Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Nosečnost po IVF (OBMP)

Nosečnost po IVF (OBMP)

Cestitke novopecene mamice, lepo se cartajte in maksimalno uzivajte s svojimi zakladki. ❤

Se vam malo priklopim, da po cakanje na 1. UZ lazje in da lahko malo vec poklepetam z @mandarino. ? upam, da tokrat pridem tudi sama na ciljno crto. ?

V prvi nosecnosti mi ni bilo nic slabo, zdaj pa mi predvsem ob jutrih, ko vstanem, vibrira zelodec. Po ivf kalkulatorcku sem noseca 5t3d. Kdaj so se vam zacele slabosti? Sicer pa me obcasno spremlja tak tiscoc obcutek v maternici, tega se spomnim ze od prvic, pa po polovici dneva mi ne pase vec obcutek kavbojk okoli trebuha, ker se tiscanje samo stopnjuje in komaj cakam, da oblecem legice ali trenirko hehe. Spim slabo, ponoci se zbujam, veliko sanjam in na koncu sem veliko pred budilko kot sova ? me pa zvecer hitro zmanjka. Res si zelim, da bo tokrat drugace in da nama je ta ? koncno namenjen.

?‍♀️

@cvetkamarjetka hvala, vesolje nas res preseneca. ❤️

Joj @fracek, koncno si v temi v katero pases ? cestitke se 1x! ?  sem vedela, da bo ratalo, sedaj samo srecno do konca.

Meni so se znaki zaceli sele okrog 8. tedna, sploh zdej. Se na 1. pregled sem sla precej nenoseca in sem bila kar malo skepticna, ce je vse ok. No sedaj so pa slabosti cca. 14 dni kar intenzivne, pa utrujena sem bila popoldne nenormalno. Ampak je tud sine ponoci slabse spal in se najbrz to pozna. Zdej spet spi celo noc in se vidi tudi na mojem pocutju, da je dosti boljse.  Me pa se vedno precej krci dajejo, to pa ze odkar bi morala dobiti M. Sm ze zacela z magnezijem in vsaj to pomaga. Po eni strani ti zelim cim manj nosecniskih znakov, po drugi strani pa cim vec ?

Sem prepricana, da tale borec ostane z vama do konca. ❤️

@Mandarina, hvala za lepe besede in spodbudo. ❤ Magnezij pa jaz pijem ze od nekdaj, tudi ko nisem bila v postopkih. Se posebej, ko je hladno, mi navadna voda ne pase in potem premalo pijem, pa si ze zaradi okusa nekaj noter vrzem. Tudi po sportu sem vedno kaksnega ruknila. ? Sicer te sumenke, kar iz lidla ali hoferja, ce pa bo potreba, bom pa ze kaj druga nabavila.

Tudi meni je vseeno, tudi ce bruham ko vidra, samo da bo ok … rajsi vidim, da je kaksen znak vec kot manj, ker prvic ni bilo bilo nic razen tiscanja. Bo zanimivo spremljat. Imam se vedno povisano temperaturo, tam do 37.3 si namerim cez dan, tu svoje sicer dodaja verjetno progesteron, sem ves cas tak prijetno topla. Ponavadi me je vedno moj grel, zdaj pa on meni pravi, da sem kot radiator ?

Pozdravcek vsem. ❤

Saj vem, vse znake prezivis, samo da je vse ok. ? Pa se kmalu bo UZ. ? Kaj mores iti k svojemu G? Vi nimate na kliniki a ne? Hitro bo minilo, meni se je lani do nuhalne zelo vleklo, potem je pa kar zletel cas. A si kaj racunala kdaj bo PDP?

@mandarina, ja, pri svojem G imam UZ, v Mb kliniki ne delajo vec potrditvenih, samo javis jim izvid od osebnega G.

Ves, da sem si pogledala, kdaj bi naj bil PDP ? 4.11. po aplikaciji IVF. Odstopanje po zadnji M je za 2 dni. Pri mojem G itak racunajo po M, po tem izracunu sem 2 dni manj noseca.

Hitro bo minilo ja, po drugi strani pa je vseeno obcutek, kot da v neko crno luknjo cakanja pades. Se morem kar navadit, ker bo v vsakem primeru se veliko cakanja ?

Pri IVFju ti ne bi smeli glede na zadnjo M, ampak glede na datum prenosa. In se tudi datum PDP ne spreminja, ne glede na velikost dojencka. Ampak ok, 2 dni razlike itak nic ni. ? Tako da bova pocasi jadrali proti jeseni. ☀️

Je pa res da je vse skupaj eno samo cakanje… krvni, potrditveni, nuhalna, morfo, na koncu pa najdaljse cakanje da spravis ze koncno dete ven. ?

Pozdravljene punce.

Tudi sama sem rodila lani maja fantka po ivf postopku. Bil je prenos dveh zamrzjenčkov, eden je bil borec in mi danes kravžla živce?  V IVF postopku sva bila zaradi izredno slabega spermiograma.

Zdaj bi šla z možem še v en postopek, saj nisva več najbolj mlada (33 let).  Vem, da mora miniti 1 leto od poroda in da moraš nehati dojit. Maja bo 1 leto. A lahko ze pred oddaj napotnico?

Kako dolgo se potem čaka od prvega pregleda do postopka?

Rada bi vsaj, da bi že letos šla v postopek. Če uma kater sveže informacije, bom hvaležna.

Hvala in lep dan.

No, pa sem se prebila skozi 33 strani klepeta, zdaj upam da sem na tekočem ?

Tudi jaz sem končno dočakala pozitiven krvni test v 5 prenosu, sicer je bila beta nižja kakor običajno – 279, tako da se še ne upam zares veseliti…

@zasanjana90x zal tocnih informacij nimam, ampak najbrz je proces isti kokr pr vseh ostalih in se najbrz caka kaksne 3-4 mesece. Najboljse bo, da pises na kliniko pa bodo dali tocne informacije, ker nevem, ce rabita tudi novo odobritev konzilija.

@(ne)srecnica tukaj smo da se vzpodbujamo in pomagamo, tako da drzimo pesti zate.

@cvetkamarjetka
in @anotherbaby kako sta, se vedno 2v1 ali se ze katera stiska?

Jaz že imam svojo princesko Piko? Rodila sem na dan žena, pdp 15. 3. Velika 48 cm in 3300 g težka. Malo čez polnoči, ko sva šla spat, mi je odtekla voda. Napotila sva se v porodnišnico in malo pred enajsto dopoldne sem rodila. Včeraj sva že prišli domov, tako da počivava in se stiskava♥️

Srečno vsem nosečkam, naj vam uspe do konca♥️

Oooo cestitke ???? zdaj se pa lepo cartajte! ❤️

@(ne)srecnica in @fracek cestitke in res upam da bosta imeli lepo nosecnost ? Sem zelo vesela za vaju in sem tudi sosednjo temo spremljala predvsem zaradi vaju in mocno stiskala pesti da vama uspe ❤️

@cvetkamarjetka622 cestitke, upam da si imela lep porod in cimvec stiskanja in prespanih noci vam zelim ?

Mi smo danes stari ze 2 tedna in imamo se super, dojenje nam res lepo gre, jaz sem po CR vsak dan bolje, tudi en kratek 5minutni sprehod smo vceraj naredili, puncka pa rees pridna, ne vem ali ne tako z vsemi ivf-jevcki, ker kakor se spomnem ste pisale da so tudi vasi res pridni, tako da mogoce je pa res kaj na tem ? Ampak res, spimo skoraj celo noc, od 9ih zvecer do 9ih zjutraj, vmes en podoj, cez dan pa ze sicer veliko gleda ampak ima tudi en daljsi spanec pa tudi ko bedi je pridna.. Sicer jo malo napihuje in ima kdaj malo nemiren spanec, ampak se kr sama pomiri in zaspi nazaj ❤️ Tako da naj traja tole ??

@gina bos videla kako hitro se ti bodo meseci obrnili. Mi bomo imeli ta teden ze 7 mesecev, pa se mi zdi da sem vceraj rodila.

Kar se tice pridnosti…pomoje so res IVFjevcki nekaj posebnega. Se mi zdi da mi bo tole moje “naravno” dete, dalo vetra se za sineta zraven. ? Bomo videli, konec tedna imam nuhalno, je treba najprej potrditi, da je vse ok.

Punce lepo se stiskajte s svojimi pikicami, @fracek in (ne)srecnica upam da sta ok ❤️

Je imela katera malenkost obarvan izcedek (beli tok)? Povleče malo na rožnato oz rjavkasto, je pa res malenkost in to samo na dnevnem vložku, na papirju ni nič ?‍♀️

@nesrecnica jst sm mela v 6 tednu tako ko si napisala pa sm pisala ginekologinji sem mela pregled pa je blo vse ok. Je rekla da je od tega ker se maternica siri pa se je v roku par dni umirilo ?

Js sm imela rjav izcedek 7-10 tedna, ampak kar dosti, tudi na papirju. Se mi je bojda kri nabirala pri posteljici, niso kaj dosti pozornosti polagal na to ?‍♀️

@vita43 hvala za odgovor, upam da je nekaj podobnega pri meni, ker to opazim 1-2x na dan, je pa res tako rahlo, da če ne bi bila pozorna verjetno ne bi opazila.

@Cvetka čestitke za princesko. Lepo se cartajte ?? Čestitke vsem novim nosečkam, upam, da bo čimbolj gladko.

Mi smo stari 6 tednov, moj fant raste ?, že sedaj bi ustavila čas.. @mandarina držim pesti in vem, da bo vse OK na nuhalni.

@pikica hvala. ?

Kar se pa tice casa, ne govori, 1, 2, 3 se bo obrnilo, ko bo 1. svecka tukaj in pri nas se tadrugo dete. ? zato je pa treba uzivat vsak dan posebej. ❤️

@nesrecnica jst sm mela takrat mal pestro v sluzbi pa sem si potem 1 teden bolniske vzela sem pocivala pa se je nehalo. Upam da je tudi pri tebi tako, da ni kej drugega ? mogoce je fajn da omenis ginekologu. Je sicer se dosti zgodaj ampak meni se je pri 6 tednih ze vidu utrip tako da me je tut to pomirilo 🙂

Srecno do konca ??

New Report

Close