Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Nosečnost po IVF (OBMP)

Nosečnost po IVF (OBMP)

@Fracek…sem že iskala tvoje besede na drugem forumu pa zasledim, da si tukaj. Že zelo dolgo nisem prebirala teme in sem iskala tvoje pisanje, kako je, kako se držiš, kako poteka, je vse ok…in ja potem te najdem tukaj in preberem same dobre novice. Zelo zelo sem vesela zate, drži se in vse dobro še naprej s tvojo baby-ko 🙂

Jst sm danes noseca 6t.Beta je bla na 15.dan 1927…do takrat vse lepu in prav…cez par dni po beti sm pa vse znake zgubila…sploh nimam obcutka,da sm noseca…po beti me je nehalu spikat,nism vec napihnena,nehodim vec na wc ponoci,joske so me nehale bolet…potrditveni UZ mam pa sele 16.10. pr 8t…sm takoj po krvnem klicala mojo G in jo prosila ce me lahku vzame ta tedn,ker se 3t nebom mogla cakat…pr 1.prenosu se je prjelo pol pa na potrditvenem uz ni blu srcka,zatu me je tut tok bl strah,da se zgodba ponavla…ker takrat sm tut vse znake zgubila cez noc…jutri imam uz

je mogoc kera tuki,k je tut znake zgubila cez noc pa je blu vseen vse uredu?

@Fracek ti želim mirno nosečnost do konca, potem pa naj kar razgraja princeska ? pri meni zaenkrat nič kaj ne kaže na zanositev, zadnji postopek (septembra) so mi prekinili, ker se sluznica ni zadebelila 🙁

Nikita, jaz sem tudi tako čez noč izgubila vse znake, prav spomnim se, kako so mi prsi čisto uplahnile… pa je bilo potem vseeno vse okej, rodila sem zdravega fantka. Jaz sem inela na srečo cca 2 dni po izgubi znakov prvi pregled pri mojem ginekologu. Držim pesti, da bo pri tebi ista zgodba. Javi se se kaj.

fracek, zdaj bo pa kmalu punca pri tebi ❤️ jaz sem zelo uživala zadnji Mesec, vsak dan hodila na sprehode in poslusala podcaste. Se čisto umirila in potem imela tudi zelo lep porod. Naj bo tudi pri tebi tako ?

nesrecnica, tudi nate se velikokrat spomnim, tako zelo ti privoščim eno strucko ??

@Marsena ??? kako lepo, da si se oglasila in me poiskala ❤ se veckrat spomnim nate, se posebej sedaj, ko zbiram spomine na pot do najine pupe ?? Kako je kaj tvoja druzinica? Vsi vredu? Kako je z energijo pri najinih letih? Vse vredu hendlas?  Sta s tasco zakopali bojno sekiro? ? Se je druzinici pridruzil se kaksen kosmatinec/kosmatinka? Kako sem radovedna ? Ene stvari so mi res ostale tako v spominu … najin kuzek ze nekaj casa cuti, da se nekaj dogaja, je cist prilepljen na naju in samo odganja druge pse stran od mene ter se v mene stiska ? Me prav zanima, kako bo sprejel novo clanico. Dojencke ima sicer zelo rad, bi jih kar lizal in negoval. Bo se zanimivo. Hvala za dobre zelje, se javim, ko bo kaj novega ?

@Nikita
, jaz po pozitivnem testu tudi nisem imela nobenih posebnih znakov, prsi so tudi sle tekom casa malo nazaj, telo se navadi na progesteron in vse ostale spremembe, spikanja pa nobenega … tudi lulanja pri meni ni bilo nobenega izrazitejsega, slabosti tudi nobenih izrazitih. Takrat, ko pri meni ni bilo utripa, je bilo podobno in mislim, da ni nobenega merila, po katerem bi nam bilo karkoli zagotovljeno. Vem, kaksna muka mi je bila, vse dokler je nisem zacela cutit, se nikakor nisem mogla otresti obcasnih negativnih obcutkov in skrbi. Vse to je normalno, vseeno pa se poskusi veselit vsakega dne posebej. Zdaj si nosecka, srcek ta trenutek bije in pojdi s temi lepimi novicami naprej, vse drugo ni v nasi moci ????

@Hana
, se malo … vsak dan si se nekaj zmislim, kaj bi se morala/lahko naredila. Da bi sel cas tako hitro prve tri mesece ? Zdaj sem ze na porodniski, hkrati pa razumem, zakaj penzionisti nimajo nikoli dovolj casa ? Ampak uzivam v opravkih, tudi v sluzbi mi je bilo do zadnjega super in efektivno, tako da sem bila potem, ko sem za zadnji dan vzela vseeno dopust zaradi priprav na piknik cez vikend, kar malo huda na sebe, ker nisem cisto vsega naredila, kar sem mislila. Itak vedno zmanjka tisti en dan ne? ?

@(Ne)srečnica, zal mi je za prekinjen postopek, pa saj sama ves, ni da ni, kaj vse se ne zgodi, ko spremljas vsak svoj cikel. Slaba tolazba verjetno, ampak ce se spomnis, sem 4 mesece cakala na moj zadnji prenos zadnjega ? iz 4. postopka zaradi dodatnih preiskav. Po eni strani se mi je zdelo, da delam hudo narobe, ker sem tako stara, po drugi strani pa sem nekako hotela prej izvedet, ce je se karkoli takega, kar bi lahko vplivalo na neuspeh. Pa da ne govorim sploh, da je bilo to leto tudi pri nas polno izgub, groznih novic, vse neko cudno, da sem ze takoj na zacetku nosecnosti rekla: ce bos ti vse to prezivel letos, otrok moj, potem bos tudi ti en pravi borec ?? Drzim pesti in upam s teboj do zdrave nosecnosti in dojencka. Zjoci, daj ven, kar je dat za ven, in daj prostor pozitivnim spremembam ??

@Fracek se spomnim ja, meni pa nobene preiskave baje ne pripadajo, tako da bi bo eni strani rada čim prej šla, da potem zaključim s to zgodbo…

Danes sem mela potrditveni UZ in je vse tako kot more bit?noseca 7t 5/7…nas je blu velik na potrditvenem,8-10 sigurnu…upam,da je pr vseh vse vredu…je blu lepu vidt,da nas je toliko

@nikita iskrene cestitke ❤ Naj bo krasna nosecnost ?

@nikita cestitke, naj bo mirno do konca ❤️

@nikita21 dobrodošla med srečke nosečke ? želim ti lepo nosečnost in uživaj v vsakem trenutku ?

Hvala?

21.10.2023 dobila v narocje mojo puncko Astrid ❤ Se vedno ne morem verjet, da sem postala mamica ?

Fracek, iskrene cestitke in veliko crkljanja z malo strucko!?❤️ Uzivaj vsak trenutek s tvojo puncko, cas kar leti…moja puncka bo v nedeljo pihala ze 1. svecko, sploh ne vem, kdaj je to leto minilo❤️

Odgovor na objavo uporabnika
Fracek, 27.10.2023 ob 11:42

21.10.2023 dobila v narocje mojo puncko Astrid ❤ Se vedno ne morem verjet, da sem postala mamica ?

Čestitke???

Ooo @Fracek čestitke ?? kako lepa novica. Želim ti obilo čarobnih trenutov s princesko in lepo se cartajte ?.

Jaz se že tudi počasi bližam koncu, danes sem 32 tednov 3/7. Postajam že precej okorna, sploh vstajanje je cel podvig ?.

Pod @Anonimno 6965 sem bila jaz Upanje111 ?

Hvala punce ❤

@Upanje
, dobro “finisiraj” do konca in cim lepsi porod ti zelim, ce se prej ne javis.

Meni je pri vstajanju pomagalo, ce sem kolena skupaj stisnila in potem z boka in s pomocjo roke pokonci iz lezecega polozaja. Tudi pri obracanju podobno. ?

@Fracek hvala za nasvet ? če sem prav zasledila, si tudi ti imela nosečniški diabetes. Meni so ga odkrili v 28.tednu, zaenkrat ga uspešno nadzorujem z dieto.Kako je bilo s sladkorjem po porodu pri tebi? So bile zaradi tega kakšne posebnosti pri porodu?

@Upanje, zmerila sem si 3. in 4. dan po porodu na tesce in je bil ok, ceprav sem tudi ponoci precej pila caj v porodnisnici, ki je kar sladek. Meja je po porodu tako pod 6.1 in sem bila kar dosti pod, tako da se je uravnalo. Posebnosti pa nobenih, razen da so tamali vsak dan bivanja v porodnisnici tudi izmerili sladkor, en dan celo 2x, ce se prav spomnim. Super, da ti gre z dieto, meni ni nic pomagalo, mi je jutranji konstantno norel in sem zvecer potem mogla dajat inzulin.

Zanimivo je tudi, da sem imela od zacetka nosecnosti ogromno pajkastih zilic po vratu in nad prsmi, ki so 1 teden po porodu tudi ze skoraj povsem zginile. V nosecnosti smo res ene velike hormonske bombe, nikol ne ves, kje, kdaj in na kak nacin bo eksplodiralo ?

heeej cestitkeeeee!!! bravo astrid!

New Report

Close