Nosečnost po IVF (OBMP)
@Upanje, iskrene cestitke, naj vam bo neizmerno lepo ❤
@upanje cestitke! Lepo se cartajte! ❤️
@Mandarina in @Fracek hvala ? tudi vi uživajte in se lepo cartajte z vašimi malimi zakladki ??
Pozdravljene,
po več kot dveh letih v postopku OBMP (5. postopkov, 6. prenosov) sem tudi sama dočakala pozitivno beto, in sicer je bila 16 dni po prenosu 2402. Po pravici povedano sem že kar malo obupala, da nama bo kdaj uspelo, saj sva na posamezni postopek pridelala samo 1-2 zarodka, pa še to je bila parkrat samo morula, zato se mi zaenkrat vse to še ne zdi resnično. Trenutno odštevam dneve do potrditvenega UZ, ki bo 6. 12. Do sedaj sem imela 2 biokemični in se še ne upam veseliti prehitro. Je še kera, ki čaka na potrditveni UZ?
Ojla punce.
Sem 12.teden nosečnosti. Tiste, ki ste imele povišan sladkor, kako ste se borile proti temu? Js si 3.dan šele merim in se mi bo zrolal, jutranji je vsakič katastrofa ? kdaj dajo inzuline? Teh inzulinov se najbolj bojim… ? V prvi nosečnosti sem od sladkega živela, nobenih problemov, posledično moj tamal ni ravno sladkosned hihi zdej pa v štartu povišan sladkor, kile mi grejo dol, meša se mi…dons mam pregled pri moji gin., se kar bojim ? Evo pa sem si mal dušo spihala ?
Bibi cestitke ❤
Tudi moj jutranji cuker ni bil ok, po nekje 1 mesecu neuspesne “diete” dobila vecerni inzulin. Jaz se s tem nisem obremenjevala, sem si samo rekla, da ocitno se ni bilo dovolj pikanja ? takoj po porodu pa je bilo vse v mejah normale. Tudi tamali so merili vsak dan, vse ok. Hormoni naredijo svoje, pa se meja je nizka. Btw, tudi jaz sem sladkosneda ? krasno nosecnost ti zelim ?
@nikita js sm pri prvem zacela sele okrog 23. tedna, sem imela posteljico spredaj, pri tadrugi pa okrog 20. Tako da ima se dovolj casa, vse ok. ?
@fracek, meni so po dobrem tednu merjenja že določili inzulin, ker je jutranji skoraj vedno previsok ? kok enot si si ti dajala? Se je v višji nosečnosti tudi sladkor povišal?
@bibi to glih da se kaj ne spremeni v druzini.vecina je julij/avgust.tradicija se nastavlja..??
@Bibi tudi jaz sem imela že od začetka nosečnostno sladkorno.. najprej samo na dieti, nekje od sredine pa na inzulinu. Jaz v tem nisem videla nič slabega, celo lažje mi je bilo z inzulinom, ker sem sprva mogla res paziti kaj sem pojedla. Tudi jaz sem imela ponavadi previsok predvsem jutranji sladkor, tako da sem imela že res male obroke.. z inzulinom pa sem si končno lahko več privoščila in se tudi kdaj pregrešila. Kateri inzulin pa si dobila? Jaz sem imela Fiasp, dajala pa sem si od 3-10 enot, odvisno od tega kaj sem jedla