Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Nosečnost po IVF (OBMP)

Nosečnost po IVF (OBMP)

Hvala?

@anonimna imas prav, dobro si se spomnila. Grem pogledat pa te dodam ?

@gina kako si? Se vedno kinder surprise? ?

Jaz odstevam zadnja dva tedna. Pocasi mi je že kar nelagodno, malce tudi otekam… Sicer cutim, da bomo kar pocakali mesec marec, nič prej. Bomo videli….

@anotherbaby srecno ko bo in naj bo hitro mimo ?

@mandarina638 ja jaz se vedno 2v1, danes 2 dni cez rok.. Spika me stalno nekaj ampak to me ze dva tedna tako da zgleda ni to nek “znak” da se bo kmalu zacelo.. Navelcana sem ze vsega in res komaj cakam da rodim, se pa ti zadnji dnevi vlecejo bolj kot prej cel januar ?

Kaj pa ti, kako se kaj pocutis? ze kaj nosecniskih znakov? Kdaj imas prvi uz? ?

@anotherbaby tebi pa tudi srecno, upam da ne bos cez rok tako kot jaz ker res ni fajn ?

@gina vem da je slaba tolazba, ampak se noben ni noter ostal. ?

Js imam v torek 1. pregled, pocutje je za en d*** ? slabo cel dan, utrujena za znoret, samo spala bi skoz. Kar je seveda nemogoce pri 6-mesecniku. Bo ze, bomo videli kaj bo v torek pokazalo. ?

Drzim pesti za obe ?

uf vem da not zihr ne bo ostala, samo bolj kot je cez rok bolj sem zivcna, ker si ne zelim da mi sprozajo, ampak v vsakem primeru bo do naslednjega vikenda prisla, ker bodo sprozli ce se ne bo samo zacelo… Sem pa bila na pregledu v porodnisnici in ctg stima, plodovnice je dovolj, tudi pretoki ok, pravi da se dobro pocuti not, je pa ob vaginalnem pregledu komentirala da je vse skupaj se zelo “nezrelo” in zadebeljeno.. Zdaj pa ne vem, al to pomeni da ni na vidiku kak spontan zacetek poroda, ali je pac itak logicno da je zadebeljeno ce nimam popadkov, ker predvidevam da itak rabis met popadke da se zacne spodaj mehcat in odpirat  ??

No torek bo pa hitro, tudi jaz imam takrat pregled spet v p. Vse bo okej, ce so taki znaki pa sploh, ti pa nic ne zavidam pocutja, sploh ob dojencku, se spounem kako sem js tudi komaj zivela prvih par mesecev nosecnosti.. Ampak zenske itak vse zmoremo ???

Ti zelo privoscim, da se naravno zacne. Meni so sprozili in ni nic kaj prijetno. Ampak pri meni je bila drugacna situacija, tko da upam da se bo tokrat naravno zacelo, ce bo do takrat vse ok seveda. Tako da kar pozitivno, hitro se lahko kaj obrne. Ogromno je takih, ki so sle na ctg, vse ok in zaprto, ponoc pa rodit. Tko da tud teb zelim en podoben scenarij ?

Ja pocutje je res katastrofa, ampak bomo prezivel kot si rekla. Je pac treba vzet v zakup, ce nama je tako namenjeno. ? sporocim v torek kaksna je situacija… ti pa tudi (ce ze prej ne koncas gostovanja princeske slucajno) ?

Aja, s cem pa so ti sprozili? Kako dolgo je potem trajalo da se je zacelo kaj dogajat?

Sem pa prebrala na sosednjem forumu da si bila na pregledu in da srcek bije pdp pa 1.10., kdaj pa se je sincek rodil? ?

Jaz sem imela tudi danes pregled in se vedno nic novega, puncki se vedno pase v trebuhu in nic se ne dogaja ?

Ja hvala bogu vse ok trenutno ? PDP 1.10 po zadnji M. Ampak mislim da se bo to se spremenilo.

Sine se je rodil 16. 8. PDP sem imela 30.8., tocno 14 dni prej so mi sprozili, ker mi je plodovnica odtekala in je je bilo premalo.

Meni so nekaj dali v zilo. Ponavadi pa zacnejo s trakcem, ki ga vstavijo v noznico. Drugace sm js sla zjutraj ob 8ih v porodno, do 12ih sva se z mojim gledala, ker ni bilo nic, potem so pa dozo povecali in se je okrog 1ih zacelo, rodila sem potem 17.25. Cca. 4 ure sem imela aktivnega poroda, kar je zelo malo za sprozen porod. Hvala bogu sem se potem hitro zacela odpirat, je se babica bila sokirana, ker je mislila da jamram iz dolgcasa. ? skratka, najlepse je ce se zacne naravno, ampak tudi ce ti bodo sprozili bo vse ok. Vazno da dobis potem svojo princesko, vse odtehta ?   Tako da drzim pesti, da se odloci priti ven po lastni volji. ??

Gina se že sigurno crklja zdaj.

kaj @anotherbaby?

Hooj mamice, no tudi mi smo 1 dan preden bi bila sprozitev docakali popadke in potem kmalu za tem tudi spoznali naso tezko pricakovano puncko.  Se ze nekaj dni cartamo in dnevi so res lepi in polni ljubezni ?? Sicer se je porod končal z urgentnim CR, s cimer se se vedno nism cisto sprijaznala ker sem res zelela naravnega poroda in ker je tudi lepo napredovalo, ampak na koncu koncev je najbolj pomembno da sva obe zdravi ❤️ Dojenje nama je pa lepo steklo ☺️

kako ste kaj ve? koliko bejbik se pricakujemo v kratkem? ??

Gina123 iskrene čestitke? Glavno je zdravje♥️

Jaz tudi čakam. PDP imam sicer 15.3. ampak sem mislila, da bo prej, tako da sem že neučakana? Koliko si bila čez rok?

Jaz imam danes rok. In nic ne dogaja. Otekam, slabo spim… Dovolj imam v bistvu….

Jutri prvi pregled v P. Sem pricakovala, da mi bodo sprozili, ker imam nosecnisko sladkorno, vendar pa se po zadnjih smernicah baje to vec ne dela. V prvo sem imela inzulin in sem dobila v zilo umetne (voda mi je odtekla, popadkov pa ni in ni bilo se 24ur). Kako bo sedaj…. Bomo videli. Zelela bi naravno. Naj bi bilo najmanj bolece. Kr umetni v zilo so bili res na hard… Upam, da bo šlo lepo…

Anotherbaby verjamem, da si naveličana. Držim pesti, da se samo začne. Srečno!

@cvetkamarjetka622 hvala ? bila sem 11 dni cez rok, pa sem tudi jaz celo nosecnost govorila da bom ziher prej rodila ? stiskam pesti za lep porod ✊?

@Anotherbaby zelim ti da se cimprej zacne naravno, drugace pa tudi ce sprozijo nimas kaj, glavno da sta vidva z otrockom okej.. a so ti delali kaj strippinga? meni so ga 3dni zapored tako da mogoce je tudi to pripomoglo da se je zacelo naravno.. V vsakem prineru bo kmalu tako da srecno ?❤️

Živjo,

Mi smo pa 2.3. dočakali našo dolgo pričakovano princesko. Neverjetno lepo je, ena povsem nova dimenzija ljubezni.?✨

Meni so porod sprožili teden dni pred PDP zaradi CTG-ja, ki jim ni bil všeč in zaradi opažene slabše rasti dojenčice.

Izgledalo je tako, da sem imela redni CTG pri svoji gin, ki ji ni bil ušeč, poslala me je v porodnišnico, kjer je bila zgodba podobna. Ker je bilo spodaj že vse zmehčano in na CTG-ju vidni popadki (ki jih sama nisem čutila), so mi postrgali medenični vrat. Doma so se pričeli blagi popadki, ki pa so po nekaj urah prenehali. Naslednji je jutro je bil CTG okej, ampak so vseeno predlagali sprožitev poroda, kar pa ni bilo tako hudo, kot sem pričakovala ob prebiranju porodnih zgodb s sprožitvami. Ko so se po prejemu terapije pričeli popadki, sem ba oddelku skupaj s  “sotrpinkami” predihavala popadke, se hodila tuširat, hodila gor in dol po hodniku, veliko jedla in pila. Skupaj z medicinskimi sestrami smo preverjale intenziteto in pogostost popadkov. Zvečer sem bila zadosti odprta za sprejem v porodno. Preostanek poroda je bil krasen in ponoči se je rodil najin zakladek.?

Zato tudi, če vam bodo sprožili porod, ne se ustrašit. Upam, da vam bo moja zgodba pri tem pomagala. Smo dale že veliko težjih stvari skozi, ko smo se tako trudile za te naše zakladke. Zmoremo tudi to.??

Držim pesti za ostale marčevske piščančke.? Mamicam pa želim čim lepše porodne izkušnje.✨

@gina in @baby cestitke za vajini princeski. Zdaj pa le uzivajta in se nacartajte. ❤️

Punci, ki se cakata, naj bo hitro mimo ko bo. ?

Baby961 čestitke? in hvala, ker si delila zgodbo.

Mandarina hvala za lepe želje. Tebi pa čestitke za drugo, nepričakovano nosečnost?

New Report

Close