Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Nosečnost po IVF (OBMP)

Nosečnost po IVF (OBMP)

@Malin in Pika9 sem kar čakala na vajine novice. Lepo je brati, da je vse vredu. Mene ta pregled čaka v ponedeljek. Sem pa še vedno brez slabosti, sploh ne vem, kaj to je. ? @Malin jaz bom Crinone gel uporabljala do 12.tedna, ga imam toliko doma. Zdaj če ti kak dan zmanjka, verjetno ni nič narobe. Ker kot vidim, dobivamo različna navodila. Punci a vajin naslednji pregled bo potem že merjenje nuhalne? Če koliko časa? 2 do 3 tedne?

Punce hvala za info glede sole za starse… meni se v resnici ne da se enkrat hodit, ceprav se mi zdi, da sem ze marsikaj pozabila ? bom se vidla kaj bom…

@Jagoda460 saj verjetno bo to res dovolj, kolikor ga imam, se bom pa se malo pozanimala. Jaz sem dobila po punkciji 2 skatli in nato se 2 po pozitivnem krvnem testu, kar bom zdaj pocasi tudi porabila. Sedaj na pregledu sem pa popolnoma pozabila vprasati. ? Glede slabosti pa samo lahko reces juhu, ker tole si ni za zeleti. ?V prvo sem jih tudi imela, ampak tisto se mi ni zdelo nic v primerjavi s sedaj.
Naslednji pregled je nuhalna, ja, pravijo da najbolje v cca 12.tednu, torej cez 3 tedne. In pa drzim pesti za ponedeljek!?

Živjo punce, upam, da si ne prikličem kakšno slabo karmo, ker se že oglašam na forum ampak imam vprašanje.

prejšni teden sem imela 2 prenos ?, ki je zgleda uspel, test mi že od 5 dne po prenosu kaže +.
me pa skrbi, ker imam bolečine v trebuhu na desni strani ampak ne v jajčniku. Razmišljam bolj ali da se maternica širi ali pa izvenmaternična. Je katera imela take bolečine in je bilo vse ok?

je sicer to moja druga nosečnost, enega otroka že imam, imela pa sem tudi že IMN ampak se res ne spomnim, da bi imela že take bolečine razen v 4-5 mesecu nosečnosti, katere pa so bile od raztezanja maternice.

bolečina je sicer blaga in ni konstantna.
krvni test imam šele naslednji teden tako, da se vrjetno zdaj tudi na UZju še ne bi nič videlo.

@glove38 jaz sem imela rahle krče, kot da bom dobila menstruacijo. Pa ponoči mi je bilo vroče in sem se zbujala, čez dan pa sem bila utrujena (ampak sem delala po 10 ur in več, tako da lahko tudi od službe). Pa kar kmalu mi je ratalo slabo.
@jagoda – še malo ? sporoči, kako bo.
jaz imam NS 27.3., kardiologa 3.4., pregled v APN 8.3., 25.4. pa potem spet pri svoji ginekologinji ? pa verjetno vmes še enkrat kardiologa ? tako da bo hitro minilo, ker imam toliko pregledov ?

@Glove38 nosečnost se da z UZ videti, ko je betaHCG v krvi okrog 1000 enot. Takrat se vidi gestacijska vrečka, seveda brez ploda, ker je ta še premajhen. Jaz sem imela narejen UZ na dan krvnega testa (13.dan) in se je GV že videla. BetaHCG je bil ta dan izmerjen 954. UZ mi je privat naredila kolegica, ki je ginekologinja. V tvojem primeru je pa res še prekmalu. Bo potrebno počakati do krvnega testa, oz. do vrednosti betaHCG okrog 1000 enot.

Jutri tocno 19.teden.ze nekaj dni bolecina v spodnjem delu trebuha.ni konstantna,predvsem ko vstanem kot bi nekaj fajn steglo.in pa ko koncam lulat zgrabi kot en kratki mocnejsi krc.a je to normalno za te tedne?

@jagoda kako si opravila na UZ?

@Mimimi
pomoje so ti obcutki in krci normalni, ker se telo prilagaja na nosecnost. Jaz sem v 9. tednu, druga nosecnost, in se mi zdi kot da sem ze v petem mesecu glede spikanja, razbolenja, ce dolgo lezim na enem boku itd. Sprasujem se kaj se bo ?

@Malin sem imela včeraj UZ, vse vredu. Plod primerno velik, 2,38 cm. ? Se je videl že obris glave, trebuščka, rok in nog. Jaz sem nad vsem tako fascinirana, ker je to moja prva nosečnost in mi je vse tako novo. Nuhalno imam 4.4., prej bom šla dati še kri za dvojni hormonski test, tako da bo na dan nuhalne tudi že rezultat tega. ?.    @Mimi541 kako ti gre pa uravnavanje sladkorja? Se je stanje umirilo? Zdaj lažje uravnavaš?

@jagoda dolgodelojoci inzulin zvecer pa hitri pred zajtrkom.nekako se mi zdi da mi bodo zvecer spet povisali ker zjutraj se zmeraj skoci cez 5.3,ne gre gor eno ili dve uri,skoci na pol ure ma vseeno skoci.cez dan pa normalno.po jedi nekje do 7.2,3,pol pade in se vrti od 5 do 6.

@Mimimi541 to so vredu vrednosti, sploh po obroku je fajn, da ne gre višje. Boš videla, kaj ti bodo rekli glede jutranjega sladkorja. A so te poslali v LJ v diabetološko ambulanto? Oz. kam hodiš?

Odgovor na objavo uporabnika
Jagoda460, 12.03.2024 ob 12:34

@Malin sem imela včeraj UZ, vse vredu. Plod primerno velik, 2,38 cm. ? Se je videl že obris glave, trebuščka, rok in nog. Jaz sem nad vsem tako fascinirana, ker je to moja prva nosečnost in mi je vse tako novo. Nuhalno imam 4.4., prej bom šla dati še kri za dvojni hormonski test, tako da bo na dan nuhalne tudi že rezultat tega. ?.    @Mimi541 kako ti gre pa uravnavanje sladkorja? Se je stanje umirilo? Zdaj lažje uravnavaš?

@jagoda
ja res je, v prvi nosecnosti dozivljas stvari kot da si v drugi dimenziji ? super za lepe novice. Jaz imam tudi nuhalno 4.4. ? koliko tednov in dni si tocno noseca? Oprosti, ampak ze vse mesam in pozabljam. ?

@jagoda ne.s ljubljano sem koncala ko je sel mimo potrditveni uz.v sezani zdaj delam vse.vse drugo glede nosecnosti ce se ne da pri moji gin.,grem v postojno.tam skoraj da poznam vse.edino porodni blok mi je se neznan,to bom sla cez enih dva meseca spoznat.

@Malin danes sem 9t2dni. Prenos 5 dnevnega zarodka sem imela 27.1. Ti si ga imela verjetno kar dni pred mano? Na nuhalni bom 12t4dni. A za ta dvojni hormonski test je vseeno kdaj daš kri, mislim dopoldne/popoldne?

@jagoda, super, sem vesela zate ? Za dvojni hormonski test so mene naročili zjutraj. Ampak ne vem, če je kakšna omejitev, kdaj morajo odvzeti kri. Ti niso dali ure?

Jaz sem dht delala isti dan kot nuhalno.sem imela v postojni ob 11 uri.ko je koncal,pusenjak je dal da grem se dat kri za dht.tako da se mi zdi da neke posebne omejitve ni.sej za beto in ta drugi hormon posteljice ne moras bit tesce.je isti tud ce se najes.

@Pika niso mi dali ure. Samo napotnico za v laboratorij sem dobila. Jaz imam ginekologinjo, ki dela v koncesijski ambulanti in me je poslala v UKC Maribor na ta test. Rekla je, da naj grem v 11.tednu. Bom poklicala tja, če se moram slučajno kaj naročiti.

Odgovor na objavo uporabnika
Jagoda460, 13.03.2024 ob 08:13

@Pika niso mi dali ure. Samo napotnico za v laboratorij sem dobila. Jaz imam ginekologinjo, ki dela v koncesijski ambulanti in me je poslala v UKC Maribor na ta test. Rekla je, da naj grem v 11.tednu. Bom poklicala tja, če se moram slučajno kaj naročiti.

@jagoda
jaz sem dobila v LJ pri gunekologinji vse te prve preiskave na eni napotnici tudi dht je zraven. Ampak zaradi drugih preiskav, ki so poleg dht moram bit itak tesca. So me pa opozorili, da moram dopolnit vsaj 10. tednov preden grem. Verjetno bom sla naslednji teden.

@Jagoda, za DHT se svetuje, da greš čim prej po dopolnjenih 10t, saj je takrat občutljivost testa najboljša. Tudi jaz sem šla v UKC MB laboratorij. Sem pa šla malo kasneje (okoli 13:00), ker ni potrebno biti tešč. Rezultate sem nato sama prevzela (dobiš listek s kodo, s katero prevzameš rezultate), da sem jih že imela s sabo na nuhalno. Te rezultate potem zdravnik vnese v sistem, da dobiš splošno oceno tveganja, ki je po DHT še bolj točna.

Kako ste kaj nosečke? Jaz sem ravno danes dopolnila 27t. Vstopam torej počasi v tretje tromesečje in kar ne morem verjeti kako čas beži ?

Jst sm pa danes 29 1/7,vse ok,razen da sm vceri zbolela(po 2 letih)…neupam nc druzga vzet kukr lekadol + C…

Ojla tud morfologija je mimo.vse ok,v bistvu malcej spada v manjse s svojih 320 gramov.verjetno zaradi dijete za sladkornu.je pa na minutku imel nizek utrip,okrog 80.pol je bil normalen cez 150.a je imela katera nekaj podobnega?kaaj su vam rekli?meni je samo rekla da me ne bo strasila ker je to verjetno nekaj prehodnega glede na to je v druga dva merjenja bil normalen.pa dobila napotnico za apn,pa da bo malo ona pohitela zdravnicu tam da pridem prej na vrsto da se vidi kaj je s utripom.srcek je bp.tam moram itak it zaradi pritiska,sladkorne in samoega ivf-ja

New Report

Close