Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Nosečnost po IVF (OBMP)

Nosečnost po IVF (OBMP)

@mimi, 1:300 je meja pod katero ti potem pripadajo invazivni testi. Tvoje tveganje je nad to mejo (oz je manjše tveganje za kromosomske napake), kar se interpretira kot ok!

Sicer pa sem jaz od teh NIPT preiskav izbrala Nifty plus.

Ta teden sem imela morfologijo in je naš mali fantek super ??? sedaj sva nekako začela tudi verjeti, da je morda to res to in tudi malo začela gledati po trgovinah ? sem pa noro zmedena glede tega, kaj res potrebujeva, kaj je odveč itd. Kako ste se ostale odločale pri nakupih? ?

@ananaska2 srecna za vas!!!❤️❤️

Za te nipt teste za zdaj pocakam da vidim kaksen bo koncen izvid cez 10 dni ko dobim po posti.ce se tveganje zmanjsa ne bom delala nic vec,ce se pa povisa,verjetno bom neki od teh testov naredila prej kot karkoli invazivnega.

Mimi cestitke, vazno da je vse ok! ❤️   Ko bodo zdruzili z DHT bos dobila realne rezultate, tako da pocakaj z NIFTYjem. Ampak verjamem da ne bo potrebe. ?

@ananaska cestitke tudi tebi in manj je vec. Dejansko lahko vse dokupis, ce vidis da rabis. Seveda je fino da imas pripravljen vozicek, osnovno kozmetiko, tetra plenice, nekaj oblacilc, ostalo pa potem po zelji. ?

Mi smo v druzini imeli zadnjih par let 3 otrocicke.tako da jaz niti nimam namena ne vem kaj in koliko nakupovat.vecino bom dobila s vseh strani.zelja je edino nov vozicek.in pol vse drugo kako nam pride zelja za kupit.

Punce,kdaj ste vi povedale naokrog da pricakujete?sem 13+2 pa se zmeraj se ne pocutim da bi povedala.vsaj ne dokler ne dobim izvide iz postojne da vidim kako naprej.morali bi bit naslednji teden.vseeno bi bilo teden vec v 4.mesecu.tasca skoraj vsak dan vprasa a lahko zdaj povem?kdaj bom pa lahko?

Mimi js sm po nuhalni povedala ? Itak ni zagotovila, da bo vse ok, dokler ne rodis, tako da ko je bila nuhalna mimo nisva vec skrivala.

Jaz sem ožji družini povedala prej – moji strani takoj po pozitivnem testu (ker so naju itak spremljali zadnja leta in skupaj z nama upali). Njegovi strani pa po 2. UZ (okoli 8. tedna).

Prijateljem sem povedala po nuhalni in NIFTY rezultatih. V službi pa sedaj po morfologiji  – se pa sedaj že tudi težje skriva ☺️

Te pa popolnoma razumem. Nosečnost po izgubi je polna strahov. Jaz se vedno hecam, da bi najraje povedala, ko bo otrok že tu ?

Aja – pa glede deljenje novice širše. Midva sva prosila vse bližnje, da novice ne delijo vsaj do morfologije.

Zaradi narave dela v sluzbi vejo od zacetka.su me podpirali cez cisto vse postopke in padce na koncu.najrajse ne bi niti povedala..kako raste trebuscek in kako me kdo vidi,tako izve.zdaj odvisno kdaj me vidi!!!????

Na koncu bom pocakala se par dni da pride se koncni izvid iz postojne,pol pa dam zeleno luc!

Imam vprasanje, in sicer ali v MB se delajo potrditveni UZ po IVF postopku ali moras k svojemu ginekologu? Se mi zdi, da sem nekje prebrala, da velja slednje…ampak ne vem vec kje ?

Malin, pri svojem ginekologu.

Odgovor na objavo uporabnika
Fracek, 02.02.2024 ob 16:59

Malin, pri svojem ginekologu.

Hvala za odgovor. ☺️ Potem bo to Leonisce, upam da v nekem doglednem casu???

Mimi kako si? Si ze dobila izvide?

@mandarina,zdaj sam vidla.sam kar malo odklopila…izvide nisam se dobila,upam da jutri pridejo,je nekje 10 dni.mantram se s glukozo in ketonima.slednje mora bit negativno,kaj pomeni da moram cez cel dan nekaj jest,5 obrokov+prigrizki non stop.pozna vecerja na kaj nisam sploh naucena,pol glukoza zjutraj zvisana.se iscem neki balans med vsem tem.

Pozdravljena dekleta, danes se vam uradno se jaz pridruzujem v tej temi. Skoraj ne morem verjet, da je res, bom ocitno mogla pocakat do prvega UZ. ? IVF sem imela v MB, kot sem napisala ze malo visje, narociti se moram pri svojem gin., ki je Leonisce. Lahko katera pove, kako hitro so vas narocili? Meni so rekli naj poskusim dobit pregled v naslednjih 14 dneh… sem pa danes 13. dan po transferju, torej sem nekje v 4. tednu plus nekaj dni. Ste klicale v Leonisce ali po spletnem obrazcu, kaj mi priporocate? In ali narocijo k osebnemu gin. ali komu drugemu? Hvala ?

@mimi zvecer pojej kaksen jogurt preden gres spat. Tako so meni svetovali, ker me je samo jutranji sladkor hecal, pa se to sem ga imela do 5,5. Ko sm zvecer jedla, je bilo zjutraj ok. Dlje kot si tesca, slabse je in sladkor je zjutraj visji. ? Drzim pesti za dobre izvide. Ampak ne dvomim da je vse ok?

@malin
cestitke in srecno do konca. ?  Nevem sicer kako je v Leoniscu, js sm imela IVF v Lj in sem tam imela potrditveni UZ, cca. 3 tedne po krvnem. Se pravi nekje v 8. tednu. Naceloma nekje takrat narocajo, zato da se ze kaj vidi (utrip, velikost itd.). V drugo sem zanosila spontano in me je moja G narocila sele v 10. tednu. Tako da cist odvisno kaksno prakso imajo. Najboljse da jih kontaktiras in bodo povedali. ? Cestitke se 1x. ❤️

Ma sladkor mi sploh ni problem.jutarnji niti.merim ga od kdaj su me klicali da imam povisanega,se pravi mesec dni.najprej s mojim aparatekom,zdaj en teden s tistim ki sam ga dobila pri diabetologu.se mi zdi da je enih 3,4-krat bil povisan za 0,1-3.jutarnji ketoni nagajajo.vecerjo imam okrog 7:30,8.nekje 30 min pol sam ze na postelji,zmantrana.se bom morala navadit pojest jogurt in se kaj zraven ko se prvic zbudim za lulat,okrog 11 zvecer.

Odgovor na objavo uporabnika
Mandarina638, 06.02.2024 ob 08:38

@mimi zvecer pojej kaksen jogurt preden gres spat. Tako so meni svetovali, ker me je samo jutranji sladkor hecal, pa se to sem ga imela do 5,5. Ko sm zvecer jedla, je bilo zjutraj ok. Dlje kot si tesca, slabse je in sladkor je zjutraj visji. ? Drzim pesti za dobre izvide. Ampak ne dvomim da je vse ok?

@malin
cestitke in srecno do konca. ?  Nevem sicer kako je v Leoniscu, js sm imela IVF v Lj in sem tam imela potrditveni UZ, cca. 3 tedne po krvnem. Se pravi nekje v 8. tednu. Naceloma nekje takrat narocajo, zato da se ze kaj vidi (utrip, velikost itd.). V drugo sem zanosila spontano in me je moja G narocila sele v 10. tednu. Tako da cist odvisno kaksno prakso imajo. Najboljse da jih kontaktiras in bodo povedali. ? Cestitke se 1x. ❤️

Hvala Mandarina! ? sem danes klicala in ga imam cez 14 dni, konima ravno moja gin. ambulanto. Mi je pa omenila po telefonu, da naceloma v 8. tednu. Ne vem zakaj v MB priporocajo drugace…kakorkoli, upam na lepe novice. ☺️

@mandarina,prisli izvidi.ni treba nipt testov.rizik je s 1:481 se zmanjsal na 1:1800.full srecna!!vsaj nekaj lahko pozabim

Dobrodošla, @malin! In srečno do konca ? Jaz sem bila tudi v MB in sem imela pri svoji ginekologinji pregled tudi pri 6 tednih, pa potem še pri 8 tednih. Tisti prvi je bil prej zato, ker sem ji sporočila navodila iz MB (tj. da prosim za potrditveni UZ).

New Report

Close