Nosečnost po IVF (OBMP)
Pika9, 05.04.2024 ob 16:27
@malin, jagoda460 – suuuper, sem vesela za vaju ? zelo dobra rezultata imata. Na nifty potem be gresta? kdaj imata nasednjič pregled? Jaz imam v ponedeljek v apn.
@malin, slabosti in zgaga so minile? Jaz imam še vedno probleme z zgago, slabosti so pa mimo ?
@Pika9 hvala! Kaksne stevilke si ti imela pri nuhalni AR? Naslednji pregled imam pri ginekologinji 16.4.
Glede Niftyja moj vztraja, da grem…? ce drugega ne, bova izvedela spol ? draga tolazba, a ne?
Slabosti so se prisotne, vecinoma popoldne oz zvecer, dopoldne sem zdaj v vecji meri ok. Za zgago pa sem s polnini 12. tedni zacela jemat Ortanol za protonsko crpalko (sem jemala tudi v prvi nosecnosti) in je sedaj mnogo bolje. Ker kombinacija kisline in slabosti…omg ??
Pa tvoje slabosti?
@Pika9 berem za slabosti, vmes ze pozabila ? ?
Moji rezultati so bili takšni:
trisomija 19 1:441
trisomija 18 1:19793
trisomija 13 <1:20000
NS je bila 1.6 mm
za trisomijo 21 je DHT precej poslabšal rezultat, ampak to je še vedno znotraj normale, tako da sem sem kar pomirjena ? pa še zdravnica mi je rekla, da lahko DHT nakazuje na določene ginekološke težave, ki sem jih imela že prvič med nosečnostjo, tako da mislim, da je to to. Ker na UZ je izgledalo vse ok ?
Pika9, 05.04.2024 ob 17:15
Moji rezultati so bili takšni:
trisomija 19 1:441
trisomija 18 1:19793
trisomija 13 <1:20000
NS je bila 1.6 mm
za trisomijo 21 je DHT precej poslabšal rezultat, ampak to je še vedno znotraj normale, tako da sem sem kar pomirjena ? pa še zdravnica mi je rekla, da lahko DHT nakazuje na določene ginekološke težave, ki sem jih imela že prvič med nosečnostjo, tako da mislim, da je to to. Ker na UZ je izgledalo vse ok ?
Superca! ☺️
Jaz sem vseeno oddala kri za Nifty. Sem ga dala že v četrtek, kar pri svojem ginekologu. Sem pa vzela čisti osnovnega, tega za 350€. Zdaj čakam na rezultate. Me pokličejo, ko jih dobijo. Naslednjič so me naročili čez 4 tedne in sicer 7.5.2024. Počutim se dobro, zaenkrat nimam nobenih težav. Sploh nimam občutka, da sem noseča, razen tega, da se mi že pozna trebušček.
Zdravo punce.
Končno se lahko tudi jaz oglasim v takšni skupini. Vidim da ste že vse pri nuhalni. Čestitke vsem ?
21.3 sem imela prenos enega 5 dnevnega zamrznjenega zarodka in že od 8 dneva dalje mi kaže pozitiven test. To je potrdil tudi krvni, ki je bil na 12 dan po prenosu 1570.
Par dni sem imela občutek, da sem noseča, sedaj pa se mi zdi da imam več energije kot prej. Me rahlo bolijo prsi in bradavice na otip, več hodim na stranišče ker tudi več pijem ampak to pa je to. Probam čimmanj o tem razmišljat ker imam prvi ultrazvok šele konec 10 tedna.
Ker se mi to zdi pozno, bom mogoče šla prej na samoplačniškega.
V katerem tednu ste ve mele potrditveni ultrazvok? Ni 10 teden že pozno? Tako ali tako me fejst skrbi saj sem že imela eno izvenmaternicno nosečnost in so mi odstranili en jajcevod..
@Plusek505 dobrodošla in čestitke ?
Jaz sem imela potrditveni uz dva tedna po krvnem testu in mislim, da je to kar praksa v LJ in v Mb. V Lj ti potrditveni ultrazvok naredijo na kliniki, tako da sklepam, da si vodena v Mb. Jaz ti priporočam, da pokličeš svojo ginekologinjo in ji lepo razložiš, da si zanosila po ivf in da so ti rekli, da moraš imeti uz čez dva tedna. Jaz sem imela potem že pri svoji ginekologinji uz v 9. tednu, dva tedna prej pa potrditveni. Jaz bi vztrajala, da naredijo prej, se mi ne zdi smiselno, da plačuješ, če so navodila na kliniki drugačna.
Danes sem imela pregled v APN. Vse vredu. Tokrat je plod za en teden večji, medtem ko je bil v prvi nosečnosti skos manjši. Res je lahko vsaka nosečnost drugačna ?
@Plusek505 dobrodošla med nami. Jaz tudi nisem imela nekih značilnih znakov nosečnosti. Sploh nobene slabosti, občasno bolj napete in občutljive dojke, pa še to se spreminja iz dneva v dan. Energije imam veliko, trenutno je edino trebušček tisti, ki me opominja na nosečnost. Pa to, da ne morem več na trebuhu spat. Glede ultrazvoka pa tako, na tistem listu, ki si ga dobila iz UKC Maribor, da je bil tvoj krvni test pozitiven, piše tudi, da svetujejo ultrazvok čez 14 dni. Morda pa to pošlji svoji ginekologinji in prosi, da te naročijo prej. Fajn je, da se čimprej preveri, če je plod vitalen in če srce bije. Tako boš tudi ti bolj pomirjena.
Jaz sem danes že dobila rezultat Nifty testa. Vse tri trisomije imam low risk, pa tudi spol se je potrdil, res bova dobila fantka. 🙂
Dobrodosla @plusek!!!ne se ozirat na simptome.niti jaz nisem imela cist nic.ne slabosti,ne bolece prsi,nic.razem zmantranosti katero pripisujem celemu postopku,najmanj nosecnosti.po postopkih se mi zdi da je vsepovsod 14 dni po krvnemu potrditveni uz.pol nekje od 9.tedna naprej prvi pregled pri osebni gin.
@jagoda,pika in malin sem full srecna da su nuhalne s tako majhnimi tveganji..
Jaz sem se vceraj sla pokazat moji gin zaradi izcedka od nedelje.je vse ok.miga in brca brez uz.srcek je tud bil tako kot je treba,tako da grem bolj pomirjena v cet v apn.kaj se pa spola tice….2krat je ne prevec sigurna napovedala fanta…vceraj pa s veliko vecjo sigurnostjo puncko…upam da bo v cet definitivno povedala kaj je.tako bi tud mozu presenecenje pripravila ker ne gre s mano.
Plusek505, 09.04.2024 ob 17:15
Hvala vama za odgovora ?
Sem poklicala ginekologinjo in mi je datum prestavila na 16 april. Kar je sredina sedmega tedna ???
Upam da se bo že slišal srček
@Plusek dobrodosla in cestitke!❤️
Super, da si uspela prestavit UZ, kot pravijo punce je za nas IVFjevke tak protokol. In potem smo tudi same bolj mirne. ☺️
@Mimimi samo, da je vse ok. Sigurno je spodaj vse bolj obcutljivo in hitro kaksna mini zilica zakrvavi. Meni je pri prvi nosecnosti Pusenjak celo svetoval abstinenco od spolnih odnosov. Se tudi sedaj tega drzim, nekako ne upam ? se pac drugace pozabavamo ??
Sem pa danes dala kri za NIPT. Cez dooolgih 14 dni bodo rezultati. Izbrala Panoramo plus – Medgen. Moram pa pohvalit zdravnico na pogovoru, res je prijetna in si vzame cas za vsa vprasanja. Tudi taka, ki nimajo veze s genetskim posvetom in sem morda dobila odg na vec takih vprasanj, ki sem jih potiskala na stran. Vec takih zdravnikov… ❤️
@malin res je.mi smo bili v medgenu dat kri za izsiljeno genetiko po dveh splavih in 3 2 neuspesnih prenosih.sem kar izsilila od gin ki je takrat nadomescala moju osebnu.drugac su punce govorile da v ukc te kar na brzinu resijo s vprasanji,pa samo das kri.v medgenu smo s zdravnico bili vec kot uru ker je vse vprasala v detajle.
Mi nismo dobili prepoved,lahko vse.glede na to da jaz jemljem se aspirin zvecer ki redci kri,se lazje kaksna kapilara poci,al pa odrgnina zakrvavi.
Bomo vidli kaj bo danas v apn povedala.imam spet morfologijo.upam da pokaze koncno kaj je.ce ne se bo mojemu speljalo do konca!!!???
@Mimimi cestitke za deklico ?
Glede zdravnice v Medgenu imas prav, res si vzame cas. Tudi jaz sem bila tam skoraj eno uro.
Čestitke mimi ? In čestitke vsem ostalim, ki ste se pridružile v zadnjih mesecih. @Plusek v 7. tednu se načeloma srček že sliši. Jaz sem bila na prvem pregledu, ko sem bila 6+1 in sem slišala srček. Noro lep spomin.
Sicer pa sem jaz zakorakala v 32. teden in včasih še kar ne dojemam. Še par tednov in grem na porodniško, ki jo že komaj čakam ?
Mimimi cestitke za pupiko in lepo preseneti danes dragega ?
Wiiiii, Ananaska, a ni noro, ko naenkrat kar zleti cas in se blizas velikemu dogodku? Naj bo lepo do konca. Kako kaj priprave na porod? Jaz sem pa danes ze dobila odlocbo za vrtec ? mala bo ze pol leta stara, kar ne morem verjet ?
Cestitke vsem novopecenim noseckam in vse najlepse ?