Nosečnost po IVF (OBMP)
@mandarina tud jaz verjamem da bo vse ok.da je nekaj prehodnega.prvic zaradi tega ker je pol utrip bil ok,drugic ce bi bilo kaj hudo narobe malcek nebi toliko zivahen bil.pa se pusenjak na forumu pravi da se to pogosto zna zgodit ker ni do konca se razvijeno nekaj s provodnosti elektricnih impulzov v srcku in ni nevarno.tako da se drzim tega
@mimimi, bravo. Verjamem, da bo tudi z utripom vse vredu ? v moji prvi nosečnosti sem tudi hodila v apn in so bili zelo prijazni ? še malo večkrat vidiš otročka, ker imaš več UZ. Sem imela pa v prvo manjšega otročka, pa sem zato zdaj v drugi nosečnosti dobila aspirin 100.
@nikita, si se pozdravila? Upam, da ni bilo kaj hujšega.
@malin, @jagoda, kako sta? So že mimo slabosti? Pri meni je mimo, imam pa še vedno težave z zgago. Skos moram nekaj malega jest. Nisem nikomur še povedala za nosečnost, me pa že malo čudno gledajo, ker v službi po petkrat jem ? sem si prolagodila obroke, da jem večkrat po malo. To sem imela že prvič, pa je nekje po treh mesecih minilo, upam, da bo zdaj tudi ? sta že komu povedali za nosečnost? Midva nameravava po nuhalni, ki jo imam v sredo, povedati najprej sinu, potem pa še ostalim. Se že vidi, tako da moram pazit, kaj oblečem ? sploh popoldne/zvečer.
@pika9 blagor, ker so tvoje slabosti mimo…moje se vztrajajo, je pa res, da je ze bolje, kaksen dan komaj kaj, potem pa spet kak dan za ? tudi zgaga ne pripomore k boljsemu pocutju, ta se mi zdi se bolj zoprna kot slabost sama ? hb za rupurut in rennie pa “cigumije” ?
Uf, kmalu imas nuhalno, jaz sele cez 14 dni. Drzim pesti! ☺️
Za nosecnost sem povedala parim najblizjim prijateljicam, nekaj jih se ne ve, ker se ne uspemo videti v zivo, bo kar presenecenje ?
Kar se tice trebuscka se tudi meni ze pozna, imam ze tezavo kaj oblect, ker nosecniskih oblek se nocem dat iz omare ?
Hej @Malin in @Pika9, jaz se vredu. Pri meni nobenih posebnosti. Še vedno brez slabosti, tudi meni se že malo trebušček pozna. ? Bolj izbiram širša oblačila. Jaz sem v službi že na začetku povedala, da grem v IVF postopek, ker sem precej manjkala. Tako, da vedo v službi, pa moji in njegovi starši, pa kakšni kolegico sem povedala, če smo se ravno v živo videle. Jaz tudi čakam na nuhalno, da spet vidim mojega škrata na UZ. Me pa ful zanima spol otroka. Bi kupila že kakšno oblačilo, ko ravno kje kaj zanimivega vidim, pa ne morem, ko še ne vem spola. ? Vidve, ki pričakujeta 2.otroka imata veliko stvari že doma, jaz pa nimam nič in zato veliko brskam po spletu za otroškimi stvarmi.
Midva se bova pri spolu pustila presenetiti, tako kot prvič ? sicer prvič sem bila prepričana, da bo fantek (tako sem slutila) in je tudi na koncu bil. Tokrat pa nimam tako močnega občutka, kaj bo. Bomo presenečeni na koncu.
sem mislila, da je slabost minila, pa se je vrnila pred nekaj dnevi ? ampak glede na to, da se prvo trimesečje izteka, bo kmalu minilo ? komaj čakam sredo, ko imam nuhalno svetlino. Kri za DHT sem že dala. Potem pa takoj poveva sinu in staršem. V službi pa čez kakšen teden ?
oblekice pa verjamem, da mikajo ? pa posteljica, pa voziček… ?
@jagoda,niti jaz nisam imela cisto nic doma za dojencka..zdaj pa imam skoraj da vsega.enkrat ko zacnes delit okoli veselu novicko na vse strani zacneju dezevat ponudbe.imam ti ja posteljico,pa tudi vozicek od mojega,s druge strani ponudba za previjalno,oblacilca….ceprav malcek se zmeraj noce pokazat kaj skriva med nogami,za zacetek je zrihtan.sreca pa za te najmanjse je vecina stvari unisex.
@Pika9 lepo, da je vse vredu. Mi2 z @Malin imava nuhalno prihodnji četrtek. Joj, jaz sem tudi v dilemi za ta Nifty. Najprej sem bila prepričana, da ga bom dala delati, zdaj se nagibam k temu, da nebi. Slišala sem toliko slabih zgodb, o lažno pozitivnih rezultatih. So mi punce rekle, da so potem celo nosečnost bile na trnih. Ena mi je rekla, da ji je Nifty sploh zgrešil. Drugi dve sta na nuhalni imeli vredu rezultat, Nifty jima ga je pokvaril in je nakazovalo na trisomijo 13 in 18. Sta bili ful prestrašeni, na amniocintezo nista želeli in sta še enkrat dali kri za NIPT test. Ena pri istem proizvajalcu, druga pri drugem. Potem je bil pa rezultat low risk. Ampak mirne nista bile pa do poroda. Res sem v dilemi, ali Nifty sploh delati. Najbolj se zaradi let nagibam k njemu, ob porodu bom ravno 38 let.
@jagoda460 jaz tako v nobenem primeru ne bi šla delat splava, tako da na nuhalno niti ne bi šla, če ne bi rabila ta pregled zaradi fetalnega ultrazvoka srca, ki ga moram opravit. Je pa seveda odočitev vsake posameznice, za kaj se odloči ? če bi jaz lahko enostavno zanosila, bi sigurno na vse te preglede drugače gledala, kot sedaj, ko je za mano 9 let borbe ? sem se odločila, da bom uživala v nosečnosti in se ne bom obremenjevala ?
Za trisomijo 21 imam rezultat 1:441 in mi je zato predlagala po nuhalni svetlini še nifty, ampak sem se odločila, da ne grem. To pomeni 0.25% možnosti, kar je zelo malo in se zato ne bom obremenjevala celo nosečnost s tem.
Kje pa imaš pregled za nuhalno svetlino?
@Pika9 imam kar pri svojem ginekologu, na Ptuju. Saj bom vidla, najprej naj naredijo nuhalno in se bom potem odločila. Sicer živim v okoli Ljubljane, ginekologa sem pa kar v domačem kraju obdržala. Zaenkrat hodim še tja, dokler bom lahko.
Pika9, 29.03.2024 ob 11:50
Nuhalna svetlina je za mano. Vse ok ? na nifty ne grem. Naslednji pregled imam 8.4. ? še prej pa kardiologa ?
Krasne novice, Pika! ❤️
Midve z Jagodo pa se odstevava ? jaz bom verjetna sla na nifty, ne vem… edino tole, da je lazno pozitiven me zdaj malo skrbi ??
@jagoda,pika,malin jaz sem rekla da bom pocakala rezultate nuhalne.su bili nekje 1:200,ili 300,se ne spomnim vec.takoj sem dala kri za dht na zahtevu zdravnika.je zmanjsalo na 1:841.in sem rekla da ne grem naprej iskat hudica.
Mimimi541, 30.03.2024 ob 21:41
@jagoda,pika,malin jaz sem rekla da bom pocakala rezultate nuhalne.su bili nekje 1:200,ili 300,se ne spomnim vec.takoj sem dala kri za dht na zahtevu zdravnika.je zmanjsalo na 1:841.in sem rekla da ne grem naprej iskat hudica.
? to imas tudi prav!
Nuhalna je za mano, za mojo starost 39 je baje super.
Nuhalna svetlina 1.5 mm
Trisomija 21 1:2047
Trisomija 18 1:5100
Trisomija 13 1:15970
je pa DHT precej popravil rezultate BR na Adj.Risk (zgoraj zapisani), ce sem prav razumela.
@jagoda kako si opravila?
@Malin tudi pri meni vse vredu, sem bila zelo vesela. ? Nuhalna svetlina: 1.6 mm Trisomija 21 1:3009 Trisomija 18 1:7216 Trisomija 13 <1:20000 So mi pa napovedali fantka. ?
Jagoda460, 04.04.2024 ob 23:17
@Malin tudi pri meni vse vredu, sem bila zelo vesela. ? Nuhalna svetlina: 1.6 mm Trisomija 21 1:3009 Trisomija 18 1:7216 Trisomija 13 <1:20000 So mi pa napovedali fantka. ?
Krasno! ? Jaz za spol nisem sprasevala najprej, ker sem pozabila. Se je pa moj cisto na koncu spomnil in vprasal, pa je rekel, da sicer to ni sigurno, ampak da mu deluje deklica. ?♀️?