Nosečnost po IVF (OBMP)
@nikita cestitkeee, dobrodosla Zarja ❤️
@ananaska veselo odstevanje, hitro bo minilo ???
Jaz vcasih se zdaj ne dojemam, da pricakujemo v drugo. Nekako si nisem mislila, da se bo vse tako lepo poklopilo v zadnjem postopku. ☺️
@Nikita21 čestitke tebi in dobrodošla Zarja. Vse dobro in lepo še naprej. @Pika9 in @Malin jaz še ne čutim otroka. Pravijo, da prvič tudi kasneje začutiš otroka. Morda si ga začutil že prej, ampak tega občutka ne poznaš in ne veš, da je to to. Se pa zelo veselim pregleda pri ginekologu, ki ga imam v torek. Da pogledamo, kaj počne tale naš fantič noter. A že ima katera od vaju datum za morfologijo? Čas pa kar beži, še malo in bomo na polovici. @Mimimi kako si ti? Kateri teden si zdaj? Kdaj imaš pa ti rok?
@jagoda datuma za morfologijo se nimam, verjetno se bomo za to zmenili na naslednjem pregledu 14.5.
glede brcik je naceloma se malo zgodaj, sploh za prco nosecnost. Jaz skusam bit sedaj bolj pozorna pa se zmeraj nisem sigurna, bolj ne kot ja ?
@nikita, čestitke ? lepo se crkljajte ?
@malin, @jagoda, datuma za morfologijo še nimam. Imela jo bom v porodnišnici in se naročim v 20. tednu. Še prej imam ultrazvok otrokovega srca v Celju (16.5.) pri dr. Veselu in že komaj čakam.
Jaz sem imela že v prvi nosečnosti pravega razgrajačka v trebuhu, zdaj pa kot kaže isto ? že zelo zgodaj so se začele brcike in so kar pogoste ? pri prvi nosečnosti se ponavadi kasneje začuti. Verjetno bosta pa kmalu začutili tudi vidve ?
@nikita cestitke,pa dobrodosla zarja.
@jagoda mi smo ok.v torek bo 27.teden.puncka je za par dni nekako zamenjala urnike brcanja…ampak zdej je spet po starem.zjutraj prej ko ustanem pa ko pridem iz sluzbe in se ulezem na kavc brca.pa se po trebuhu se vidi kako se premika.??imale smo kar dolge pocitnike kar se tice zdravnikov in pregledov,tako da komaj 13.imamo spet v apn,pa dva dni pol pri gin..dvakrat v enem tednu je bom tudi vidila..??termin je pa 6.8.in glede na to da delam v it,tamo je porodniska dva meseca prej,tako da delam se en mesec,pol sem doma.
Mimimi541, 08.05.2024 ob 16:50
Punce,pocasi zbiram stvari ki jih rabim za dojencka.razem oblekic kaj sploh potrebujem za zacetek(plenice,vlazni robcki,aspirator…)?nebi rada kupovat kup stvari ki mi pol samo vzameju prostor a jih ne rabim.
Pa se ve ki ste rodile poleti,kaj ste vzele otrocku za izhod iz porodnisnice?
@Mimimi se malo in porodniska pravis, joooj ?
Glede pripomockov: rabiš še tetra plenicke za podlagat pod dojencka in podiranje kupckov; skarjice za nohtke, kremica za ritko. Vlazilnih robckov jaz nisem uporabljala se na zacetku, ampak neke soft krpice znamke To-To, ki sem jih močila z navadno vodo – za previjanje…. Naj se katera druga kaj doda, malo sem ze iz prakse ?
Za iz porodnisnice sem imela body z dolgimi rokavi in dolge hlacke na stopalke. Mogoce se kaj, ampak se ne spomnem ☺️ Je pa res, da ko smo sli domov 9.7. ni bilo prav poletno, malo cez 20 stopinj…
@jagoda kako je bilo na pregledu?
@Malin zaenkrat je vse vredu. Naredila mi je ultrazvok, dete raste in miga, je živahen, srčni utrip primerne frekvence. Naslednji pregled imam 3.6., to bo morfologija. Čutim ga pa še ne.
Nikita, iskrene cestitke in uzivajte v cartanju ❤️
Mimimi, tetra plenicke zagotovo, vsestransko uporabne ? tudi jaz prve mesece nisem uporabljala robckov, ampak krpice od Vivanet za umivanje, ostale mi niso prevec vsec, ker puscajo mucke. Kremico za ritko so nam dali v porodnisnici oz. kar je ostalo, si lahko nesel domov (ostalo skoraj vse). Aspirator sem imela na zacetku navadni na vdih, nisem niti na sreco skoraj nic uporabljala, pri teh majhnih nosnicah skoraj boljse naredit svaljke z navadno vato, jih omocit s fiziolosko raztopino in malo nosek ovlazit. Kasneje sem kupila Nosiboo, ki ga zdaj uporabim po potrebi oz. enkrat tedensko, ce se mi zdi, da ne dobim vsega ven z vatico.
Pa zase ne pozabi zaloge vlozkov naret zaradi cisce, ker menjavas kot nor.
Jaz sem sicer rodila oktobra, je bilo sicer se precej toplo. Po mojem pa vec kot bodi z dolgimi rokavi in zabice ne bo potrebe, pa eventuelno kaksno jopico oz. majcko na preklop in tanko kapico, ce bi bilo ravno slabo vreme, ampak tako gres tistih nekaj metrov do avta in iz avta.
@Malin 15.10. imam postavljen rok. Pa ti?
Po dolgem casu sem prisla na to temo, predvsem v upanju, da najdem eno borko ze v tej temi ?
sem vesela za vse vas, da vam je uspelo, predsvem nikite se spomnim…cestitke ?
pa pozdravljam fracek, se uzivata na porodniski, a ne, krasno
jaz sem ze kar nekaj mesecev nazaj v sluzbi, tempo je kar hud, popoldnaske ure z malim pa neprecenljive.
Jagoda460, 10.05.2024 ob 19:05
@Malin 15.10. imam postavljen rok. Pa ti?
PDP imam 10.10. ?
@malin, @jagoda460, jaz imam PDP 8.10. Ampak bo malo prej, ker imam carski rez. Nisem se še čisto sprijaznila s tem, da bo carski rez, ker sem imela prvič res lepo izkušnjo s porodom… ampak nimam kaj, samo da bo na koncu vse ok ? sem se pozanimala sicer, če je kakšna možnost za naraven porod, pa so rekli, da bi preveč tvegali, tako da bom morala odmisliti to ?
drugače pa zdaj res uživam v nosečnosti. Brcike skos, dobro počutje, tako da samo naj traja ? še malo pa bomo v 20. tednu. Čez 2-3 tedne bo morfologija. Jo bosta imeli pri svoji ginekologinji? Jaz bom imela v porodnišnici v Ljubljani.
@mimimi, jaz sem se v prvi nosečnosti izogibala mrzličnemu nakupovanju. Bolj sem sproti potem kupovala, kar sem rabila. Osnovne stvari pa prej: nekaj oblekic (ker nisva vedela spola, sva kupila samo najnujnejše), tetra plenice, previjalna miza, koški za smeti, voziček, posteljica, posteljnina, lupinica, kremo za ritko, baby soft krpice za ritko,… dude nisva kupila in je tudi nisva rabila potem, varuške tudi ne, ker sva bila v bloku v stanovanju in nisva imela takrat potrebe po tem,… naknadno smo zaradi težav z dojenjem, ki so trajale sicer samo 14 dni, kupila flaško in črpalko, ampak potem po 14 dneh tega niti nisva beč uporabila, tako da če ne bi potrebovala, niti nebi kupila. Banjico za kopanje sva dobila, naknadno kupila še apsirator (ko je zbolel ?) in pribor za nohte… to prvo nakupovanje je itak najbolj zanimivo, tako da se je včasih težko upret kakšno stvari, malo se je treba razvajati, samo nekaj na rezervo kupovati, pa pomojem ni smiselno. Najosnovnejši seznam so nam takrat dali v šoli za starše ? sta že opravila šolo za starše?
@Mina13 jaz sem od 11. do 14. tedna trikrat zakrvavela, v vmesnem obdobju so mi na nuhalni odkrili hematom v velikosti 10*3mm. Po zadnji krvavitvi se je hematom začel postopoma zmanjševati, izločila sem tudi strdke v velikosti dlani. Trenutno sem v 30. tednu in je vse OK. Zdravniki ne vejo, če je ostalo še kaj hematoma, ker na UZ zgleda enako kot posteljica, ampak od 14. tedna naprej nisem nič več krvavela in se lahko normalno gibam, v APN so rekli, da lahko hodim na telovadbo samo poskokom se je treba izogibati, da se ne odlušči posteljica.
@pika solo smo ze dali skozi,ampak nekaj o tem kaj bi morali imet za zacetek nisu povedali.mi smo vecino tega dobili,pa se dobivamo.ampak teh higienskih stvari nocem od drygih,ceprav nisu rabljene.jaz itak nisem od tistih ki morqjo vse nakupit,niti za sebe ne.nocem si napolnit stanovanje stvarmi ki ih bom pol dala na marketplace,da dobim prostorja za tiste stvari ki jih dejansko rabim.
Pozdravljene!
Vesela sem, da tukaj vidim toliko znanih imen iz prejsnjih postopkov ( @mimimi @Nikita @Fracek,…) čestitke vsem skupaj in seveda tudi vsem ostalim!!!
Upam da se vam kmalu čisto zares pridružim, zaenkrat mi kaže dobro… V ponedeljek imam krvni test, testi pa so že od petega dne po prenosu dveh zarodkov vsak dan bolj pozitivni (no, ravno danes sem jih prenehala delati, saj je bila včeraj črtica že tako močna, da danes ni imelo več smisla).
Tako da upam da je v tretjem postopku in petem prenosu končno uspelo in da bom kmalu spadala na vaš forum ?