Nosečnost po IVF (OBMP)
Hvala drage moje ❤
@mandarina, tako je. Napotnico za amnio/biopsijo lahko menjam za brezplacni NIPT. Glede na rezultate je rekel, da ni potrebe po invazivni metodi, razen ce bi nipt pokazal slabo, potem pa tako ni druge, kot da grem se na amnio.
Riziko se mi je zmanjsal iz:
Trisomy 21 iz 1:56 na 1:1113
Trisomy 18 iz 1:128 na 1:846
Trisomy 13 iz 1:404 na 1:8078
Nosna kost vidna, vsi organi tudi, srcek utripal s 167 bpm.
Nuhalna izmerjena 1,0 mm.
Zdaj pa pogumno naprej, absolutno je precej lazje, vem pa, da je se dolga do ciljne crte in vmes se zgodi marsikaj.
@Upanje, cestitke za prelepo beto in naj ti cim hitreje mine do UZ. ❤ Nosecka si ?
@nesrecnica, se strinjam, absolutno gres po pingvincke in borbas, dokler zmores. Je pa seveda pomembno, da se tudi psihicno stabiliziras in se pomiris z dogodki, ki so za teboj. Vsaka od nas je zaznamovana s svojo zgodbo neplodnosti, nobeni ni enostavno, ne glede na razlicne vzroke tezav. Res upam, da zbereta vso voljo in moc in da se kmalu pridruzis z veselimi novicami. Nazadnje je ze bilo zelo blizu, zdaj pa samo se malo stisnit. ? ??
@fracek vzemi panorama razsirjeni ker ima najboljsi nacin izolacije plodove dna, kljub temu da je malo drazji; pa dr.brezigarjeva je genetik ki ve zakaj se gre
@Fracek čestitke za odlične rezultate ? zdaj pa se že lahko sprostiš in uživaš v nosečnosti.
Wau @fracek, super rezultati. Zal pa leta naredijo svoje ja. Js sm primerjala lanske in letosnje rezultate nuhalne in so letosnji ze dosti slabsi. Pa gre v bistvu za 13 mesecev razlike, letos bom 34 k bom rodila. Upam da se bos zdaj malo sprostila in uzivala, zdaj bo tudi pocasi konec 1. trimesecja, tako da prihajajo “medeni tedni” nosecnosti, 2. trimesecje. ? ? Kri si ze oddala kar v Lj ali gres kam v vasih koncih?
O, super @fracek, zelo lepi rezultati. Uzivaj v nosečnosti, jaz jo kar pogrešam. Enkrat na začetku sem eno paniko zagnala, ker so usahnili nosecniski simptomi čez noč, pa nekaj me je zvijalo, ampak potem sem imela kmalu kontrolo pri mojem ginekologu in je bilo vse okej in sem se pomirila in do konca nosečnosti uživala! Kolk je to meni eno lepo obdobje ❤️ se potem, ko so na morfologiji našli dve cisti na možganih, nisem panike zganjala in res sta cisti potem izginili čez kak Mesec.
nipt pa naredi na ginekološki v Lj, imaš zastonj panoramo (preko napotnice za amnio)
Spoštovani,
sem na začetku nosečnosti v 6t4d (prenos 5dni stare blastociste/zarodka 24.3.23, zadnja mens.: 06.03.2023). Beta Hcg test 4.7.23 – vrednost 1.722
Imam predpisana zdravila – 3 x dnevno Utrogestan 200mg in Estrofem 2mg.
Splošno počutje ok, razen utrujenosti in povečanega uriniranja…
Včeraj 19.4.23 sem po zelo aktivnem dnevu (11h od doma na poti, 3sestanki na razdalji 300km, ter tudi dodatno prijetno druženje)
+ zvečer samoorgazem brez penetracije, začutila vročino okrog popka in krče v spodnjem delu trebuha. Do zdaj ni bilo nobenih krvavitev niti v času vgnezditve.
Običajno bel izcedek zaradi Utrogestana je postal sivo rjav, česar sem se precej ustrašila.
UZ me čaka 26.04.2023.
Ali barva nakazuje na kakšno specialno težavo? Ta izcedek je po 12h urah ostaja enake barve,
kljub tuširanju. Pomislila sem na vzroke od ranjene nožnice zaradi vstavljanja vaginalet (čeprav jih vstavljam že 1 mesec in do zdaj ni bilo težav), do prevelikega krčenja zaradi orgazma in seveda stresnega daljšega delovnega dneva.
Hvala za vaše mnenje in lep dan želim 🙂
Draga @Fracek… Sploh ne veš kako sem vesela ???? Juhuuuu… zdaj si boš res lahko oddahnila in uživala v nosečnosti. Tudi sama sem naredila Nifty, že zaradi sebe. Je pa super, če hočeta zvedeti spol zveta tudi to. ?
Hej hej punce. Update ? v petek sem imela pregled se pri moji G oz. jo je nadomescala ze ena druga. Spet videla in slisala mojo bibo ❤ Dala mi ke napotnico za amnio in nato sem klicala v Lj, tako kot si mi ti napisala @Hana. Ampak sem imela smolo … s 17.4.2023 se je spremenila zakonodaja in NiPT na napotnico ni vec mogoc zaradi let, ampak samo v primeru, da je visok adjusted risk, kae pri meni vec ni. Tako da se bom zdaj nekam narocila v ponedeljek na Nifty ali Panoramo, mislim da bom vzela kar paket standard. Sem brala, da Panorama daje validnejse rezultate kot Nifty, je pa res, da bi se potem morala spet v Lj peljat v Medgen. Cena je pa kot gledam enaka.
In ja, od 17.4. je pa nuhalna brezplacna. Jaz sem jo seveda se placala, ceprav sem imela 18.4., ker se itak ne vejo, kako bodo to v zdr. sistemu sprovedli … v glavnem, zaenkrat je zgleda se vse bolj v teoriji. Po vsem klicarjenju sem bila vceraj cist razkurjena. Pa dobro, se ne bom vec sekira, pozrem ta denar, samo da bo vse ok, ampak bi z veseljem v katero drugo stvar za dojencka investirala. ?
Zanima me, ce bom dobila hitro termin za Nifty/Panoramo? Ali se tudi za to caka?
@upanje, jaz sem sicer imela potrditveni pri svoji G, tam sem seveda dobila slikico in sedaj v petek spet ? Od nuhalne pa imam tudi nekaj slikic in se posnetke sva vzela, ker so res lepi ❤
@mandarina, tudi jaz te spremljam v oktobrckih, da ne bos mislila, da si edini spijun. ? Najrajsi bi se kar k vam se prikljucila, ker ste blize mojemu roku in vec zvem pri vas ? danes ze polnih 12 tednov. Kljub vsej napetosti je res hitro minilo ? naj gre tako dalje.
Fracek, ja to z nuhalno in niptom je kar nekaj. Se sami ne vedo kaj tocno bi in kako bodo to realizirali. Vse skupi nesmiselno, pustili bi kot je in se raje lotili reorganizacije cesa drugega, je bolj potrebno se mi zdi. Drugace pa mislim da se nipt dela do 14. tedna, tako da pomoje bos zelo hitro dobila datum. ? Cakajo pa potem kaksen teden na rezultate.
Joj ti kar pridi v naso skupino, bomo se tam mal poklepetale. ? Js jutri dopolnem 17 tednov, noro hitro gre. Bos videla, zdaj zdaj bomo na polovicki. ❤️ Sicer pa, vem da ni pomembno ampak vseen vprasam glede na to da gres na nifty… za spol bosta vprasala? ???
@Fracek smola, pa to sploh nikjer ni bilo nič objavljeno, da so kakšne spremembe, pa še običajno obstaja neko prehodno obdobje da se uvedejo, ne pa takole no ??
@fracek panorama rezirjeni se narocis ali na medgen ali na mczz ali celo v postojno, za rezuktate la vedno poklice dr. brezigarjeva sama kakor vem; jaz swm takrat kri dala namcczju, ker je bil medgen na dopustu; poglej na stran od medgena kje vse lahko das kri, da se ne vozis v lj, po mojem tudi kje blizje tebi
@Arnika, bravo, iskrene cestitke in dobrodosla ❤ mirno naprej. Te cist razumem, celemu svetu bi povedal, pa “ne mores”. ? Pri nama se zdaj vejo samo najblizji domaci in sodelavki, zdaj se pocakam na rezultate Panorame in potem povem vodstvu.
@Evy, sem zrihtala. V ponedeljek sem preklicarila med malico in dobila v partnerski ambulanti v Celju se isto popoldne termin za odvzem krvi. Vzela sem paket plus, se mi je zdelo dovolj.
@mandarina, ne rabim vec presenecenj ? seveda sem oznacila spol ?, zeliva vedeti in verjetno ne bova skrivala niti pred ostalimi. Sem Pusenjaka ze na nuhalni vprasala, ce se kaj nakazuje, pa je rekel, da trenutno kaze na puncko. ? Cez 14 dni bo jasno.
Sem poskusala od kolegice sposodit angelsounds, ker imam obcasne trenutke slabih slutenj, pa ga nima vec. Morda ga se kje dobim, ko bova povedala sirsemu krogu, kupovala pa ga po mojem ne bom.
Lepe praznike vam zelim in veselo cartanje trebusckov. Moj je postal malo zaobljen spodaj. Tisti, ki me ne poznajo dobro, se ne bi opazili nic po mojem ? sicer pa sem zacela nazaj telovadit in hitra hoja namesto teka, ker mi tek ne odgovarja. Joj kako mi je manjkalo. Ze pred sluzbo ob 6.00 sibam okoli ? Z jutranjim sladkorjem na tesce pa nisva prijatelja, tako da bom verjetno dobila inzulin naslednji teden.
@fracek bo praznikih te bodo poklicali in povedali, da je vse ok. Sem prepricana. ? Potem pa koncno zacni uzivat, ker bo prehitro minilo! ? Zgleda so letos puncarce bolj vztrajne. Je tudi meni na nuhalni kar suvereno napovedala puncko, ampak ok, js to jemljem z rezervo, je bilo prevec zgodb, ko jim je potem lulcek zrastu ali pa odpadu. ? Je tudi meni popolnoma vseeno, ce je se en fanticek, ampak kot si rekla… tud js ne maram vec presenecenj in se rada pripravim vnaprej. ? Bomo videli, kar je je. ?
Sicer so se pa meni slabosti koncno umirile… da lahko vsaj funkcioniram normalno, je bil res ze cas. So se pa pojavile druge tezave… tako da mi ni dolgcas. ? Saj bo, ni casa za jamranje, cas je da uzivam v svoji zadnji nosecnosti. ? Zelim ti lepe praznike in le jVi se se kaj. ?