Nosečnost po IVF (OBMP)
@Plusek čestitkeee in naj pikica lepo raste ?
Tudi jaz sem imela vceraj redni pregled, mini migeta, srcek bije, vsi izvidi super ? Naslednji pregled imam cez en mesec.
Slabosti se mi koncno umirjajo, kaksen dan sem ze polna energije potem pa spet kaksen dan pride slabsi, ampak ni primerjave s preteklima mesecema. Nekaj bo na tem, ko pravijo, da ob dopolnjenih 14.tednih nekaj preklopi. Tako da grem nazaj v sluzbo, juhu ? ali ima katera izkusnje kako je z omejitvijo gibanja, ce je, na skrajsanem delovniku? Recimo gres lahko sploh v tujino?
@plusek cestitke in srecno naprej!!!
Mi smo vstopili v 24.teden.danes na pregledu sem vprasala za to cepivo za oslovski kaselj.vec kot da oni tega cepiva nimajo in da moram it na nijz se cepit,nisam od info dobila…a katera ve kaj vec o tem?
Mimimi541, 17.04.2024 ob 20:29
@plusek cestitke in srecno naprej!!!
Mi smo vstopili v 24.teden.danes na pregledu sem vprasala za to cepivo za oslovski kaselj.vec kot da oni tega cepiva nimajo in da moram it na nijz se cepit,nisam od info dobila…a katera ve kaj vec o tem?
@Mimimi kolikor se spomnem iz prve nosecnosti pomoje kar poklices na Nijz in se narocis. Jaz sem se sla cepit takrat na Zaloško v LJ.
Mimogrede, dobila sem rezultate NIPTa danes in je vse ok, imeli bomo pa deklico ??
@Malin super. Me veseli, da je vse vredu. Ste veseli punčke? Boste imeli par. ? To si jaz najbolj želim, da bi imela 2 otroka in da bi bil par. Zdaj bo fantek, potem pa upam, da se nama nasmehne še enkrat sreča in da dobimo se punčko. Kar se dopusta tiče, ni noben problem. Jaz sem tudi na bolniški in bom celo nosečnost. Imam sladkorno bolezen že več let in sem že pred nosečnostjo bila na inzulinu. Iz tega razloga bom doma celo nosečnost. Meni je diabetologinja rekla, da grem lahko tudi v tujino na dopust, vendar mora osebni zdravnik to zabeležiti v kartoteko, od kdaj do kdaj bom odsotna. Jaz imam bolniško, kjer mi piše, da se moram veliko gibati in se tudi normalno gibljem. Starše in ginekologa imam na drugem koncu Slovenije in grem k njim tudi za 2-3 dni, brez da komu kaj javim. Vam pa kot zanimivost povem, da imam zdaj sladkorno najboljše urejeno. Najnižje vrednosti in najnižje povprečje, odkar so mi jo odkrili. Res neverjetno. Še zdravnica se čudi, kako mi to uspeva. Vse njihove priporočene vrednosti brez problema dosegam. Je res, da sem prehranjujem izključno doma, da vsak dan kuham, pojem res veliko zelenjave, v primerjavi s prej, ko sem pogosto jedla zunaj zaradi službe. @Plusek505 čestitke. Zdaj pa odštevati dneve do naslednjega pregleda. Jaz se vsakega pregleda zelo veselim. ?
@Jagoda cestitke se za nifty in fantka, sem spregledala tvoj post.
Puncke smo veseli, zelo. Sicer pa nismo imeli nekih preferenc.
Glede polovicnega delovnika sem vprasala se osebno zdravnico in ja kot pravis, je treba javit. Odobrijo, ce ni nekega tveganja za nosecnost, drugace pa baje nobenega problema. Sicer v prvi vrsti mora biti dobro pocutje, da sploh lahko razmisljam o cemerkoli. Do sedaj mi je bila skoraj vsaka stvar odvec, se v trgovino it. Zdaj gre na bolje in upam da bo slo samo na gor, da se malo zacnem dejansko uzivat v nosecnosti in nacrtujemo kaksnen pobeg pred dnevom D. ?
@malin, @jagoda, @Mimimi, bravo za uspešne rezultate preiskav ?? zdaj pa uživat. Ta teden se mi je nehala zgaga in uživam na polno v nosečnosti ? Trebušček je tudi tako zrasel ta teden, da kar ne morem verjet. V prvi nosečnosti se do petih mescev skoraj ni videlo.
Meni je tudi zdravnica rekla, da mi glede na moje diagnoze lahko da bolniško do konca nosečnosti, ampak se zaenkrat dobro počutim in ne vidim potrebe, da ostanem doma. Bomo pa videli, kako bo do konca nosečnosti. Itak pa čas tako hitro beži, da bo naenkrat mimo tako ali pa drugače ?
Tud jaz bi lahko bila na bolniski.vceraj ko sem sla se cepit proti oslovskemu,me vprasala da kako to da nisem ze glede na to da od prej imam visok pritisk pa nsb.da v slo vse nosecnice na inzulinu imajo bolnisko do konca.ampak v italiji je mal drugace,tako da se delam.v bistvu,ce se pocutim ok,in lahko se zamotim v sluzbi,zakaj ne?
Punce, kako ste, greste kam med prazniki?
Kaksne nacrte pa imate kaj za dopuste in morje?
Jaz sem sla ta teden nazaj v sluzbo po 4-5 ur, ravno prav. Vceraj sem imela kar tezek dan, spet slabost cel dan, danes sem pa ok. Ocitno bodo se ups and downs. Vmes sem staknila se nek enodnevni norovirus, tudi v sluzbi jih je nekaj popadalo, super ?
Pozdravljene. Tudi sama sem zanosila po IVF. Na potrditvenem ultrazvoku sva izvedela, da sem noseča z enojajčnimi dvojčki. Trenutno sem v 9. tednu in imam že 3 tedne res hudo slabost, nič ni od mene. ? Zanima me, ali morda veste, kateri forum o nosečnosti z dvojčki je kaj aktiven? Malo sem brskala, pa nisem našla kaj aktualnega. Morda pa katera od vas tudi pričakuje dvojčke. ❤️❤️
@nikita21 držim pesti, da bo porod čimprej mimo in da kmalu spoznaš svojo štručko. ❤️ Me pa že nestrpno čakamo na naslednje novice iz tvoje strani. @Malin midva nisva šla nikamor. Šla bova malo na obisk k sorodnikom na Gorenjsko, pa k mojim staršem na Štajersko. Pa tudi kar se poletnega dopusta tiče, se ne bova kam dlje odpravljala. Sva se odločila, da bo raje po mojem porodu vzel tisti ‘poletni dopust’ in bo dlje časa takrat z mano doma, kot da greva v največji vročini in mojim velikim trebuhom na dopust. Že zdaj sva hodila na glavni dopust septembra, da sva se izognila tistim največjim vročinam in gneči. @Luna199 nebi vedla, če ne kje kak aktiven forum posebej za nosečnice z dvojčki.
Živjo punce. @nikota, srečno in naj bo hitro za tabo. Potem pa čimveč crkljanja s tvojim zakladom ?
@luna, čestitke in dobrodošla ? upam, da čimprej minejo slabosti ? pri meni so trajale do nekje 14. tedna, potem sem imela pa še težave z zgago, ki so že tudi za mano ? trenutno sem v 18. Tednu.
prejšnji teden sem imela pregled in je vse ok ? dobila sem napotnico za ogtt. Drugače se pa super počutim. Moj zakladek me vseskozi opozarja z brcikami nase. Uživam v teh trenutkih ? jutri odrinemo na morje za nekaj dni. Komaj čakam ? te dni smo doma in v službi kar delali, tako da bo pasal oddih ? konec julija tudi načrtujemo dopust, že zaradi sina, ki res uživa na morju. Upam, da bo šlo ?
@malin, že čutiš brce? Pravijo, da naj bi se slabosti trat umirile. Upam, da se tudi pri tebi čimprej ?
@jagoda, kako si pa ti?
še malo, pa bomo že na polovici. Meni tako beži čas, da kar ne dohajam… ?
@pika, hm, nisem prepricana ali jih ze cutim. Vcasih se mi zazdi, da bi lahko bila, pa si potem recem, ne, ne more se biti to to ? me pa sem in tja tako stihne cez trebuh, sicer ne bolece, kot nek krc, ce globoko zavzdihnem ali zazeham, da me kar prestreli in mi nic ni jasno ? hvala za dobre zelje ? jih posiljam tudi jaz nazaj in lep mini dopustek zelim! Jaz sem doma te dni, sin pa na morju s starimi starsi ?
@pika,@jagoda mi imamo za dopust ze od decembra rezerviran apartma na nekem hrvaskem otoku, kamor hodimo vsako leto z vec druzinami in je tak zen…si ne predstavljam, da ne bi sli. ? sicer je res malo od rok, ampak ce bo vse ok, sibamo! Gremo pa v prvi polovici julija – do Zadra in potem cez na nas otocek ? seveda, najprej pa zelena luc od ginekologa. ?
@nikita, smo v pricakovanju lepih novick ?
@nikita držimo pesti in se veselimo lepih novic! ❤️
@nikita, srečno če še ni konec ? jaz sem 33. teden, tudi že na drobno odštevam ? prvič sem rodila z urgentnim carskim, zdaj pravijo da je punčika večji otrok in bo verjetno napovedan carski…je gin.rekla, da se grem v 37.tednu zmenit kako bom rodila ? tako da računam konec maja, da se zmenim za sredino junija, če se moji punci ne bi kaj pretirano mudilo ?
Čestitam @nikita ❤️ super za hiter porod ? gremo počasi za teboj ?
Čestitke @nikita in dobrodošla dojenčica Zarja ❤️ me veseli, da vse poteka tako super.
Jaz sem danes dopolnila točno 34 tednov in tudi v mislih že počasi odštevam in čakam, da spoznam tega najinega čudežnega fantka ? vse dobro vsem ?