Nosečnost po IVF (OBMP)
@nikita glede na to da sam lar dni nazaj prvic zacutila,in da imam posteljico spredaj,zal niti to ni se stalnica…?
Mimimi541, 26.02.2024 ob 18:22
@nikita glede na to da sam lar dni nazaj prvic zacutila,in da imam posteljico spredaj,zal niti to ni se stalnica…?
SI najdla srcka oz.cutla premike?
@nikita ja,vse je..pa ze dva dni zura tud cez cel dan.??
@ostale a je katera imela nsb pa da je kot zacetni inzulin dobila insulatard?dolgodelojoci,piknes zvecer prej ko gres spat?dala sem si ga dve veceri,glukozi se cwz noc zmesa,vsepovsod je.pa zjutraj tesce se visji kot brez.
Je to prilagodba par dni al pa nekaj ne pase?
Mene morfo komaj caka cez 20 dni.ma za znorit je s tem.meni su se dali libru.tisti senzor ki je priliman na roki,pol ga vsaka dva tedna zamenjas.zdaj ne vem ce je cukr znorel zaradi inzulina al pa mogoce senzor kaj heca.bomo vidli v torek.moram poklicat sestro v diabetolosko da vidi meritve.vec kot tolko kaj delam zdej res ne vem kaj se.
Danes sem imela UZ pri svoji ginekologinji in je vse ok ? zaradi prirojene srčne napake pri meni sem sicer dobila več napotnic, ampak to sem že vse dala skozi pri prvi nosečnosti, tako da tudi tokrat ne bo problem ? upam, da čimprej minejo sabosti, drugače pa nobenih drugih težav ?
@malin, kako si ti? Jutri imaš pregled?
@mimimi541, ko sem se pri prvi nosečnosti prijavila na šolo za starše, so mi rekli, da šele pri sedmih mesecih. Se mo zdi, da je še malo zgodaj. Jaz tokrat ne vem, če bom šla ponovno… najverjetneje ne
@pika sam vprasala sestro od katere sam doba sporocilo.je rekla da ni narobe poslala ker da je vseeno v katerem meseco si za it v solo.grem za vidit kako je to,pa vecino stvari poberes okrog.ili je zadosti zdrava logika.predvsem grem zaradi moza.je rekel da hoce bit na porodu s mano.pa da vidi kako je zenski,kaj prestajamo za to malo zivljenje in kaj dajamo skozi na porodu.cisto da je malo pripravljen.da ne gre se on skup v porodni sobi.?
@mimimi, super ? nama je bilo prvič zelo všeč v šoli ? saj ni slabo tudi malo obnoviti, pa še ko si ves v pričakovanju, je še toliko lepše, ko skupaj s partnerjem preživljaš čas ? jaz bom tokrat imela carski rez, tako da bo malo drugačna izkušnja kot prvič, ampak žal nimam druge možnosti zaradi posega na maternici, ki sem ga imela dve leti nazaj. So mi že po operaciji povedali, da naravno ne morem več rodit. Samo da bo na koncu vse vredu ?
Mimimi541, 06.03.2024 ob 15:52
@ pika ce ze lahko grem tolk zgodaj,grem rajsi zdaj ko je se taksno grdo,prevrtljivo vreme in se ne da se it ven zvecer.pol maja ko naj bi bila v 7.mesecu bom rajsi ta cas prezivela zunaj na kaksnem sprehodu kot pa v sejni sobi.a ja….koliko pa traja eno predavanje?
- Jaz sem bila v šoli za starše v Ljubljani. Če se prav spomnim, je bilo 10 predavanj po dve uri. Niso bila vsa obvezna. So pa povedali na začetku, katera so obvezna za partnerje. Ampak je že 5 let nazaj skoraj, tako da se ne spomnim čisto vsega ?
Pika9, 05.03.2024 ob 19:37
Danes sem imela UZ pri svoji ginekologinji in je vse ok ? zaradi prirojene srčne napake pri meni sem sicer dobila več napotnic, ampak to sem že vse dala skozi pri prvi nosečnosti, tako da tudi tokrat ne bo problem ? upam, da čimprej minejo sabosti, drugače pa nobenih drugih težav ?
@malin, kako si ti? Jutri imaš pregled?
@mimimi541, ko sem se pri prvi nosečnosti prijavila na šolo za starše, so mi rekli, da šele pri sedmih mesecih. Se mo zdi, da je še malo zgodaj. Jaz tokrat ne vem, če bom šla ponovno… najverjetneje ne
@pika9 super novice, samo naj gre tako naprej.
Jaz sem imela vceraj UZ, ja, in zaenkrat tudi vse ok. Dobila potrebne napotnice in MK. Me pa mucijo celodnevne slabosti, sedaj sem prenehala z folno, ker lahko potencira slabost in se mi zdi, da je vsaj malo bolje. Moram rect, da sem kar neuporabna. ? Sem pa pozabila vprasat ginekologinjo kako naprej z dodajanjem progesterona – Crinone, ker ga imam samo se za 10 dni.
Kako je res s solo za starse v drugo? Je treba hodit ali samo ce je minilo doloceno stevilo let od zadnje?
@malin, super, samo da je vse ok ? te slabosti so res nadležne, tudi mene cel dan preganjajo. Še najbolje mi je, ko se zamotim z delom, da malo odmislim. Upam, da čimprej mine ?
Meni so na potrditvenem UZ rekli, da kar preneham s progesteronom (imela sem sicer utrogestan). Pa prenos zamrznjenčka v naravnem ciklu – verjetno tudi zato razlika ?
šola za starše pomojem velja. Mislim, da jo samo prvič delaš. Moje sorodnice je niso ponavljale
Hej hej punce, lepo vas je prebrat in da vasi migeci lepo napredujejo. Cestitke vsem novim noseckam, naj bo eno lepo popotovanje.
Moja izkusnja sole za starse pol leta nazaj, sicer stajerski konec – 5 predavanj po uro in pol (porod, dojenje in nega, psiholoska podpora, prehrana, nega zob). Bila na prvih dveh, partner na prvem, vec nisva mogla, ker sva oba se delala. Se to, kar sem bila, sem bila razocarana oz. sem imela zgleda previsoka pricakovanja. Teme so definitivno zanimive, ampak mene je zanimalo vse drugo, ne branje slajdov nekih cistih osnov, ki sem jih mimogrede izvedela tudi ce nisem sla sama raziskovat. Mi je pa bilo zelo vsec, ker nasa porodnisnica organizira strokovni posvet o porodu enkrat mesecno, kjer se pogleda oddelek, porodne sobe, predstavitev pa so imeli tudi anesteziolog (oblike lajsanja bolecin), pediatrinja, babica, vsak svoje podrocje, na koncu se debata. To pa je res bilo top. Partner pa pri nas ne potrebuje vec potrdila, da je bil v soli za starse, da lahko prisostvuje porodu, vsaj v nasi porodnisnici je tako.
Punce, tudi iz moje strani cestitke vsem. ❤️ Naj bo nosecnost mirna do konca in pa uzivajte, na koncu ko potegnes crto res hitro mine. Moj IVFjevcek bo star ze 19 mesecev, pa se mi zdi da sem vceraj dajala injekcije, cakala na punkcijo, prenos, krvnega. Ah ja ? Zelela sm se pridruzit @fracek glede potrdila za partnerje pri porodu. Js sm rodila leta 2022 v Ljubljani in ga moz ni potreboval. Leta 2023 sem pa rodila v Postojni in tudi niso nic sprasevali. Tako da mislim da je ta sola cisto osebna izbira. Midva sva imela v lokalnem zdravstvenem domu in nama je bilo vsec. Je pa res da sva bila cista laika, tako da nama je vsaka informacija prav prisla, sploh v prakticnem delu. ? Skratka, srecno vsem do konca ?