Nosečnost po IVF (OBMP)
@Pika9 čestitke tudi tebi. 😊 Čudovita novica in dobrodošel Jaka 💙. Želim vama veliko lepih skupnih trenutkov, neomejenega cartljanja, mamici pa čim hitrejše okrevanje.
@pika, ja čestitkeee 🤣🥰 pa kaj je zdaj to punce, ste se zmenile, da boste takole presenečale 🙃 Dobrodosel Jaka 💙 in pa bravo mami, želim čim lažje okrevanje!
@pika dobrodosel jaka!!!!!mamici pa da tako lepo in hitro okreva po carskemu kot sem jaz!!!💙❤️
Pozdravljene in čestitke vsem, ki ste zanosile (z IVFom ali naravno).
Sama sem v 6t3d, na OBMP sem pridelala le eno jajčno celico ki se je hvala bogu oplodila in implementirala 🙂
V četrtek sem imela roza sledi ob brisanju na WCju, zato sem šla preventivno na UZ, ki je pokazal da je vse ok in celo srček se je slišal. Ker sem lani imela “missed abortion” v 10t sem kar v stiski tudi to nosečnost. Doma imam zdravega 3letnika (spočet naravno). Tole je bil pa najin 5.IVF, in prvi uspešen prenos v 8.letih 😀
Vsem želim mirno nosečnost in se veselim izmenjavi mnenj 🙂
@HHL, čestitkeee. Dobrodošla, držim pesti za mirno in zdravo nosečnost 🥰 samo da je zaenkrat vse ok 🙂
evo punce, midva sva doma 🥰 vse je šlo tako kot mora. Se dojiva, lepo spi in že napreduje 🙂 je majcen, ampak bo hitro zrasel 🙂 obakrat sem imela zastoj v rasti, tokrat so do zadnjega UZ mislili, da je vse ok, potem sem šla pa na pregled zaradi premalo plodovnice v porodnišnico in so opazili, da ne raste dovolj, zato so kar naslednji dan potem naredili CR. So ocenili da bo okrog 3100 g, tako da me je kar presenetilo, da je bil na koncu tako majhen. Ampak važno, da je vse ok z njim.
CR sem imela v spinalni, hitro je minilo in brez zapletov. Sem pričakovala veliko težje okrevanje, tako da sem sedaj še toliko bolj vesela, ker tako lepo okrevam 🙂
@malin, še malo? Zdaj pa se verjetno (če še ni) res bliža dan d 🥰 srečno 🤗
Hej punce, sem opazila, da vas je bilo nekaj takih, ki ste imeli nosečniški sladkor … pa me zanima, do katerega tedna ste morale hoditi na preglede v diabetološko ambulanto? In pa, a je treba po porodu še na kakšen pregled v diabetološko ali je tega potem konec? Jaz sicer nimam inzulina, moram pa seveda paziti kaj in koliko jem in zaenkrat nekako gre. 😁
Hvala vnaprej za odgovor in pa srečno vsem novopečenim mamicam ter tistim, ki ste v veselem pričakovanju. 🍀🤗
Hej punce, malo sem poniknila, ampak se oglasam z dobro novicko, da se nam je tedni dni nazaj pridruzila Lara 💝 s 3930g. 🥰 Sedaj sva doma in je vse super. CR je potekal bp, moram reci, da sem imela super izkusnjo in vse pohvale osebju, ki so bili pri operaciji zraven, zelo prijazni in pomirjujoci. Zaenkrat vse poteka ok, se dojiva, ceprav je kar velik zaspancek in jo je treba precej spodbujat. 🥵🙃 Pocutim se v redu, danes so mi ven pobrali šive.☺️
@HHL dobrodosla in naj nosecnost poteka mirno! 🥰
@mina13 jaz sem imela zadnji pregled v diabetoloski v 37.tednu, cca 14 dni pred napovedanim CR. Na pregled naj bi ponovno prisla aprila. Do takrat pa nobenih navodil, kajti po porodu ti itak preverijo sladkor in ce je ok ga niti ne omenjajo.
Kako ste @pika @jagoda @ mimimi in ostale?
@malin, čestiiitke in dobrodošla princeska Lara 🤗🥰 velika punca 🙂 samo da je vse vredu in da ste skupaj doma 🙂 čimprejšnje okrevanje želim.
Mi smo vredu. Jaka raste. Malo sem imela malo mleka na začetku, pa ker je bil tako majhen, je težko sesal, tako da se tudi tokrat nisem izognila črpanju 😊 je prepočasi pridobival, tako da nisva imela druge. Upam, da se drug teden že začneva malo bolj pridno dojit, da postopoma ukinemo črpanje. Malo še manjka do treh kg, potem računam, da bo že bolj močen za sesanje.
okrevanje po carskem rezu gre pa po planu 🙂
- @Malin čestitke in dobrodošla Lara. Me veseli, da je CR potekal vredu in da imaš lepo izkušnjo za seboj. 😊 Zdaj pa zasluženo cartanje in čimveč nepozabnih trenutkov z malo štručko. Mi smo vredu, pridobivamo cca. 30g na dan. Tako da smo zdaj na cca.3400g. Tudi jaz si moram črpat mleko. Ga imam sicer dovolj, vendar le tako vem, koliko je pojedel. Naš Lan se bolj slabo doji. Moje bradavice so take ploske in jih težko zagrabi. Zdaj sem končno našla ene nastavke, s katerimi nama gre celo malo boljše. So pa to že 4 nastavki, ki sem jih probala. Ga pristavljam, vendar mu še vseeno po dojenju dodam flaško s svojim izčrpanim mlekom. Tudi jaz upam, da bomo nekega dne samo na dojenju. @Mina13, jaz sem imela zadnji pregled pri diabetologu 36.teden. Sem pa jaz že v osnovi diabetik, tako da sem imela bolj pogoste kontrole v nosečnosti. Zdaj imam pa naslednji kontrolo v začetku decembra. Je bilo planirano 2 meseca po porodu, samo sem rodila 1 mesec prej, tako da bo zdaj 3 mesece po porodu. V porodnišnici se po porodu noben več kaj dosti ne ukvarja z vašim sladkorjem. @HHL dobrodošla, želim ti lepo in mirno nosečnost.
Hvala punce 🤗
Dojenje je res izziv, vidim da imamo vse podobne tezave. Nasa ima tako mocen sesalni refleks, da sem imela vse obupno razboleno, kar zvezde sem videla, ko se je pristavila. Groza. Potem sem zacela vec crpat, da sem si dala malo pavze za celjenje, malo ji se zmeraj dodajam adap. mleka, ker sama zaenkrat se ne zmorem toliko pogosto pristavljat. Kombiniram in gre cisto lepo. Uporabljam pa tudi nastavke. In komprese Multi-mam so zakon!
@malin Dobrododla lara!!!!!💖💖💖
Mi imamo ze 3 mesece in smo velike.v torek je morala dobit prvo pikico ampak smo zaradi noska preskocili.imamo 5100 gramov in 58 cm.pa ze skoraj dva tedna prespimo noc brez se budit za jest in previt.
Lepo je videt da je vsemi slo super s porodi in da zakladki nimaju nobrnih problemov
@mimimi hvala za cestitke!
Krasno je slisat, da vam gre dobro in da lepo spite 🥰
Nam tudi nic ne manjka, Lara je pridna miska. Smo na 4kg, torej smo ze dosegli porodno tezo prej kot v treh tednih. Na zacetku smo se malo matrali, ker je pravi zaspancek. Sedaj pa vse super!🙂
@mimimi vau, že kar celo noč prespi, priidna 🤗 pa že več kot podvojila težo, super vam gre 🙂
@malin, še črpaš?
mi smo na 3.400, še malo pa bo 1kg več od porodnr teže 🙂 se že prav vidi, da je zrasel. Še vedno črpam, smo pa ukinili flaško in se hranimo po cevki (sns medela) in zdaj ful napreduje pri sesanju. Danes je že 80 spil pri meni, še tri dni nazaj ni skoraj nič, tako da kar pomaga 🙂
@pika še črpam, ampak bolj zato, da si moje dojke odpočijejo od vsega hudega 😅 kombiniram dojenje, črpanje in cca 1x na dan dodajam. Spije pa nekje 100-120ml plus na hranjenje. Kar dobra jedka je. 😊
Krasno, da ste pogruntali sistem, ki deluje, to največ šteje.
Punce mi smo tudi vredu. Zdaj po dobrem mesecu dni nam je končno steklo dojenje. Sem se obrnila na eno svetovalko za dojenje, je prišla domov in mi razložila in pokazala kako se zadeve lotiti in od takrat se izključno dojiva. Nič več ne črpam. Zame je sedaj mnogo lažje, saj sem prej črpala 5x na dan, da sem nabrala količino mleka za njegovih 8 obrokov. Tudi mi imamo sedaj 4kg, smo pa stari mesec in pol. Ponoči se zbujajo na 3 ure, se na hitro podoji in spimo naprej. Malo nas dajejo krči, ampak zaenkrat to obvladujemo s Sab Simplex kapljicami in Biogaia kapljicami. So pa te majhne štručke tako sladke. Jaz bi našega lahko cel dan gledala in se ga nebi naveličala. 😊 Vsem, ki ste se pridružile na forum na novo, želim lepo in mirno nosečnost.
Se spet javljam. Naš Jaka raste, vmes sva se začela lepo dojit, zdaj pa je količina mleka padla, ker ni močno sesal in bom spet malo črpala. Smo ugotovili, da ima priraščen jeziček in ima zato težave pri dojenju. Je kar nemiren zadnje dni, ker ne dobi dovolj 😔 težko zaspi. @jagoda, katero svetovalko si imela? Sem slišala različne izkušnje in bi rada dobila kontakt nekoga preverjenega, če bo lahko kako pomagal 🙂
@malin, je tvoj prvi že nazaj v vrtcu?
@pika sina nisem vzela iz vrtca, tako da hodi ves cas. Je pa zdaj nekaj dni ze doma, ker kaslja. Smo pa tudi sicer tako malo skupaj, da ni problema. On bi se skos z nekom igral, pride 2x na dan kaj zraven in to je to.
Dobro da ste ugotovili za prirascen jezicek, upam da bo zdaj bolje.😊 mi se vec ali manj dojimo zadnje dni, crpam precej manj, tako da upam da se dojke pocasi vnesejo vsem tem pritiskom 😅 smo pa dobili ze en kg gor odkar smo doma. Konkretna punca s 4700g 🙃 danes smo imeli pediatra in je vse bp.
@jagoda460 hvala!!
@malin, moj sin je že trikrat vmes kašljal, tako da je še vedno doma. Glede na to, koliko je bil bolan v preteklem času (ima določene težave, zaradi katerih je veliko bolan), je pediatrinja svetovala, da bi bil čim dlje doma, nekje do novega leta vsaj. Tako da imamo kar pestro 🙈 zaenkrat še shajamo, mi pa tole črpanje precej energije pobere. Upam, da čimprej steče dojenje.
Drugače pa Jaka hitro raste. Ima že 3950 in je pridobil že več kot 1.5kg 🙂 hitro grejo dnevi mimo in vsak dan je nekaj novega 🙂 20.11. imava pregled za priraščen jeziček in upam, da tole čimprej razrešimo.