnja za nami Julija letos po prvi oploditvi zmrzljencka😔
Zdej ponovno nosecka in upam da bo tokrat otrocek zdrav💪🍀
Cestitam se enkrat vsem BORKAM💪❤️
…mravljica cestitke tudi tebi!
Ooo potem imava pa v istem tednu uz!
imas kaksne znake?
….mravljica, 14.12.2024 ob 11:33
Marija2024….V prvi nosecnosti sem imela grozno bolece prsi, slabosti…Zdej edini simptom ki ga imam je NAPIHNJENOST🤦♀️…
Kako je pa pri tebi?
Ja enako tudi pri meni. Me prav skrbi ravno zaradi pomankanja simptomov. Ma upam da je pač taka nosečnost in bo vse ok :))
@Marija2024, nosečnost je lepo potekala, brez nekih zapletov, malo slabosti na začetku, pa zgaga skozi celotno nosečnost, ampak sem bila tako vesela, da je uspelo, da mi zares ni bilo težko 🙂 do konca sem delala, tudi doma bila aktivna… predvsem sem se trudila, da sem se ukvarjala s stvarmi, ki me veselijo, drugače pa nič kaj drugače kot pred nosečnostjo. Ti samo uživaj in se ne sekiraj preveč na zalogo 🙂
@…mravljica, čestitke tudi tebi. Naj bo lepa nosečnost 🥰 kako sem vesela za vsako novo nosečko 🙂
@Marija2024 hm js sem tud v strahu zaradi pomanjkanja simptomov, kajti v prvi nosecnosti ni bilo tako🫣,,potem pa cutim blage krcke v spodnjem delu trebuha ko malcek nahitro ustanem in si recem tukaj je🥰ni vsaka nosecnost enaka ocitno🤷♀️…zelim obrma pozitivni prvi UZ🥰
@Pika9 hvala ti🥰cestitam tudi tebi ob rojstvu fanteka😍
…mravljica, 17.12.2024 ob 17:49
@Marija2024 hm js sem tud v strahu zaradi pomanjkanja simptomov, kajti v prvi nosecnosti ni bilo tako🫣,,potem pa cutim blage krcke v spodnjem delu trebuha ko malcek nahitro ustanem in si recem tukaj je🥰ni vsaka nosecnost enaka ocitno🤷♀️…zelim obrma pozitivni prvi UZ🥰
@Pika9 hvala ti🥰cestitam tudi tebi ob rojstvu fanteka😍
Ja prav enako. Sama sem doživela čez vikend kar hudo krvavitev, včeraj sem bila pri ginekologu (mi je samo testiral kri) pa zgleda, da še ostajam noseča. Kakšne simptome pa si imela v prvi nosečnosti? Je bilo čisto drugače? Ko pravijo da se nosečnost od nosečnosti lahko popolnoma razlikuje. Je res težko tole čakanje. Ampak sreča ob dveh črticah je vseeno velika in tudi tega vredna!
@Marija2024 …Isto je bilo bilo kot zdej, edino sem imela vec slabosti pa bolece prsu, zdej nimam ne eno ne drugo🤷♀️ samo napihnjena sem špikanje v spodnjem delu trebuha pa ful apetita imam🤦♀️…
Ah krvavitev? 🙄A ultrazvoka ti ni naredil al kaj? da vidi kje se nahaja nosecnocnost ali je na pravem mestu zarodek😳..Ah ti zdravniki, srcno upam da bo vredu🍀
Kar se moje prve nosecnosti tice je tko:
Uspelo mi je po prvem poskusu oploditve z zamrznjenim zarodkom, nisem imela te srece da bom oplojena z svezim ker sem bila rizicna za hiperstimulacijo po stimulaciji jajcnikov,,ampak nic zato primlo se isto kot zdej drugi poskus.
Nosecnost je bila super , otrok se je razvijal normalno, .Pride na vrsto nuhalna in BAAAM neki z otrokom ne stima😔..takoj na genetiko v Lj po biopsiji plodovnice ugotovijo da je prisotna Trosomya18 pri otroku😔,, nazalost puncka nebi prezivela poroda😔s teskim srcem smo prekinili nosecnost v 16 tednu nosecnosti😔kar šok za naju oba😔zelo tesko obdobje…veselis se otrok raste na koncu …..😔
Tako da nisva nic cakala sla sva po drugega zarodka test pozitiven zdej vidimo kaj bo 24.12😳…Priznam da sm ful v strahu kaj bo nuhalna pokazala😔Upajmo na najboljse in gremo naprej💪🍀
Zato vsaka cast vsem BORKAM na tem forumu❤️❤️❤️❤️
…mravljica, 18.12.2024 ob 18:08
@Marija2024 …Isto je bilo bilo kot zdej, edino sem imela vec slabosti pa bolece prsu, zdej nimam ne eno ne drugo🤷♀️ samo napihnjena sem špikanje v spodnjem delu trebuha pa ful apetita imam🤦♀️…
Ah krvavitev? 🙄A ultrazvoka ti ni naredil al kaj? da vidi kje se nahaja nosecnocnost ali je na pravem mestu zarodek😳..Ah ti zdravniki, srcno upam da bo vredu🍀
Kar se moje prve nosecnosti tice je tko:
Uspelo mi je po prvem poskusu oploditve z zamrznjenim zarodkom, nisem imela te srece da bom oplojena z svezim ker sem bila rizicna za hiperstimulacijo po stimulaciji jajcnikov,,ampak nic zato primlo se isto kot zdej drugi poskus.
Nosecnost je bila super , otrok se je razvijal normalno, .Pride na vrsto nuhalna in BAAAM neki z otrokom ne stima😔..takoj na genetiko v Lj po biopsiji plodovnice ugotovijo da je prisotna Trosomya18 pri otroku😔,, nazalost puncka nebi prezivela poroda😔s teskim srcem smo prekinili nosecnost v 16 tednu nosecnosti😔kar šok za naju oba😔zelo tesko obdobje…veselis se otrok raste na koncu …..😔
Tako da nisva nic cakala sla sva po drugega zarodka test pozitiven zdej vidimo kaj bo 24.12😳…Priznam da sm ful v strahu kaj bo nuhalna pokazala😔Upajmo na najboljse in gremo naprej💪🍀
Zato vsaka cast vsem BORKAM na tem forumu❤️❤️❤️❤️
Iskreno sožalje za tako grozno izgubo! Sploh se ne morem predstavljati kako je moralo biti to grozno. Pa si imela kakšne znake, karkoli ali je bil to čisti šok?
Ti želim, da bo cela nosečnost potekala čim bolj umirjeno in lepo!
Ne, samo kri sem dala v lanoratorij. Čeprav imam bhcg že tako visok, da sem prepričana, da se tudi že kaj vidi z UZ. Hvala, me je res prestrašilo ker je bilo z lufta, brez krčev in nenadno.
Pa te je kaj strah UZ? Mene kar daje ko ne moreš na noben znak ali kaj takega se opreti, da bi rekel saj bo vse dobro.
V katerem centru pa se zdraviš?
@Marija2024 Jah nimas kaj😔Zelo teska izkusnja,, malo kruto receno ampak ce ze ni uspjeno in more iti stran naj se to pokaze prve tedne😒 Vsaj da nas prišpara fizicnih bolečin (zelo boleče) če že psihicnih ne uidejo😔
Kar se tice znakov do 10 tedna nic, ultrazvoki perfektni otrok normalno se razvijal.
Edino v 10 tednu pred nuhalno sem malo en pljunec skrvavela bol rjav izcedek, nato so me obdrzali v bolnici 4 dni in dejali so da je to normalno🤷♀️Otrok je biu super🤷♀️
Pol pa huhalna nastopila in boleca borba naprej😔.
Zdej bo veš?🙂 Sm kr pozitivna in ti bodi tudi💪🫶🏼
Aja IVF mi vodijo v UKC Maribor.
Kaj pa ti? Kateri je ta poiskus?
…mravljica, 18.12.2024 ob 22:44
@Marija2024 Jah nimas kaj😔Zelo teska izkusnja,, malo kruto receno ampak ce ze ni uspjeno in more iti stran naj se to pokaze prve tedne😒 Vsaj da nas prišpara fizicnih bolečin (zelo boleče) če že psihicnih ne uidejo😔
Kar se tice znakov do 10 tedna nic, ultrazvoki perfektni otrok normalno se razvijal.
Edino v 10 tednu pred nuhalno sem malo en pljunec skrvavela bol rjav izcedek, nato so me obdrzali v bolnici 4 dni in dejali so da je to normalno🤷♀️Otrok je biu super🤷♀️
Pol pa huhalna nastopila in boleca borba naprej😔.
Zdej bo veš?🙂 Sm kr pozitivna in ti bodi tudi💪🫶🏼
Aja IVF mi vodijo v UKC Maribor.
Kaj pa ti? Kateri je ta poiskus?
to si šla potem verjetno čez porod. res grozno
Marija2024, 19.12.2024 ob 09:37
to si šla potem verjetno čez porod. res grozno
Joj sploh mi ni objavilo vsega!
jaz imam UZ 4 dni za tabo, se bom še načakala. Ampak držim pesti za lepe novice v torek!!!
jaz priznam da sem po zadnji krvavitvi zgubila veliko upanja. Ker ne vem kaj se lahko tako ulije, pa da je vse ok. Ah, bomo videli.
Jaz sem tudi v Mb. Sem bila pa prej že v Lj, pa mi je tu bolj všeč.
@Marija2024…Ti imas potem v Petek UZ?
Hitro bo💪
Ja cez porod sm sla z umetnimi popadki😒,,ni bilo lepo ne psihicki ne fizicki😳..
Krvavitev? hm nevem nism gin.ampak kokr se cula od drugih da se to dogaja takrat ko poci nek hematom🤷♀️nevem kolko je res…V vsakem primeru smo nosece👍 .Mene bl skrbi zdravje otroka glede na prvo iskusnjo🙄
V prvi nosecnosti sem imela 12 dan beto 630, V tej pa 12 da 226🙄, je pa res da se je podvojila drugi dan na 560…Tako da upam da otrocek še raste in da bo vse ok💪
Zelim tudi tebi da bo vse tako kot more biti🍀
…mravljica, 19.12.2024 ob 11:44
Aja sm pozabla vprasat, a si se dajes Progesteron??
Progesteron si se dajam in sem ga po krvavitvi po navsetu ginekologa celo ojacala tako da me skrbi ce je to razlog sa se je krvavitev ustavila ali nosecnost vseeno se ostaja? Kaj pa ti? Ga se jemljes?’
se mi zdi vseeno super tvoj bhcg, jaz sem imela se nizjega in sicer 13.dan je bil komaj 130. Tako da ne vem kaj si misliti. Se mi je pa lepo podvajal naprej ampak vseeno.
Tako ja, jaz imam sele v petek uz.
me pa resno skrbi ker sem danes (sicer ne zjutraj ampak cez dan) opravila se en test nosecnosti in je bila crtica precej blazja kot je bila prej. ti si opravljala se kaksne teste po uradnem krvnem?
Ah tale cas cakanja do uz je res mucen.