Nosečnost po IVF (OBMP)
@Nesrečnica, jaz sem bila obakrat naročena na čiščenje s tabletko na ponedeljek, enkrat se je začelo na soboto, drugič na nedeljo. Tako, da so potem obakrat z ultrazvokom preverili, če se je vse sčistilo samo ali je potrebno še kaj dodatno. Jaz osebno bi rajši izbrala operativno čiščenje, če imaš možnost. Tile krči, ki so pri meni trajali cel dan, so kar primerljivi s popadki. ? K sreči pa ni bilo potem potrebno nič več, se je vse sčistilo samo.
@Pikica12345 iskreno se tolažim s tem, da če je že moralo biti tako, da je prišlo do tega zdaj in pa s tem, da verjetno zarodek niti ni nastal – mi je lažje če se tolažim s tem, da nisem izgubila otroka ampak zgolj možnost da ga bi dobila…
No, sicer verjetno res ne spada več v to temo, pa vseeno – danes sem imela kontrolni UZ in je bila maternica prazna, čeprav nisem nič krvavela in nisem imela krčev ?♀️ so se mi pa krvavitev in krči začeli danes zjutraj, tako da mi bo vsaj čiščenje prihranjeno. Dala sem tudi kri in predvidevam, da dobim kakšna navodila za naprej, ko izvem rezultat.
@Pikica12345 koliko časa si morala počakati pred naslednjim prenosom?
- @Nesrecnica 3 mesece oz 3 menstruacije.. Mi je takrat cisto ustrezalo tako. Upam, da si v redu. Drzi se.
@Pikica12345 hvala za vse informacije, sem v redu kolikor sem pač trenutno lahko v redu… No saj, bom videla kakšna navodila bom kaj dobila za naprej…
Fracek, super, da je bilo vse okej na UZ. Jaz sem kljub svoji starosti (43 sem bila ob porodu) opravila nuhalno svetlino. Rezultat je bil 1:237 (ali nekaj zelo podobnega) in s tem izvidov in napotnico za amniocintezo sem šla na ginekološko v LJ, kjer sem imela posvet z genetikom in so poslali moji kri na osnovno nipt testiranje (panorama) brezplačno. Oz namesto amniocinteze. Jaz se izogibam spikanja kjer se le da 🙂 če bi bila verjetnost višja kot to (recimo 1:100 ali se večja), bi mi pa naredili amniocintezo.
sladkor sem pa tudi imela povišan, na srečo šele kasneje, v 28. tednu. Na tešče okej vedno, po popitem sladkorju je bil pa previsok. Dobila aparatek za spremljanje glukoze v krvi in navodila za dieto, ki sem se jih srednje uspešno držala 🙂
@nesrecnica, socustvujem in ti posiljam objem. Vzemi si cas, kolikor bo potrebno, nato pa z novim upanjem in maksimalni pozitivno na nov prenos. Eden bo tapravi ❤?
Kar ne morem verjet, kako je minil ta teden od UZ. Se cez vikend sem si razbijala glavo glede nadaljnjih pregledov in smiselnih odlocitev, osebna G mi namrec ni dala termina za nuhalno, ampak mi je zaradi let predstavila Nifty ali pa odlocitev za biopsijo oz. amnio. Sem se odlocila za slednje, tako da mi je dala potem kar napotnico. Nekako pa mi vseeno ni dalo miru in sem pisala na kliniko za mnenje in ravno tiste dni so imeli neke tezave s polnim predalcnikom, tako da sem dvakrat posiljala in se vedno nic odgovora. Zraven tega sem pisala se Pusenjaku, ki pa je predlagal NS in nato na podlagi rezultatov odlocitev za NIPT na napotnico ali pa biopsija/amnio. Pa sem sprejela odlocitev in se narocila kar k njemu na nuhalno, nato pa bo ze predlagal dalje, kaj je smiselno in kaj ne. Najprej pa moram seveda prit do tja in … cez 3 tedne. Upam, da se moja biba drzi in se bo obdrzala ❤?
Cakam, da se mi katera kmalu pridruzi tukaj. ??♀️
@mandarina, kako si ti? Pocutje boljse?
Tudi pomoje je bolj pametno, da gres vsaj za zacetek na nuhalno, ce ne druga vsaj vidis spet pikico, to ti pa itak odtehta tistih 70 eur ali koliko pac ima ceno. Pusenjak je pa itak strucko kar se tega tice, tako da ti bo sigurno znal najbolje svetovati kako naprej glede vseh preiskav, ce bi bile potrebne.
Moje pocutje je pa mogoce za odtenek boljse, se mi zdi da je slabost malce ponehala. Zdaj sem v 14. tednu, mislim da beta ze zacne padat in bi se moralo vse skupaj malo umiriti.
Kako si pa ti s svojim pocutjem?
@mandarina, meni pocutje prizanasa. Poskusam biti optimisticna in uzivat v vsakem dnevu, seveda pa me vsak dan tudi kaksni dvomi dajejo in ga sprasujem, ce je se z mano. Slabosti so blage in v valovih – ko sem lacna, pa potem, ko pojem, pa veckrat v avtu, skoz bi jedla in ful se veselim vsakega obroka, kar mi SPLOH ni podobno ?. Sicer pa se mi je opazno polenila prebava, sicer se vsak dan grem na wc, ampak ob cudnih urah in ne tako, kot je bilo prej. V maternici me se vedno tisci, zacne se bolj popoldne in potem do vecera. Nimam pa nic pogostejsega lulanja, ponoci se na primer nic ne zbujam, cez dan morda malo vec. Pasejo mi sprehodi ful, sem pa poskusala malo tect pred 2 dnevoma in ne hvala, par metrov in to je to, sploh ni bilo fajn ? Utrujenost me tudi ne mantra nekaj posebej, da bi rekla, da sem cisto izzeta, ampak ze pred 22 drnjoham, tako da verjetno nic cudnega ? Sanjam full … pa dobro, veliko stvari se odvija in podzavest dela, kar je verjetno normalno.
Kar optimisticno, za simptome je normalno da pridejo in gredo. Vse je ok. ❤️
Kar se tice hrane… tud js sm se veselila vsakega obroka, ce nisem pravcas jedla mi je bilo grozno slabo, ko sm pa pojedla, mi je bilo pa se bolj. ?
Sanjam tudi js zelo intenzivno, baje je to kar pogost “znak” nosecnosti. Sploh ne vem od kod se vse te stvari jemljejo, vcasih sem kar malo zaprepadena, ko se zbudim. ?
Imam pa ze od cistega zacetka tezave z vnetji, pa jih prej ze res veliko let nisem imela. Trenutno sem spet na Canestenu, upam da bo pomagalo. Imam pa drug teden kontrolo pri G in upam da bo naredila tudi UZ, da vsaj malo vidim razgrajajoco pikico. Sineta smo morali na vseh pregledih buditi, je bil pravi zaspancek, to dete je pa zgleda dosti bolj zivahno, zadnjic na nuhalni je bila prava telovadba v trebuscku. Zato sem pa vesela, da si se odlocila za nuhalno, ima res poseben car. ❤️
@biopsija, koliko si pa stara? Jaz sem podobno naredila, kot to je svetoval Pusenjak, glej malo višje.
@fracek, meni je pri prebavi pomagala vrečka magnezija, sem celo nosečnost razen zadnjih nekaj tednov pila magnezij iz DM, tistega v vrečkah.
danes je tocno eno leto, kar sva šla po tegale pingvincka, ki mi zdaj na rokah dremucka ❤️
@hana41, biopsija in jaz = ena in ista oseba ? sem pisala dr. Pusenjaku pod tem nickom. Hvala za pojasnilo, sem se ze odlocila in naredila tako, da grem k njemu na nuhalno, potem pa z njegovim mnenjem dalje.
Prebava je pa zdaj ok, je bila zgleda neka kratka faza, da mi je iztirilo. Magnezij sicer pijem 1x dnevno kar te sumenke, ze od nekdaj, ko sem se bila dosti sportno aktivna in na nogah. Navada je ostala ? trenutno pa mi vec kot sprehodi ne pase.
Kako ste ravnale pred cuker testom? Dva dni pazile, da niste jedle nic sladko, OH? Se kaj posebnega? Imam naslednji cetrtek pri diabetologu, pa me res zanima, kako se bo to razpletlo ?
@hana a ze 1 leto od prenosa? Kako gre cas … lepo se cartajta❤
@nux, sem sicer v Mb, pa ti zal ne znam povedat, ker pri meni je bilo tako cudno pred leti, da dejansko niti nobene poste s konzilija nisem dobila. Vprasaj na temi ivf 2023, tam bos verjetno hitro dobila odgovor.
Kar se tice cukra, js ga imam po obrokih super, tako da res nic kaj ne gledam kaj jem ? Na tesce je pa za njihove kriterije previsok (nekje med 5,3 in 5,5). Ampak je pri meni tezava v tem, da nism navajena zvecer jest (po 18.00 uri) in ce je telo predolgo brez hrane, zacne delovat v kontra smer in ti zacne sladkor rastit, ker telo dojema to kot stradanje. Zato mi je na kontroli 14 dni nazaj narocila, da nekaj pojem tik preden grem spat (jogurt recimo), ob kake 10ih zvecer. In je sladkor zjutraj dejansko nizji, okrog 5. Ti povem da sm testirala in sm jedla zvecer ob 7ih kaksno polnozrnato zemljo s sirom, drugic pa ob 10ih zvecer pico s kokakolo (ja dalec od vzornega, ampak v nosecnosti je vse dovoljeno ?) in je bil cuker zjutraj po pici normalen in nizji. ? Taksne so moje izkusnje. Tako da probas mogoce tudi ti kaj takega (da pojes nekaj preden gres spat, ne s pico in kokakolo ?), ce te slucajno tepe jutranji cuker. ?