Nosečnost po IVF (OBMP)
@Upanje, srecno danes na UZ ??
Vceraj sem prejela mail iz ambulante z izvidom Panorame in sporocilom, da kaze na zdravo puncko ?❤ Omg, vse skupaj je se vedno tako nerealno ? Zdaj pa cakanje do 25.5., ko imam naslednji pregled, vmes pa govorim moji babiki, naj se drzi in obdrzi ???
@mandarina, me veseli, da je pocutje boljse in da lahko pricnes uzivat. Te je kar namantral tale veseljacek ? samo da je ok. Naj bo kar tako naprej ❤
@Fracek res ti privoščim eno lepo, brezskrbno nosečnost in pa eno pridno punčko ?
@fracek sem mislila nate vceraj, ce si ze mogoce prejela klic. Mi gre kr na jok, tako sm vesela zate. ? Probaj se sedaj sprostiti in vsak trenutek uzivati, vseeno je nosecnost najlepse obdobje. ❤️ Imam pa js tud danes pregled. Cez praznike smo bili na dopustu in sem bila kar precej aktivna, tako da upam da je vse ok.
Aja kar se tice jutranjega cukra sm ti hotela ze zadnjic napisat… a jes res pozno zvecer, preden gres spat? Mene dejansko to resuje, ker mi je tudi samo jutranji cuker delal tezave, skoz sm ga imela okrog 5,5, zdej sm ga spravla na nekje 5,1 oz. 5,2, s tem da moram res zvecer pojesti kak jogurt.
Juhu @Fracek. ??????? Naš škrat dobi pupo ? Res srečno do konca, skrbi bojo skozi, trudi pa se, da čimbolj uživaš. Moj razbojnik je tako delal v trebuščku,da sem mislila, da tega ne bom nikoli pogrešala… No, že pogrešam. Sploh,ko vidim kako noro hitro raste ❤️
Evo, jaz iz UZ, bijeta kar 2 ? ?? ne morem verjet. Kot kaže se nista vgnezdila 2, ampak 1 in ta se je delil na 2, tko da sta po vsej verjetnosti enojajčna dvojčka. Bolj natančno se bo videlo na naslednjem UZ. Še dobro, da se ni ta drug zarodek prijel, bi bili trije ? vem, da je rizična nosečnost, ampak nimam kaj, ostajam pozitivna in upam, da bo vse ok ??
@Fracek čestitke za super izvide. Uživaj v nosečnosti.
@Mandarina tudi tebi veliko sreče na naslednjem pregledu.
Wau @upanje, to pa je prijetno presenecenje. Sploh ker se je en delil. ? Naj bo vse ok do konca. ❤️
@(ne)srecnica pomoje je bolj rizicno zarad tega, ker bosta enojajcna dvojcka. Mislim da pri dvojajcnih ni taksen problem. Nisem pa prepricana no, najbrz ima Upanje vec informacij glede tega.
Bravo @Upanje… Super novičke ?? Srečno do konca ?
Pozdravljene.
V ponedeljek sem imela NS. Rezultat me je kar pošteno presenetil, negativno. Tveganje za DS je 1:547.
Napotnice za Nifty ni več možno dobiti, hvala vlada, zdaj mi pa preostane AC. Je vredno tvegati? Čeprav me je doktor pomiril, da je super rezultat za mojo starost, 38 let imam, ter da je primerljiv z 31 letno nosečnico.
Vendar mi še ne da mira, saj pred 5imi leti sem imela 3x boljši rezultat in me je kar sesulo…
A si mogoce oddala kri se za DHT, ki poveca/zmanjsa verjetnosti? Js pri takem rezultatu najbrz ne bi tvegala z AC. Najbrz bi reskirala denar in sla na nifty samoplacnisko ali pa pac pustila kot je. Zal leta naredijo svoje, js sm bila noseca lani in letos, pa je ocitna razlika, pa gre samo za eno leto razlike. Srecno ?
Hej punce, kako ste kaj?
@Upanje, cestitke za 2 ❤. Kako se pocutis?
@Arnika, upam, da si docakala lepe novice na pregledu ?
Meni se spet tako vlece do naslednjega, se 9 dni ? V soboto sem dopolnila 15 tednov, tako da je cas vseeno nekako stekel. Okoli trebuscka so se ze pricele kazati spremembe, obcasno me zbada, predvsem proti veceru me tudi malo bolj napihne. Prsi, ki so se mi zdele vmes nekoliko manjse kot na zacetku nosecnosti, so tudi poskocile, tako da bo treba pocasi kak nov moderc kupit ? Sicer pa se pocutim super, upam, da tako ostane in da babika napreduje ter se normalno razvija.
@mandarina, tudi pri tebi vse ok? Porihtala ostale tegobe? Ze cutis brce? Kdaj si v prvi nosecnosti kaj zacutila?
@kaj bi ve naredile, sedaj si verjetno ze porihtala, pa vseeno. Jaz sem tudi padla skozi pri niptu na napotnico, tako sem se pac odlocila placat Panoramo. Bi raje investirala drugam, ampak mi zdaj ni zal in glede na rezultate nisem sla na amniocintezo. Dobila sem jih 9 dni po odvzemu krvi.
Pozdravcek vsem ???
Fracek, 27.04.2023 ob 09:31
@Arnika, bravo, iskrene cestitke in dobrodosla ❤ mirno naprej. Te cist razumem, celemu svetu bi povedal, pa “ne mores”. ? Pri nama se zdaj vejo samo najblizji domaci in sodelavki, zdaj se pocakam na rezultate Panorame in potem povem vodstvu.
@Evy, sem zrihtala. V ponedeljek sem preklicarila med malico in dobila v partnerski ambulanti v Celju se isto popoldne termin za odvzem krvi. Vzela sem paket plus, se mi je zdelo dovolj.
@mandarina, ne rabim vec presenecenj ? seveda sem oznacila spol ?, zeliva vedeti in verjetno ne bova skrivala niti pred ostalimi. Sem Pusenjaka ze na nuhalni vprasala, ce se kaj nakazuje, pa je rekel, da trenutno kaze na puncko. ? Cez 14 dni bo jasno.
Sem poskusala od kolegice sposodit angelsounds, ker imam obcasne trenutke slabih slutenj, pa ga nima vec. Morda ga se kje dobim, ko bova povedala sirsemu krogu, kupovala pa ga po mojem ne bom.
Lepe praznike vam zelim in veselo cartanje trebusckov. Moj je postal malo zaobljen spodaj. Tisti, ki me ne poznajo dobro, se ne bi opazili nic po mojem ? sicer pa sem zacela nazaj telovadit in hitra hoja namesto teka, ker mi tek ne odgovarja. Joj kako mi je manjkalo. Ze pred sluzbo ob 6.00 sibam okoli ? Z jutranjim sladkorjem na tesce pa nisva prijatelja, tako da bom verjetno dobila inzulin naslednji teden.
Jaz sem si tudi nabavila Angel Sounds in v zgodnji nosecnosti po nuhalni preverjala plodov utrip do nekje 19. tedna, ko sem začela čutiti brcike. Panicna nosecka, saj vem, ampak po tem, kar smo sle cez ob ivf, je malcek razumljivo. @Fracek, če želiš, ti ga z veseljem dam na posojo. Sporoči, ti pošljem po pošti.
@Fracek danes sem imela UZ pri svoji ginekologinji in je videla samo 1 plod, drugega pa ne. Samo eno majhno sivo liso, tako da se je očitno takoj po potrditvenem UZ nehal razvijat. Ta, ki pa se je obdržal pa je ok, srček lepo bije, vidijo se že rokice in nogice ?
Moram priznati, da me je nosečnost z enojajčnimi dvojčki precej skrbela. Zdaj upam, da se bo ta še naprej lepo razvijal in da do konca ostane pri meni ??
@fracek moje tegobe so se precej umirile, pocutje je res dosti boljse, tako da racunam na to, da vsaj se par mesecev tako ostane. Zabiko ze cutim, ko se umirim, so se pa nezne brcike. Lani pri sinku, sem kar pozno zacutila, okrog 22ega, 23ega tedna se mi zdi. Je pa res da sem imela posteljico spredaj in baje tud to vpliva, ker “blazi” brce. Zdej nimam pojma kje je kej. ? V ponedeljek imam morfo pa bom najbrz kej vec izvedela. Sem pa v nedeljo dopolnila 20t, tako da rinem sedaj po drugi polovicki. ? Hitro bo tudi pri tebi, bos videla. ❤️