Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Nosečnost po IVF (OBMP)

Nosečnost po IVF (OBMP)

@Mandarina jaz sem zakupila vsebine Moje babice in lahko samo pohvalim in priporočam. Ogromno informacij na razumljiv način.

Uživajte, jaz že prav pogrešam brcike ?

@pikica hvala za povratno informacijo, sem samo se bolj prepricana, da bom vzela. ?

Odgovor na objavo uporabnika
Fracek, 07.06.2023 ob 08:27

@mandarina, evo me, trenutno koristim se stari dopust, v ponedeljek sem si privoscila polezavanje, ker je bil tak dezeven dan in mi ni bilo do nicesar, potem pa me je ze zacela dajat nemirna dusa in samo gledam, kaj bi delala in kam bi sla ?

Novo je to, da sva dejansko potem tudi midva kar kupila tisti rabljeni vozicek z vsemi dodatki, ki se nama je nepricakovano ponudil ? Omg, vozicek imam ? itak mi nic ni jasno, se zdaj ne dojemam, da je res ? Pocutje se naprej super, se pa opazno sirim hehe in upam, da ne bodo sli kilogrami prevec gor v prekratkem casu, da se bom utegnila navadit na spremembe. Apetita sicer nimam vec tako mocnega kot prej, ko sem res na vsake 3 ure po necem hrepenela, bi pa zdaj konstantno sladko jedla.

Zadnji teden je ze postala stalnica, da moram ponoci lulat, danes celo 2x. Ne vem zakaj, ampak sem tega kar vesela, me pomirja, da se spremembe dogajajo ? Nonstop me tudi nekaj pika in tisci v maternici, ce imam bolj poln mehur, me boli, ko se vsedem.

Do morfologije se slabe 3 tedne. Pa kaj si nor, kako se to vlece. Upam, da najina frača lepo raste in da bo vse vredu. Mislim, da sva celo nasla ime zanjo ? Sem ti pozabila zadnjic napisat, da ja, imava ze od lani rezerviran apartma, tako da piciva se na zadnji dopust v dvoje na nama ljubi otocek, naslednje leto pa bo verjetno treba kam blize ?‍♀️

Kako si ti? Vse po planu? Ze kaj pripravljas, nabavljas? Veliko stvari ti bo tako prav prislo ze od prej, ce se nisi oddala ne? Se dobro pocutis?

@Hana
, neverjetno, kako mine ❤ 6 mesecev se ze cartate. Se mi zdi, da smo vceraj odstevali dneve do testa. Se je zivljenje zelo obrnilo na glavo? Te kaj zdeluje, ali si polna energije in zagona? Lepo, da se javis in pomagas z nasveti ? Za blazino sem ze nekaj razmisljala ja, ampak sem zaenkrat nasla dober polozaj za spanje in dva vzglavnika pod glavo, da sem malo privzdignjena v zgornjem delu in nikamor ne pritiskam. Kako dolgo pa se bo obneslo, pa sam bog ve ?

Komaj cakam brcike … naj bodo ze kmalu ???

Pozdravcek vsem in mirno naprej ❤

Predvsem je drugačno, lepo in umirjeno. Pa se preselili smo se na svoje lani septembra, tako da je res super. Uživam na polno, edino vsak mesec bi zamrznila čas, da bi slo počasneje. Komot podpisem, če bi vsak mesec trajal ene 8 tednov 🙂

Fracek, kako je bilo na morfologiji?

Hej hej punce, pozdravcek vsem.

@baby
, a se prides kaj na pokukat na forum? Sem pogledala danes po dolgem casu, ce si mi se kaj pisala za zs, pa nimam nic. In mi mama zadnjic na obisku pravi, da sem ze pred 14 dnevi dobila nek paket in mi je pozabila povedat ? sem ti namrec domac naslov dala, ker pri nas v bloku vcasih neustrezno pakete puscajo in hitro kaj zmanjka. Najlepsa hvala za poslano in za lepe zelje. ?Ker pa mi je vmes ze kolegica posodila, ti bom paketek se ta teden poslala kar nazaj na naslov, ki si ga napisala, tako da pricakuj, da dobis kmalu ?? Zlata si in hvala se enkrat za pripravljenost ❤

@mandarina
, fajn da si odklopila v casu dopusta, upam da ste max. uzivali. Se planirate letos kaj? Kako sta pubec in babika? Kako si ti?

Jaz sem imela prejsnji torek morfologijo, hkrati pa se bolnisko, ker me je prejsnjo soboto malo zakuhalo in povozilo, kot da bi imela gripo. Vse me je bolelo in druga kot lezat nisem imela energije. V nedeljo proti veceru sem sla k dezurnemu zdr., takoj so me poslali na gin., kjer so me pregledali in vzeli kri in urin. Ginekolosko vse ok in na svojem mestu, maternicni vrat zmerili, dolg in zaprt, na UZ tudi vse ok. Kri in voda sta kazali na neko vnetje, tako da sem dobila antibiotik in pocitek.

V torek potem kontrola in hkrati morfologija. Vse je bilo super, podrobno spet pogledali vse organcke, vse je zgledalo ok. Po meritvah nekaj dni prehiteva, pa komentiral je, da je veliko dete. ? Od sestre sem bila kregana, da sem prevec kg dobila v 1 mesecu, sem ze na +6 od zacetka nosecnosti. Zdi se mi, da je vecina teh kil v in okoli trebuha, ki se mi zdi, da je res oring narastel, pa v joskih, ostalo pa se mi res ne zdi, da bi se ful zredila. Pa niti nimam obcutka, da bi dosti jedla kolicinsko zadnji mesec dni. Upam, da se malo umiri ta “porast” prihodnji mesec. ? hemoglobin je bil ok, urin ta splosni test tudi ok, tako da so mi samo rekli, naj pojem antibiotik do konca. Sem sem pa narocila k osebnemu zdr. v laboratorij, da pred odhodom na morje se preverimo, ce je krvna slika sedaj ok.

Babiko vedno vec tudi cutim ❤, ampak ne se konstantno, morda 2x na dan, ko se umirim in cakam gospodicno ? tudi dragi je ze imel to cast, da ga je zboksala ali zbrcala v roko na trebuhu ? vcasih opazim brcike tudi navzven na trebuhu.

Sicer pa odstevam se par dni do dopusta, bom 3 tedne doma in na morju ? in izkoristila cas za pricetek priprav in ozavescanje, da bova postala starsa. Malo je noro, saj vem, ampak se sedaj mi ni tocno jasno, da naju od tega loci morda manj kot 4 mesece ?

Upam, da bo slo se naprej vse ok in da se bo mala dobro drzala. Ali so kaksne posebne “nevarnosti” sedaj po dopolnjenem 22. tednu? Na kaj posebej pazit razen na klasicne zadeve?

Pozdravcke vsem in mirno nosecnost naprej ❤

@fracek upam da si sedaj ok in da je krvna slika taksna, da bos sla mirno na dopust. Privosci si in uzivajta zadnji dopust v dvoje. ? Sem pa vesela, da je bilo na morfo vse ok, pa saj drugega niti ni za pricakovati, seveda da mora biti vse ok ?? A bosta sla se na kaksen 3D/4D samoplacniski UZ? Midva sva bila lani, pa je moj fanticek skoz skrival obrazek in zdej moj letos noce vec it..mene pa spet mika. ? Ce ne druga, se 1x celo dete pregledajo. Tako da mogoce naju narocim. ?? Kar se tice velikosti… ne sekiraj se, moj mali je lani skoraj za 14 dni prehiteval, baje je to dosti pogosta zadeva, ker so pac zarodki tako kvalitetni..to sem v eni skupini prebrala, ce je res pa ne vem ? Ker so se ze punce, ki so bile na IVF sprasevale kako je mozno, da so otrocki toliko vecji, ko pa se tocno ve kdaj so bili “spoceti”. ? No na koncu se je moj rodil z 3370g in 50 cm. Sicer res 14 dni prej, ampak dvomim da bi v teh 14ih dneh prisel na neko ekstremno tezo. So tudi te meritve precej okvirne.

Sicer pa js mislim da ni nic posebnega, na kar moras biti pazljiva. Cez kake par tednov bos morala biti pozorna na gibe, da vidis ce je jih je dovolj, pa kaksno otrdevanje trebuha se ti zna pojavit, takrat ponavad pomagata magnezij pa pocitek. Pa ce gres na morje preoblacit kopaplke, da ne pokasiras kaksnega vnetja. Js sm si se preventivno vstavljala vaginalne tablete vsak vecer, ker imam res ogromno izcedka ze celo nosecnost, pa da ne bi kaj pokasirala.

Drugace pri meni vse/nas vse ok. Sine ima ta mesec zadnjo mini svecko, avgusta pihamo ze prvo. ? Tako da se bom zdej s praznovanjem ukvarjala, ko damo to cez, pride pa se puncarca na vrsto, da se ji kaj pripravi. ? Potem bo pa ze tak treba it rodit. ? Se mi zdi, da me bo tokrat vse skupaj mal prehitelo, ker tako leti cas. ?  Pocutje je hvala bogu se vedno ok, nobenih posebnosti, edino levkocite imam povisane, v urinu so mi povedle na kontroli za sladkor, tako da sm se zmenla s svojo G, da dam se v torek pred pregledom 1x urin, da vidimo, ce je slo mimo ali se v kaksno vnetje napravlja. Puncica je drugace res zelo zivahna, tako da upam da se ji dobro godi. ??

Lepo te je bilo prebrati, pa upam da se se kmalu kaj javis, iz uzivanja na dopustu seveda. ???

Lep pozdrav vsem od mene in malega sončka, s katerim se crkljamo že malo več kot en mesec.

Čestitke vsem, ki ste se prestavile v to forumsko temo – držim pesti za prijetno nosečnost in miren porod, da boste čim prej stiskale k sebi zdrav zakladek, ki ga nosite. 🙂

@Ivy528 cestitke!! ?? se spomnim, da sva lani maja skupaj zacenjale ivf pot.. ? tudi meni je vmes koncno uspelo, sem v 16. tednu in se pocutim super.. ? pozdrav vsem.. ?

Dobro jutro punce ? Evo me @Mandarina, z mojo “morsko” deklico posiljava jutranje pozdravcke, samo cel teden sem potrebovala ? danes mi je koncno uspelo vstat ob petih in uzivam v prebujanju dneva.

Letosnje morje je dobilo cisto novo dimenzijo, vse je na izi, nikamor me posebej ne vlece, prvih nekaj dni sva bila prav lena ? Tamali pa je zacelo dogajat takoj ko smo prispeli, skoraj vsak dan ima zurko vsaj nekaj minut in ze kar konkretno brcne ❤ Upostevam, da redno preoblacim kopalke po kopanju, pa da se ne izpostavljam prevec soncu, sicer pa nic posebnega. Plavanje v morju je trenutno nekaj najboljsega, obcutek je res super, pri hoji me namrec velikokrat tisci/boli desno pod trebuhom in mi postane neprijetno. Se pa izboljsa, ce naredim kaksne raztezne vaje. Sicer pa pocutje res odlicno, vrocina me ne mantra nekaj ekstra, koza lepa, lasje tudi, kilogrami pa se mi zdi, da so se malo ustavili – upam vsaj, da me ne bo na naslednjenjem tehtanju kap. ? mi pa sedaj sploh ne pase nekaj jest, samo sadje in kaksen jogurt cez dan, drugace sploh nimam nekega apetita v vrocini. Aja, pa sladoled in cokoladne zadeve ?‍♀️?? nisem pridna sploh.

Dan pred morjem sem sla v laboratorij in je bilo vse ok, ni bilo vec sledu o kakem vnetju. Sem bila ze po dveh dneh antibiotika nazaj v formi. Malo mi je prebavo premrdalo, ko sem ga nehala jest, sicer pa brez posebnosti. Eno hecno vprasanje, a se se kateri drugi zdi, da bi morala glede na zauzito hrano (kolicinsko) vec na wc? ? sicer me ne mantra zaprtje, ampak vsako jutro, ko grem, sem “razocarana”, ce je to to al kaj?

@Ivy
, cestitke in naj bo vsak vas skupni dan prelep. ❤ ste se dobro vpeljali v novo rutino? Kaksna je bila izkusnja poroda?

@Arnika
, bravo za odlicno pocutje ?? Se mi zdi, da smo ivf-jevke v nosecnosti res skale, ce seveda ni prosotnih drugih skrbi. Moram priznat, da je sedaj veliko lazje, ko cutim gibe. Me se obcasno kaj spreleti, se posebej, ce je kaksen dan bolj mirno, ampak neprimerljivo s prvim tromesecjem, ko sem se skoraj vsakodnebno prebijala skozi slabe obcutke. Se dobro, da je to mimo.

Lepo bodite in krasno poletje vsem ?

@Fracek: Od epiduralne dalje je bil porod milina 🙂 Pred tem pa … hmnja, nočem preveč strašit, ampak meni so bili popadki prava muka. Od epiduralne dalje sem pa spala skoraj do konca poroda, tudi iztis je bil manj boleč kot prej popadki. Doma pa smo se tudi počasi vpeljali. Je kar zahtevno takole malo bitjece – previjanje, dojenje, uspavanje, umivanje, tolaženje ob krčih … Pa ugibanje, zakaj sploh joka … Ampak ko te pogleda in se ti nasmeji, vse odtehta 🙂 <3

Srečno vsem!

Ojla punce, da se še jaz malo javim. Otročka sem prvič  začutila v 18.tednu, ko sva bila na morju? moj pa v 21. tednu ?  Res poseben občutek. Naš fantič je precej živahen ? Sem opazila, da se mu zelo pogosto kolca. Sredi avgusta sem imela morfologijo in je vse super ?? full vesela do neba. Tudi moje počutje je sicer odlično, razen občasnih bolečin v hrbtu. Zaenkrat še nisva nič kupila, si pa ogledujeva stvari, tako da počasi tudi to pride na vrsto ? že komaj čakam.

Upam, da kar se da dobro prenašate vročino.

punce pozdravljene

sem nova tukaj in vidim,da ste vse zanosile po ivf postopku…zanima me, ce je imela katera povecano nuhalno in Koliko… jaz sem imela 3,3 in sedan sledijo nadaljne preiskave…za to me Malo skrbi, da bi Bilo z otrokom kaj narobe…stara sem 41 let…Mogoce vpliva na povecanje tudi starost?

lp

suzy

@Anonimno 6830 kolikor je meni znano, debelina nuhalne naj ne bi bila povezana s starostjo matere. Starost upoševajo potem pri izračunu verjetnosti tveganja za kromosomske napake. Jaz sem stara 42, pa je bila nuhalna 1,4. Saj 3,3 se mi ne zdi veliko, a ni meja 3,5? Pa so ti izračunali tveganje za kromosomske napake in upoševali dvojni hormonski test?

Zdravo

danes Naj bi izvedela izvide dvojnega hormonskega izvida in verjetno tudi tveganje za kromosomske napake..Upam, da delam paniko po nepotrebnem in bo vse ok…tudi kolegica je imela 3,5 Pa se je na Koncu izkazalo vse ok…Poznas Katero ki je imela cez 3 nuhalno in je bilo potem vse vredu?

lp

Ne žal ne poznam nobene, sem pa brala, da so imele povišano nuhalno in je bilo potem vse ok. Te popolnoma razumem, da si v skrbeh, takšne pač smo, že od vsega začetka nas skoz nekaj skrbi. Držim pesti, da bodo izvidi ok ??

@Anonimno 6830, par besed za spodbudo … tudi sama sem stara 41 let in meni je osebna ginekologinja ze pred nuhalno rekla, da mi je ne bo delala, ker bodo zaradi starosti rezultati porazni. Tudi moja G je bila takrat noseca, stara enako kot jaz in rekla, da si jo je sama sicer naredila, ampak da je zraven se naredila nifty. Jaz sem se potem narocila k Pusenjaku na nuhalno, ker mi ni dalo miru in sem brala, da je, ne glede na rezultat, to pac pomembna zgodnja morfoloska preiskava, ki da tudi druge pomembne odgovore o razvoju, ne samo rezultata svetline. Moja nuhalna je bila sicer nato perfektna, 1,0, sem se pa vseeno odlocila se za Panoramo. Dvojni hormonski test zna zadevo v statistiki tudi poslabsat, kar velikokrat ne drzi, zato ti svetujem, da cim prej opravis enega od NIPT testov. Ce imas riziko vecji od 1:100 ti pripada na napotnico. Ce bi bili tudi tu slabsi rezultati, pa do 16. tedna lahko opravis biopsijo. Taksen plan sem imela sama, ce bi kazalo slabse. Drzim pesti, da bo vse ok ??

@Fracek kako si kaj? Upam, da je vse ok in, da se kmalu razveseliš rojstva zdravega otročka ?

Ojla, noseča sem 7w3d in me zanima, če se lahko malo namakam v domači banji? Seveda z ne prevročo vodo. Banja se mi lušta že od pikanja dalje in že kar trpim ?Nosečnost je ok, srček bije in nimam nobenih izcedkov/krvavitev.

@Fracek. Jaz grem na nuhalno in DHT v 12. tednu in bi se najraje kar že vnaprej naročila še na NIPT test. Računam nekje recimo 8 dni po nuhalni, za vsak slučaj če bi bil slab rezultat in bi zato NIPT nekoliko znižala ceno z napotnico (to so mi svetovali, naj počakam samo zaradi tega – ker vem pa, da grem na NIPT v vsakem primeru). Za kateri paket NIPTa si se odločila in zakaj? Katere vse sindrome si dala pregledati? Ker vidim, da obstaja celo nek širok test + nek dodaten (okoli 1000eu cena).

@(Ne) srečnica ❤ hvala, da si se spomnila name. Tudi sama vas spremljam in drzim pesti za vsako od bork. Super sem/sva, celotna nosecnost (ce izvzamem skrbi v zacetnih mesecih) je do sedaj potekala prekrasno, ta otrocek mi je res prizanesel na vseh podrocjih (brez nekih slabosti, glavobolov, posebnih bolecin, …). Upam, da bo tako do konca in se rodi zdrava in zivahna deklica kot je do sedaj ? Bi se kar bila nekaj casa noseca, prehitro mineva to zadnje trimesecje. Danes 35t3d, se malo … trikrat v sluzbo in nato nastopim s porodnisko ? ampak komaj cakam, da se lahko posvetim se samo temu obdobju pricakovanja in urejanja zadnjih podrobnosti. Upam, da tudi pri tebi kmalu nastopi ta sreca, ki smo jo tako dolgo cakale ❤ Ampak pride, je vredno cakanja. ??

@Atona, izbrala sem tisti srednji paket Panorame za 450€, ki vkljucuje se DiGeorge sindrom. Ko sem brala, kaj vkljucujejo ti drazji, so ostali sindromi res taka redkost, da se mi je zdelo vse ostalo glede na dobro nuhalno “nepotrebno” metanje denarja stran. Bi se ob slabih rezultatih raje odlocila se za biopsijo/amniocintezo. Sem se pa pri izbiri tudi naslonila na Pusenjakovo mnenje (pri njem sem delala nuhalno), da je osnovni paket cisto dovolj in da naj raje porabim denar za druge stvari za dojencka. Pa sem res ze precej zgodaj kupila vozicek ? Drzim pesti za lepe rezultate.

New Report

Close